خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » ممنوعیت استفاده از حق التدریس در دانشگاه های دولتی

ممنوعیت استفاده از حق التدریس در دانشگاه های دولتی

رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در راستای همسان سازی و کیفی سازی آموزش، حق التدریس بین دانشگاه های دولتی ممنوع شده و دانشگاه های مبداء و مقصد اجازه استفاده ندارند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

محمدعلی کی نژاد در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به بحث همسان سازی حقوق اساتید گفت: در خصوص همسان سازی بخشنامه‌هایی صادر شده است که به موجب آن حضور اساتید در دانشگاه‌ها از ۴۴ ساعت در هفته به ۵۴ ساعت افزایش یافته همچنین حق التدریس بین دانشگاه‌های سراسری حذف شده است، یعنی هم دانشگاه مبدا و هم دانشگاه مقصد اجازه استفاده از حق التدریس ندارد بنابراین امسال امیدواریم ۹۵۰ سهمیه جذب هیات علمی را پر کنیم.

وی درباره دلایل حذف حق التدریس بین دانشگاه‌های سراسری یادآور شد: یک دلیل آن بحث همسان سازی و دلیل عمده دیگر آن بحث کیفی کردن آموزش است، استفاده از حق التدریس در دانشگاه دولتی به ندرت اتفاق می‌افتد و بیشتر دانشگاه غیرانتفاعی از حق التدریس استفاده می‌کنند.

رئیس هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: برخی از دانشگاه‌ها و مؤسسات غیر انتفاعی حتی استاد ندارند ولی تابلو دانشگاه دارند و یا تعداد کمی استاد دارند. وقتی دانشگاه مبدا به خاطر پر شدن ساعات تدریس اجازه حق التدریس ندهد آن دانشگاه‌ها نیز برای پر شدن ساعت تدریس استاد جدید استخدام می‌کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه‌های غیرانتفاعی محدودیت جذب ندارند و این کار یک ساماندهی خوبی در رشته‌ها ایجاد می‌کند و شاید ظرف یک سال و دو سال اثرات مثبت آن دیده نشود ولی در چند سال آینده اثرات مثبت آن دیده می‌شود از طرفی هم حضور ۵۴ ساعت در هفته در دانشگاه و پر کردن این ساعت اجازه نخواهد داد که استاد در جای دیگر نیز تدریس کند.

به گزارش مهر، محمدرضا رضوان‌طلب رئیس مرکز جذب وزارت علوم درباره اشتغال اساتید دانشگاه‌ها در دو یا چند دانشگاه، پیش از این به مهر گفته بود: یک استاد در ۲ دانشگاه نه به صورت تمام وقت و نه به صورت پاره وقت، نمی‌تواند عضو هیئت علمی باشد اما این استاد می‌تواند در یک دانشگاه عضو هیئت علمی بوده و در چند دانشگاه، با کسب موافقت دانشگاهی که عضو هیئت علمی آن است، تدریس کند.

رئیس مرکز جذب هیئت علمی وزارت علوم عنوان کرده بود: اگر دانشگاه موافقت کند، استاد می‌تواند بخشی از وقت خود را در دانشگاه دیگری سپری کند. حتی اگر آن تدریس در روزهای تعطیل باشد استاد مذکور باید موافقت دانشگاه خود را کسب کند، غرض از این کار این است که یک انسجام و هماهنگی وجود داشته باشد.

همچنین ببینید

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

بانوان پژوهشگر ایرانی با کسب بیش از ۱۳ درصد سهم از پژوهشگران پراستناد کشور، در …

۷ دیدگاه

  1. سلام. این طرح واقعا به ضرر خیلی از اساتید حق التدریس هست که متاسفانه بخاطر جذب استاد که صرفا بر اساس رابطه است نه توانایی و فقط حق التدریس اونم با حیوق خیلی کم نصیب اونها شده است. اینطوری اونها حذف میشن و همون شانس اندک هم از بین میره. بعد میگن چرا افراد با استعداد از کشور میرن. حاضرن تحت هر شرایطی از کشور برن ولی جایی که فقط هر روز قوانینش بدتر میشه نمونن. واقعا طرح اشتباهی هست. و فقط و فقط به ضرر اون دسته از اساتیدی هست که در عین توانمندی نتونستن هیئت علمی بشن چون پارتی نداشتن. تاسف باره.

  2. با سلام
    با توجه به این بخشنامه در خصوص حذف حق التدریس در دانشگاه ها, مسلما حق بسیاری از افراد ضایع خواهد شد, چرا که بسیاری از مدرسین که در دانشگاه بصورت حق التدویس فعالیت دارند, شاید بیش از۱۵-۱۶ سال از جوانی خود را در این راه گذاشته اند و علیرغم دریافت مدرک دکترا در رشته مورد تدریس خود, سن جذب لیشان گذشته است و با این بخشنامه کلا از صحنه تدریس حذف خواهند شد. حداقل اگر شرایط سنی مدارک دکترا را در رشته های مهندسی و هنر مانند رشته های علوم پزشکی افزایش دهند و در پروسه جذب نیز امتیاز بالاتری برای سابقه تدریس درنظر گرفته شود, شاید بشود از خذف حق اتدریس هایی که سابقه بیشتری دارند و نیروهای کهنه کارتر و طبیعتا باتجربه تری هستند استفاده بهینه نمود
    با تشکر

  3. سلام
    لطفا دانشگاه غیرانتفاعی را سامان دهی کنید چون با اساتید خیلی بد برخورد میکنند حکم کارگر براشون میزنند ولی عیدکه میشه حقوق نمیدند الان یک دکتر در غیر انتفاعی حدود ۵تومان میگیره تو آزاد ۹تومان تو دولتی ۱۳تومان تویک کشور با یک وزارتخانه چراباید اینقدر بی عدالتی باشه

  4. سوال اینجاست که اصلا چرا دانشگاه های غیرانتفاعی باید وجود داشته باشند؟ عوضش این دانشگاه های بدون خروجی مفید رو حذف کنید

  5. متقاضی جذب هیئت علمی

    باسلام
    لطفا سامانه جذب هیئت علمی سر و ساملن بدهید و از این آشفتگی و عدم مدیریت جذب هیئت علمی دربیاورید. چرا که افراد در فراخوان جذب شرکت می کنند و دانشگاه یا موسسه مربوط کارتابل فرد شرکت کننده را در حال بررسی پرونده قرار می دهد و یعد از ۷ یا ۸ ماه که فراخوان بعدی شروع می شود اعلام می کند رزومه شما مورد تایید دانشگاه یا مرکز مورد نظر نمی باشد. این انصاف هست افراد را به این شکل منتظر می گذارند و بدون توجه به پرونده جهت پایان دادن به آن یک بهانه می آورند. آخر مطالعه رزومه فرد ۸ ماه طول می کشد و سپس به نتیجه می رسند. واقعا جای تاسف دارد که به این شکل افراد را منتظر و امیدوار برای دعوت به مصاحب نگه دارند و سپس یک روز مانده به شروع فراخوان جدید با یک بهانه بی ربط پرونده متقاضی را مختومه اعلام کنند و بیان کنند با درخواست شما موافقت نشد.
    این رفتار دانشگاه ها و موسسات بسیار دور از رفتار علمی و معرفتی می باشد. امیدوارم وزیر محترم علوم به این مهم توجه اکمل داشته باشند تا شان و منزلت متقاضیان محترم جذب حفظ شود و بازیچه ی یک همچین دانشگاه ها و موسساتی نشوند.
    اجرکم عندالله

  6. لطفاً ظرفیت جذب اساتید هیئت علمی را در دانشگاه ها بالا ببرید تا اساتید جوان و پر انگیزه و با سواد جایگزین اساتید مسن شوند و کیفیت آموزش افزایش یابد.

  7. فکری به حال بیمه و حقوق اساتید حق التدریس بیچاره نمیکنید؟ سالهاست حق التدریس درس میدم بی هیچ سابقه ای . کرایه رفت و برگشتم بیش از حقوقمه. ظلم بزرگیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *