خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » برنامه وزارت علوم برای ترغیب اساتید به سمت رساله های تقاضا محور

برنامه وزارت علوم برای ترغیب اساتید به سمت رساله های تقاضا محور

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم درباره برنامه این وزارتخانه برای ترغیب اساتید و دانشجویان به سمت پایان نامه ها و رساله های تقاضا محور توضیح داد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

محمدسعید سیف در گفتگو با خبرگزاری مهر اظهار کرد: در حال حاضر آمار پایان نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی در کشور قابل توجه است و چند صد هزار دانشجو سالیانه در حوزه پایان نامه، تحقیقات جدی انجام می‌دهند و طبیعتاً این توان پژوهشی خوبی است و اگر برنامه ریزی خوبی در این راستا صورت بگیرد، می‌توان به نحو خوبی از این توان پژوهشی استفاده کرد ولی اگر برنامه ریزی نشود، صرفاً این حجم پایان نامه منجر به پژوهش‌های پراکنده‌ای می‌شود و صرفاً به توسعه علم کمک می‌کند ولی در راستای دغدغه‌ها و حل مشکلات کشور کاری صورت نمی‌گیرد.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم با اشاره به برنامه وزارت علوم برای ترغیب و تشویق اساتید به سمت و سوی پایان نامه‌ها و رساله‌های هدفمند و تقاضا محور، گفت: در نظر داریم اساتید و دانشجویان را به این سمت هدایت کنیم که پایان نامه‌ها براساس یک نیاز و مشکل واقعی تدوین و نگارش شود و در نهایت به ارزش افزوده خوبی ختم شود.

این مقام مسول وزارت علوم درباره تسهیلات مدنظر برای اساتید و دانشجویان توضیح داد و گفت: به طور مثال استادی دو یا ۳ پایان نامه تقاضا محور را هدایت می‌کند، به او اجازه داده می‌شود که دانشجوی بیشتری بپذیرد و با توان بیشتری حرکت کند. یا مثلاً در آئین نامه ارتقا برای این نوع پایان نامه‌ها امتیازات بیشتری (مثلاً ۵۰ درصد) اختصاص می‌دهیم.

سیف ادامه داد: برای دانشجویان هم می‌توان در تقسیم بندی نمرات آنها برای دفاع، امتیازاتی لحاظ کرد و یا در پذیرش این دسته از دانشجویان در مقطع دکتری می‌توان امتیازاتی در نظر گرفت.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر می‌توان از دانشگاه‌هایی که تعداد پایان نامه‌ها و رساله‌های تقاضا محور بیشتری دارند، حمایت‌های جدی تری داشت و مجوزهای بیشتری برای توسعه فعالیت‌ها به آنها داد.

مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم گفت: البته باید به این نکته توجه داشت که اگر ما می‌خواهیم توان علمی هدفمند شود، طبیعتاً بازار هدف یا همان دستگاه‌های اجرایی باید پا پیش بگذارند و مکانیزم‌های واقعی پیش بینی کنند. نه به طور سمبلیک بلکه به طور واقعی حمایت‌های جدی از اعضای هیأت علمی برای انجام تحقیقات واقعی داشته باشند.

همچنین ببینید

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

بانوان پژوهشگر ایرانی با کسب بیش از ۱۳ درصد سهم از پژوهشگران پراستناد کشور، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *