خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » محدود نبودن جذب نخبگان به عنوان هیات علمی دانشگاه‌ها

محدود نبودن جذب نخبگان به عنوان هیات علمی دانشگاه‌ها

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: محدودیتی برای جذب نخبگان نداریم، هر تعداد که بنیاد ملی نخبگان تایید کرده و دانشگاه ها نیز موافق باشند، جذب می شوند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

محمد خلج امیرحسینی در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره روند جذب نخبگان به عنوان هیأت علمی گفت: محدودیت خاصی برای جذب نخبگان به عنوان هیأت علمی نداریم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای جذب نخبگان افزود: اگر نخبگان برای جذب به عنوان هیأت علمی به بنیاد ملی نخبگان مراجعه کنند و بنیاد نیز آنها را تأیید کرده و به مرکز جذب وزارت علوم معرفی کند، در صورتی که دانشگاه‌ها موافق باشند فرایند جذب آنها انجام می‌شود.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: درباره سهمیه جذب اعضای هیأت علمی در دو فراخوان جذب اعضای هیأت علمی در سال جاری گفت: اگر سهمیه‌های جذب مانند سال قبل باشد در مجموع دو فراخوان ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ نفر امسال جذب خواهند شد.

به گزارش مهر، جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاه‌ها، پیشتر به دلیل کمبود ظرفیت و استانداردهای بسیار بالایی که بنیاد ملی نخبگان برای معرفی نخبگان به دانشگاه‌ها لحاظ می‌کرد، بسیار سخت اجرایی می‌شد که بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان در زمینه تسهیل‌گری در جذب نخبگان در دانشگاه‌ها این روند تا اندازه زیادی تسهیل شد به طوری که با مساعدت وزیر علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهمیه ۲۰ درصدی برای جذب نخبگان در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد.

هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پیش از این درباره اقدامات این هیأت در تسهیل جذب نخبگان به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه‌ها اعلام کرده بود: بعد از دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری و تاکیداتی که ایشان داشتند، یک آئین نامه‌ای در هیأت عالی جذب تدوین شد، محور این آئین نامه این بود که یک هیأت اجرایی جذب ویژه نخبگان تدوین شود. این هیأت در بنیاد نخبگان تشکیل شده و آئین نامه آن نیز به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و براساس این آئین نامه نخبه ای که مورد تأیید بنیاد نخبگان باشد، فرایند جذب وی برای عضویت در هیأت علمی باید با سهولت و سرعت انجام شود.

اگر این نخبه در فراخوان جذب شرکت کرد باید سرعت تصمیم گیری درباره پرونده وی بیشتر شود و اگر از طریق هیأت اجرایی جذب معرفی می‌شود حداکثر تا دوماه تکلیف پرونده وی روشن شود. همچنین زمانی که فرد به دانشگاه‌ها مراجعه کرد، دانشگاه‌ها نباید اصرار کنند که در فراخوان جذب شرکت کند و پرونده وی را با سرعت بررسی کنند.

یکی از روش‌های ابتکاری برای استخدام نخبگان در دانشگاه این است که فرد نخبه، ۷ پیشنهاد که حداقل ۳ پیشنهاد آن برای خارج از کلانشهرها باشد، به بنیاد ملی نخبگان ارائه می‌دهد و بنیاد ملی نخبگان نیز فرد را به وزارتین علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد معرفی می‌کند و آن نهادها مکلف هستند فرد را در یکی از ۷ پیشنهاد ارائه‌شده، جانمایی کنند.

پیش از این نخبگان حتی در صورت معرفی از سوی بنیاد ملی نخبگان، در وزارتین علوم و بهداشت نیز مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند اما در روش جدید این ارزیابی وجود ندارد و فرد معرفی‌شده می‌تواند خارج از آن بروکراسی به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها درآید.

مرکز جذب وزارت علوم نیز پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره موضوع مذکور، آئین نامه‌ای در این باره تدوین کرده و به دانشگاه‌ها ابلاغ کرد.

براساس آئین نامه مذکور سه روش برای پذیرش نخبگان به عنوان هیأت علمی پیش بینی شده است، براساس روش اول، نخبگان به روش عادی در فراخوان جذب هیأت علمی شرکت کرده و با بقیه شرکت کنندگان رقابت کنند و البته حسن آن این است که ردیف استخدامی آنها در صورتی که از بنیاد ملی نخبگان تاییدیه داشته باشند فراهم است و کارت پایان خدمت هم در ابتدا اگر در پروژه‌ای از پروژه‌های بنیاد ملی نخبگان مشغول باشند، نیازی نیست.

در روش دوم، نخبگان اگر از طرف بنیاد ملی نخبگان معرفی و برگزیده باشند، می‌توانند به دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کرده و از دانشگاه مورد نظر اعلام نیاز بیاورند، در صورتی که دانشگاه قبول کرده و نامه‌ای مبنی بر احتیاج به فرد مذکور را اعلام کند، نخبه مذکور می‌تواند پذیرش شود.

در روش سوم، نخبگانی که جایابی نشده‌اند، مراجعه می‌کنند اگر شرایط لازم را داشته باشند خارج از فراخوان به لحاظ عمومی و علمی بررسی شده در نهایت محلی را برای وی مشخص می‌کنند. بنابراین وقتی فردی شرایط لازم نخبه را داشته باشد حتماً تلاش می‌شود تا وی جایابی پیدا شود.

براساس این گزارش، با توجه به افزایش ۲ تا ۳ برابری سهمیه ظرفیت جذب نخبگان پیش بینی می‌شود با این روند در سال آینده ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخبه با مساعدت وزارت علوم، عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها شوند.

همچنین ببینید

زمان ثبت نام جذب هیات علمی ۱۴۰۳

شروع فراخوان جذب هیات علمی ۱۴۰۳

فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم ۱۴۰۳ شروع شد.آخرین اخبار …

۶ دیدگاه

  1. اگر بنیاد تایید کنه
    اگر دانشگاه بخواد
    اینا یعنی محدودیت دیگه!!!!

  2. من که پیگیری کردم از نخبگان گفتند هنوز آیین نامش بهمون ابلاغ نشده و صبر کنید. همچنین گفتند که افرادی که از امسال جایزه شهید شهریاری رو برنده بشن میتونن از این روش استفاده کنند مشمول افراد سالهای قبل نمیشود!!! این خیلی بده….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *