خانه » پسادکتری » پرداخت ۸۰ درصد حقوق استادیار دانشگاه به محققان پسادکتری

پرداخت ۸۰ درصد حقوق استادیار دانشگاه به محققان پسادکتری

معاون دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از جذب محققان پسادکتری در حوزه های تحقیقات کاربردی، علوم بنیادی و پروژه های صنعتی در سال ۱۴۰۲ خبر داد.‌

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

مهدی پاکزاد در گفتگو با خبرگزاری مهر از ابلاغ آئین نامه جدید محققان پسادکتری به دانشگاه‌ها تا یک هفته آینده خبر داد و گفت: اجرای دوره‌های پسادکتری در حال حاضر در دانشگاه‌ها در حال برگزاری است اما به صورت گسترده نیست و بنا داریم به صورت سازماندهی شده آن را در سال ۱۴۰۲ پیگیری کنیم.

معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه در آئین‌نامه جدید، جذب محققان پسادکتری در ۴ بخش صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: نوع اول پسادکتری در بخش علوم بنیادی و پژوهش‌های بنیادی است که خروجی آن دانشی، نگارش مقاله و ثبت اختراع است. در این بخش به حمایت حاکمیت نیاز داریم و قرار است ۹۰ درصد حقوق را شورای عالی عتف بپردازد و ۱۰ درصد آن را دانشگاه خواهد پرداخت.

پاکزاد ادامه داد: برای اینکه پسادکتری تأیید شود، دانشگاه به همراه استاد و دانشجو درخواستش را ارائه می‌دهد و در سامانه‌ای که به زودی اعلام خواهیم کرد، درخواست خود را ثبت می‌کند و در نهایت به محقق در یک سال حقوق پرداخت می‌شود.

وی افزود: نوع دوم، پسادکتری تحقیقات کاربردی است؛ در حال حاضر هیأت علمی هایی داریم که پروژه بیرونی با وزارت خانه‌های مختلف دارند و این عضو هیأت علمی می‌تواند به ازای هر پروژه بیرونی یک محقق پسادکتری جذب کند که در این شرایط ۵۰ درصد حقوق توسط شورای عتف و ۵۰ درصد توسط حمایت‌های مالی پروژه پرداخت می‌شود.

معاون دبیر کل شورای عالی عتف نوع سوم پسادکتری را پسادکتری دانش بنیان عنوان کرد و گفت: در این مدل، محقق در شرکت‌های دانش بنیان مشغول به کار می‌شود و تا ۴۰ درصد حقوق توسط دانشگاه و ۶۰ درصد توسط شرکت دانش بنیان پرداخت می‌شود. برای آن ۶۰ درصد با صندوق نوآوری شکوفایی صحبت کردیم و قرار شد در تأمین اعتبارات با ما همکاری کند.

پاکزاد تصریح کرد: نوع چهارم، پسادکتری صنعتی است و فرد بر روی پروژه‌های صنعتی کار می‌کند و برای این بخش فعلاً سهمیه حقوق در نظر نگرفته ایم مثل تسهیلات مالیاتی و….

وی افزود: بودجه اجرایی شدن این طرح، توسط صندوق شورای عالی عتف تأمین می‌شود و تا پایان امسال مشخص خواهد شد که سهمیه هر مدل پسادکتری چقدر خواهد بود.

معاون دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشگاه‌ها احتمالاً می‌توانند از طریق سامانه ساتع و یا سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ اقدام به ثبت درخواست خود برای جذب محققین پسادکتری کنند.

پاکزاد تصریح کرد: قرار شده به هر محقق پسادکتری، حداقل ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک پرداخت کنیم؛ یعنی فردی که دکتری خود را طی کرده و استخدام هیأت علمی می‌شود همان ابتدا حقوقی به او پرداخت می‌شود. قرار شده ۸۰ درصد این حقوق را به پسادکتری پرداخت کنیم که فکر می‌کنم رقمی حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان می‌شود که البته دقیق نیست. همچنین محققان پسادکتری در طول دوره، از سوی دانشگاه بیمه خواهند شد.

همچنین ببینید

آمار اشتغال فارغ‌التحصيلان دکتری

اشتغال ۷۵ درصدی فارغ‌التحصیلان دکتری در کشور

به گفته مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، ۷۵ درصد از فارغ‌التحصیلان دکتری مشغول …

۶ دیدگاه

  1. با سلام، لطفا شرایط پسا دکتری ها رو هم اعلام کنید. فکر میکنم نباستی برای سالهای فارغ التحصیلی و سن افراد محدودیت اعمال بشه، چون در حق کسی که داره با علاقه کار میکنه و استاد تاییدش میکنه ظلم میشه. همه که شرایط رفتن به خارج رو ندارن، پسا دکترایی که با شرایط سخت اینجا خودشو وفق داده و به رفتن فکر نکرده قطعا برای آبادانی کشور موثرتر خواهد بود. امیدوارم ما قشر تحصیل کرده ای که جوانی مان را وقف درس کردیم خبرهای خوبی بشنویم. واقعا این روزها زندگی برامون سخت شده خیلی خیلی سخت.

  2. با سلام و عرض خسته نباشید.
    این ایده اگر تحقق پیدا کند، حداقل گره ای از کار فارغ التحصیلان مقطع دکتری که تعدادشان کم هم نیست!! باز میکند.
    اما مساله مهم شرط سنی و از همه مهمتر شرط مدت زمان فارغ التحصیلی از مقطع دکتری میباشد!
    خیلی از فارغ التحصیلان این مقطع شاید حداقل ۶ سال از فارغ التحصیلی شان گذشته باشد و وجود بندی که چنین شرطی را داشته باشد، در حق دوستانی که تلاشگر و مستعد هستند اجحاف میشود.
    خواهشمند است تمهیداتی اندیشیده شود که چنین شرطی قرار داده نشود. به نظر می آید بجای گذاشتن چنین شرطی، اگر فردی براساس صلاحیت هایی که دارد، مورد قضاوت قرار گیرد بسیار شایسته تر خواهد بود!

    با تشکر از بانیان این طرح

  3. درود بر شما.
    لطفا نتیجه فراخوان مرداد را اعلام می‌فرمایید؟
    پس از مصاحبه علمی در آبان، وضعیت بنده، بررسی صلاحیت عمومی ست و ۵ ماه به همین منوال است.
    لطفا می‌فرمایید نتیجه نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟

  4. آیا این بیمه به عنوان سابقه کار حساب خواهد شد؟ یعنی اسممون توی اداره کار ثبت میشه و بیمه اونجا واسمون رد میشه؟

  5. سلام و عرض ادب..اینکه حد سنی ۴۰ سال مخدودیت بسیاری برای دانشجویی که تمایل دارد در این دوره شرکت نماید،ایجاد مینماید. به ویژه برای بانوان . این مانع ،میتواند سدی برای انجام پژوهش برای بسیاری از علاقمندان و مستعدان گذراندن پسادکتری باشد. خواهشمندیم در این بند تجدید نظر بفرمایید

    • با سلام،
      نظر دوستان کاملا درست است لطفا محدودیت سنی اعمال نشود چراکه در این دوره مهم توانایی پژوهش و علمی افراد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *