خانه » اخبار دوره دکتری » ضرورت حمایت مالی بیشتر از دانشجویان دکتری
ضرورت حمایت مالی بیشتر از دانشجویان دکتری

ضرورت حمایت مالی بیشتر از دانشجویان دکتری

عضو فرهنگستان علوم خواستار افزایش حمایت مالی از دانشجویان دکتری و توجه به تدوین راهبردهای صنعتی شد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

تاکید بر نقش معاونت علمی و فناوری در اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری فارس، منصور کبگانیان، عضو فرهنگستان علوم، در جلسه‌ای با تأکید بر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان، به ابتکار مقام معظم رهبری در ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری اشاره کرد.

وی گفت: این معاونت، به‌عنوان بخشی تأثیرگذار در سطح ریاست‌جمهوری، نقشی کلیدی در پیوند علم، فناوری و اقتصاد دارد.

وی ضمن تشکر از ابتکارات دکتر مخبر و حضور دکتر افشین در این جلسه، افزود: در سال‌های ابتدایی تشکیل این معاونت، گمان می‌رفت که این مجموعه، مشابه وزارت علوم باشد. اما با درایت رهبری، نقش این معاونت در ارتقای اقتصاد دانش‌بنیان و تعامل دانشگاه‌ها و صنایع مشخص شد.

تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بنیاد نخبگان ضروری است

کبگانیان خواستار نظارت جدی‌تر بر فعالیت بنیاد نخبگان شد و گفت: یکی از وظایف مهم بنیاد، تهیه آمار دقیق از خروج متخصصان و نخبگان کشور است. این خروج شامل افراد با تجربه، مانند متخصصان حوزه نفت، است که هزینه‌های هنگفتی برای کشور به همراه دارد.

وی با تأکید بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بنیاد، از جمله ارائه مسکن به اساتید جوان، افزود: طرح مسکن نخبگان در زمان شهید رئیسی آغاز شد و باید حمایت از دانشگاه‌ها برای واگذاری زمین و تکمیل ساخت مسکن اساتید ادامه یابد.

دانشجویان دکتری نیازمند حمایت مالی بیشتری هستند

عضو فرهنگستان علوم همچنین بر ضرورت حمایت مالی از دانشجویان دکتری تأکید کرد و گفت: بسیاری از دانشجویان برای تأمین هزینه‌های زندگی مجبور به کار هستند، درحالی‌که این امر بر کیفیت پژوهش‌هایشان اثر منفی می‌گذارد. رشته‌های پزشکی حمایت بهتری دریافت می‌کنند، اما در سایر رشته‌ها نیاز به تعامل با وزارت علوم و بهداشت برای بهبود وضعیت احساس می‌شود.

لزوم توجه ویژه به تدوین راهبردهای صنعتی

کبگانیان همچنین خواستار توجه ویژه به تدوین راهبردهای صنعتی شد و گفت: یکی از درخواست‌های مستقیم رهبری، تدوین استراتژی صنعتی کشور بود که پس از درگذشت مرحوم دکتر عادل آذر متوقف شد. باید این موضوع احیا و با ظرفیت فرهنگستان علوم پیش برده شود.

وی در پایان به موضوع آزمایشگاه‌های کشور اشاره کرد و تأکید کرد: به جای ساخت آزمایشگاه‌های جدید، باید از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها استفاده و شبکه‌ای یکپارچه ایجاد شود. آیین‌نامه‌ای برای این شبکه وجود دارد که می‌تواند با شناسایی و تقویت توانمندی‌های موجود، به صنعت متصل شود و ارزش افزوده ایجاد کند.

همچنین ببینید

پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان

پرداخت پژوهانه به دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان

معاون علمی رئیس جمهور از اعطای پژوهانه به دانشجویان دکتری عضو بنیاد ملی نخبگان خبر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *