وزیر علوم گفت: در جهت واقعی تر کردن ارزیابی های مربوط به ارتقای اساتید در حوزه علوم انسانی و اجتماعی باید معیارهای کاربردی و دقیقی تعریف شود.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش مهر، منصور غلامی در گردهمایی مجازی نقش علوم انسانی در پژوهش و فناوری که امروز در دانشگاه علامه برگزار شد، اظهار کرد: لازم است برای سیاستگذاری ها و پیشبرد اهداف برنامه های راهبردی کشور در حوزه علوم انسانی، تدابیر دقیق تر و قوی تری در این حوزه اندیشیده شود.
وزیر علوم با اشاره به اینکه دستاوردهایی که در حوزه علوم انسانی داریم بسیار قابل توجه است، افزود: ما در تولید علم، در انتشار علم و نمایه های داخلی و خارجی، در سالهای اخیر تلاش های مستمر و موفقی داشتیم. اساتید و محققان ما در مراکز مختلف علمی، نسبتا پیشرفت قابل توجهی در زمینه توسعه و ترویج یافته های علمی خود داشته و موفقیت های خوبی به دست آورده اند.
وی ادامه داد: تاکیدی که در کشور ما بر مباحث نظریه پردازی وجود دارد، ایجاب می کند که بیش از گذشته در این حوزه تلاش شود. در این میان باید به این نکته توجه داشت که به لحاظ وجود دانش دیرین و همچنین برخورداری از مبانی فلسفی، دیدگاه های اعتقادی و باورهای ریشه دارد.
غلامی ادامه داد: خوشبختانه به منابع عظیمی در حوزه علوم انسانی متصل هستیم و لذا باید با بهره گیری از این امتیاز بزرگ و به منظور ارتقاء جایگاه دانش علوم انسانی در کشور، تشویق جوانان و کمک به آنها را برای حضور بیشتر در حوزه تحصیلات علوم انسانی، مورد توجه خاص قرار دهیم تا به عنوان مرجع مهم حوزه های شناختی در حوزه های علوم انسانی، بیش از پیش بدرخشیم.
وزیر علوم گفت: ترویج کرسی های آزاد اندیشی، نیاز به تلاش بیشتری دارد و در این مسیر لازم است که موانع شناسایی و به طریق منطقی از سر راه برداشته شود. از طرفی نیز باید ایجاد فضای گفتمانی مناسب؛ هم به عنوان زمینه توسعه و هم بعنوان مشوق نسل جوان برای ورود به حوزه علوم انسانی، مورد توجه قرار داشته باشد.
وزیر علوم با اشاره به ارتباطات شکل گرفته میان حوزه های علمیه و بصورت خاص دانشگاه ها با دستگاه های مختلف، اظهار داشت: خوشبختانه امروز به وضوح می بینیم دستگاه ها و نهادهای مختلف، برای حل مسائل در حوزه علوم انسانی، به دانشگاه ها مراجعه می کنند و تردید نداریم که استقبال اساتید از این مراجعات و اقبال آنها برای رفع مسائل، ضامن تداوم این رویه خواهد بود.
غلامی از تشکیل خوشه ها و گروه های علمی در دانشگاه ها برای ارائه مشاوره به دستگاه های مختلف؛ خصوصا دستگاه های دولتی، بعنوان یکی از اقدامات موثر در حوزه علوم انسانی یاد کرد و گفت: خوشه اقتصاد کلان در دانشگاه تهران، خوشه سرمایه اجتماعی در دانشگاه اصفهان و خوشه پولی و بانکی و همچنین خوشه رسانه و ارتباطات در دانشگاه علامه از جمله این گروه های علمی است که نتایج قابل توجهی را نیز به همراه داشته است.
وی افزود: علاوه بر این، به نظر می رسد ما باید در مواردی که بتواند به ساختار خود وزارت علوم هم کمک کند، حضور قوی تر داشته باشیم. هر چند همکاران ما در بحث آیین نامه ارتقاء تلاش قابل تاملی در جهت واقعی تر کردن ارزیابی های مربوط به ارتقا اساتید در حوزه علوم انسانی و اجتماعی داشتند، با این وجود شاید نیاز باشد تا با صرف وقت و اهتمام بیشتر، معیارهای کاربردی تر و دقیق تری را تعریف و ارائه کنند. بطور مثال میتوان شاخص ها و ارزیابی ویژه ای را برای چهره های ماندگار و شخصیت های برجسته حوزه علوم انسانی در نظر گرفت.
وزیر علوم با ابراز امیدواری نسبت به اینکه بتوان در چنین نشستهایی، فرصت هم اندیشی و فرصت عرضه دستاوردها و اظهار نظرات را برای اساتید و مدیران فراهم ساخت، گفت: مطمئنا با تلاش و کوشش این عزیزان، امکان ایجاد مبنایی برای نشست های تخصصی تر حاصل خواهد شد.
غلامی در پایان بار دیگر به ظرفیت بزرگ اساتید و اندیشمندان کشور در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و اظهار داشت: قطعا با توجه و حمایت بیشتر از جانب مجموعه های علمی، می توان جریان قوی و مستمری را به سمت بالندگی در این حوزه فراهم ساخت. ضمن اینکه با برپایی نشستهای آتی با حضور اساتید و دانشجویان در کنار یکدیگر، زمینه های مورد نیاز برای باز شدن افق های روشن شکل خواهد گرفت تا ان شاءالله بار دیگر در تاریخ شاهد شکوفایی بیش از پیش علوم انسانی که نیاز وافر مدیریت جامعه است، باشیم.