خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » تلاش برای افزایش حقوق استادان حق‌التدریس‌

تلاش برای افزایش حقوق استادان حق‌التدریس‌

معاون مالی و اداری وزارت علوم از تلاش برای افزایش حقوق استادان حق‌التدریس‌ خبر داد و گفت: حقوق این استادان مشمول قانون خاصی نیست و دانشگاه‌ها باید از محل اعتبارات مالی (بودجه تملک دارایی‌های مالی) خود آن را پرداخت کنند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

علی خطیبی در گفت وگو با ایرنا، اظهار داشت: استادان حق التدریس همانند اعضای هیات علمی فعالیت می‌کنند و ۴۰ تا ۵۰ درصد بار دانشگاه‌ها بر دوش آنها است؛ اما زمانی که حرف از پرداخت دستمزد آنها می شود، کسی حمایت نمی‌کند.

وی ادامه داد: این استادان هویت سازمانی و حقوق کافی ندارند و حتی با مشکلات گوناگون مانند فقدان امنیت شغلی، نداشتن بیمه و دستمزد پایین روبرو هستند.

معاون مالی و اداری وزارت علوم خاطرنشان کرد: قانون، برای پرداخت حقوق سقف گذاشته است و کسی نمی‌تواند از آن بیشتر دریافت کند. در این زمینه بیشترین حد حقوق اعضای هیات علمی ۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و افزایش حقوق استادان حق التدریس مشمول قانون خاصی نیستند.

علیرضا منادی سفیدان نماینده کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز پیش از این اعلام کرده بود: در هر دانشگاهی بودجه‌ای پیش بینی شده است که باید از آن طریق حقوق استادان حق التدریس پرداخت شود. طبق قانون برنامه و بودجه هر ساله بودجه تدوین می‌شود و دانشگاه ها پس از واریزی می توانند حقوق استادان حق التدریس را پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: استادان حق التدریس حقوق مناسبی ندارند و دریافتی آنها با ساعات کاریشان قابل قبول نیست. در این زمینه میزان حقوق ها را افزایش می دهیم و بودجه ای را نیز پیش بینی خواهیم کرد.

همچنین ببینید

حل شدن کندی سامانه ثبت‌نام جذب اعضای هیات علمی ۱۴۰۳

رفع مشکل کندی سامانه ثبت‌نام جذب هیات علمی ۱۴۰۳

متقاضیان ثبت‌نام فراخوان جذب هیات علمی از کند بودن سامانه گلایه داشتند، که رئیس مرکز …

۱۸ دیدگاه

  1. به ما هم اندازه شما حقوق بدن کار پژوهشی انجام میدیم

  2. دانشجو مدافع استاد با مرام

    باید حقوق کمتر هم بهشون بدن چون بیشتر از رییس دانشگاه خودشون رو میگیرن و نمره کم میدن. استاد رشته ما رییس دانشگاه و یه پیر خرفت حق تدریسی هم برای عملی های ضعیف که هفته یک ساعته داریم. خودشو استاد تمام تصور میکنه

  3. محسن عمادی الله یاری

    از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، در متن قانون بودجه ابلاغی، تبصره ۱۲، (بند ب در بودجه سال ۱۴۰۱، بند ه در بودجه سال ۱۴۰۰، بند ه در بودجه سال ۱۳۹۹ و بند ک در بودجه سال ۱۳۹۸) صریحا ذکر شده است که “کلیه پرداخت‌ های مشابه حقوق و دستمزد مانند حق ‌التدریس، حق ‌الزحمه، ساعتی، حق نظارت و پاداش شوراهای حل اختلاف، هزینه اجتناب ‌ناپذیر محسوب می ‌شود و باید به صورت ماهانه پرداخت شود.” اما این اتفاق تا اکنون که ۲ مهر ۱۴۰۱ است نه در دانشگاه فنی و حرفه ای و نه در دانشگاه های دیگر نیافته است!

  4. بنده سه سال حق تدریس کار میکنم (۲ و نیمسال با مدرک ارشد و نیمسال با مدرک دکتری تخصصی) و برای هر دو واحد عملی ۷۰۰ هزارتومن بیشتر در کارتابلم ثبت نشده و این حقوق فقط در کارتابل ثبت شده و تا به امروز چیزی به حسابم واریز نشده در صورتیکه که ۱ درصد هزینه رفت و برگشت بنده از منزل تا دانشگاه، پول اینترنتی که صرف گرداوری اطلاعات و وقتی که صرف دانشجو و حضور در دانشگاه میکنم نیست. به امید روزای روشن

  5. لطفا حقوق اساتید حق التدریس را مثل هیات علمی سر وقت و با همان میلغ پرداخت کنید.
    هر دو کار یکسانی را انجام میدهند.
    عدالت را رعایت کنید.

    • کجا کار یکسانی انجام میدن؟
      شما موظفید مقاله بدید و برای دانشگاه با آوردن طرح پژوهشی کسب درامد کنید؟ صرفا در زمینه تدریس یکسانه وظایفشون وگرنه از هیات علمی کلی چیزای دیگه مثل حضور مستمر در دانشگاه و کار پژوهشی و مقاله میخوان.
      بله پرداخت به موقع حق شماست اما نیاید بگید کارتون با هیات علمی یکسانه که نیست

      • چرا یکسان نیست کاملا یکسانه و همه اساتید حق التدریس این قابلیت را دارند که پروژه تعریف کنند و مقاله بدهند و اکثرا هم خارج از دانشگاه کارهای پژوهشی انجام می‌دهند اما این مجال در دانشگاه بهشون داده نمیشه چون اساتید هیئت علمی فقط حق خودشون میدانند و اجازه نمیدن اساتید حق التدریس در این زمینه وارد شوند
        در ضمن اگر قراره بابت کار پژوهشی کمتر دریافت کنند باید درصدی از اساتید هیئت علمی کمتر باشه حقوقشون نه اینکه اعضای هئیت علمی هر ماه حقوقی بالای ۳۰ میلیون دریافت کنند اما اساتید حق التدریس بابت یک ترم یعنی حداقل ۴ ماه ۶ الی ۷ میلیون
        بهتره یکم انصاف داشته باشید اساتید هیئت علمی هیچ برتری نسبت به حقالتدریس ندارند جز اینکه بنا به شرایطی توانستند جذب و استخدام شوند

        • ظاهرا شما کلا اطلاعی از هیات علمی ندارید و تصور غلطی دارید.
          جهت اطلاع بنده هیات علمی دانشگاه آزاد هستم و استادیار (فارغ التحصیل دکتری دانشگاه تهران با بالاترین معدل و حدود ۴۰ مقاله ISI دارم، چند ثبت اختراع دارم، عضو بنیاد نخبگان هستم، کتاب نوشته ام، سابقه کار پژوهشی و طرح های متعددد دارم). دریافتی بنده ماهیانه حدود ۱۰میلیون تومانه. عدد ۳۰ میلیون نمیدونم از کجا اومده.
          بنده موظفم در دانشگاه علاوه بر روزهای تدریس، دو روز دیگه حضور داشته باشم.
          بنده موظفم (نه این که دلخواه) طرح پژوهشی بگیرم تا برای دانشگاه درامدزایی کنم و موظفم مقاله بدم.
          بنده موظفم تمام طول شبانه روز پاسخگوی دانشجویانی باشم که پایان نامه دارند و اساسا چند ترمه پولی بابت پایان نامه بهم نمیدن.
          دانشگاه با آغوش باز از طرح پژوهشی استقبال میکنه و این حرف که مجالی نیست اصلا درست نیست چون هیچ محدودیتی تعریف نشده!

          • سلام با احترام به نظرات دوستان. خب چرا طرح پژوهشی را برای دانشگاه بیاره موقعی که هیچ جایگاهی نداره جز حق التدریس بودن. خودش انجام میده . طرح گرفتن به این آسونیا نیست که راحت بدیش دانشگاه. بله اگه هیئت علمی بودی باز یه حرفی.

          • شما با این رزومه میرفتی دانشگاه دولتی استخدام میشدی

          • سرکلر خانم یا جناب استاد الان حاصرید جاتونو با ی حق التدریسی عوض کنید؟ با تمام تپاین شرایط ما تتک تکمون ارزوی شرایط شما رو داریم. چرا زور میگید فکر نکنید از نظر علمی از اساتید حق التدریس بالاتر هستید اونا هم کاملا به اندازه شما شایدم بیشتر توانایی پروژه گرفتن و مقاله دادن و … دارن

          • لاف در غربت هست .۴۰مقاله isi اگر هم سالی ۲مقاله نوشته باشید میشود ۲۰سال یا مقاله خودت ننوشید یا اینکه مقاله را برایتان بد تعریف کردند .

      • متأسفانه برای دانشگاه که در بدنه ی این نهاد علمی افرادی مثل شما با چنین دیدی وجود داره
        عمده دروس سنگین که اساتید هیات علمی جرات تدریسش رو ندارند به عهده بچه های زحمتکش و با استعداد حق التدریس هستش

  6. توصیه به کلیه محصل ها: اگر به فکر زندگی هستید در اولین فرصت ترک تحصیل کنید. ولی اگر دیوانه اید ادامه بدین، برای نمونه در مورد حق التدریس خودم در دانشگاه دولتی با مدرک دکتری در بهترین حالت حدودا ماهی ۲۰۰ هزارتومان درآمد خواهید داشت که این مقدار هم بعد از یک تا دوسال پرداخت میشود پس اصلا به فکر تدریس نباشید.

    • ولله چی بگه آدم. اینقدر زیرساخت داغون هست که عمده فارغ التحصبلان فکر میکنند کار تو دانشگاه یک شغل فوق العاده هست. به نظرم دردسرش خیلی زیاده بخصوص اگر متخصص باشید. چون شبا هم دانشجوها نمیگذارند بخوابید. بعضا تا ۱ شب پای مقالات کار میکنم و روزها حق التدریس. خروجی تقریبا ناچیز حرف خودت ماهی ۲۰۰ هزارتومان. از غرب و شرق هم زنگت میزنند که مشورت بگیرند برای پایان نامه اما اون هم فقط کارراه اندازیه. تو دانشگاه اگر افراد مسن و کم بازده رو زودتر بازنشسته کنند و از اونور افرادی متخصص نه صرفا پرمقاله (طرف دانشجوی دکتری بوده تو سال ۲۰۲۰ بیست مقاله چاپ کرده. چطور میشه؟ مگر امکان داره اون هم تو رشته های مهندسی!!!! یا بده بستونی بوده یا کارهای با موضوعات پراکنده و بدرند نخور، الله اعلم) و رویکردی پژوهشی بیرون از دانشگاه رو هم ارزش بدن. شاید دانشگاه یه تکونی بخوره

      • اگر یک همتی بود و حق التدریس ها همه با هم رها میکردند، اون موقع دانشگاه ها مجبور به استخدام می شدند. الان بحث های دوستان بی ربط شده. حق التدریس پرداختی کم و دیرهنگام داره که باید بهتر بشه و بحثی نیست. اما مقایسه اونها با هیات علمی درست نیست چون یک دسته رابطه استخدامی ندارند و قیاس مع الفارق است. ضمنا مقایسه کلی کیفیت علمی هیات علمی و حق التدریس درست نیست. در هر دو گروه افراد افتضاح وجود دارند، اعجوبه هم داریم!

    • خدا خیرت بده که روشنم کردی حسن اقا.‌‌..من معلم هستم میخواستم ببینم اگر دکترا بگیرم حقوق استاد دانشگاه ارزشش رو داره ایا؟ که برم تلاش کنم. اخه تو اموزش و پرورش ‌که فرق بین لیسانس و فوق لیسانس ۱۵۰ هزارتومنه

  7. سلام لطفا از مهر گذشته یعنی از یک مهر ۱۴۰۰ در نطر بگیرید چون هنوز حق الزحمه ها یک سال گذشته واریز نشدن و سزاوار نیست این همه ظلم آشکار یه بیگاری کشیدن از اساتید حق التدریس ها ی ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *