باید در خصوص احراز نمره زبان در زمان ورود به دکتری تمهیداتی جدی اندیشیده و قبولی در آزمون زبان انگلیسی پیش شرط ورود به دوره دکتری شود.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرگزاری آنا، در سالهای اخیر در موارد زیادی اتفاق افتاده که مسئولانی که دارای مدارک و مناصب بالای دانشگاهی و مملکتی هستند اشتباهات فاحشی در صحبت کردن به زبان انگلیسی داشتهاند که تا مدتی سوژه خبری رسانه و دستمایه طنز مردم شده و پس از مدتی فراموش شده است.
فارغ از تخریب کردنهای سیاسی جناحی و طنز و تمسخرهای رسانهای و تخطئه افراد به دلیل نابلدی زبان انگلیسی و اصرار به استفاده از آن، زیاد بودن این اشتباهات، این مسئله را به ذهن متبادر میکند که اصولاً مسئله آموزش زبان دوم در کشور ما چقدر جدی است و کیفیت آموزش زبان انگلیسی در دانشگاهها در چه سطحی قرار دارد.
سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرگزاری آنا، با بیان اینکه در دانشگاه تهران آموزش زبان انگلیسی از استاندارهای خوبی برخوردار است، اظهار کرد: در گذشته آییننامهای وجود داشت که بر اساس آن پیش شرط ورود به دوره دکتری احراز شرایط قبولی زبان انگلیسی بود.
بهتر بود پذیرش دکتری مثل دوره قبل انجام میشد
وی ادامه داد: در دهه ۸۰ که آزمون زبان انگلیسی در دانشگاه تهران برگزار میشد، شرکتکنندگان در این آزمون به دو گروه احرازکنندگان نمره بالای ۱۴ که قبول قطعی و نمره بین ۱۰ تا ۱۴ که قبول مشروط بودند، تقسیم میشدند. بعد از آزمون زبان خارجی آزمون تخصصی دکتری برگزار میشد و افراد به دوره وارد میشدند؛ اما بعدها این شرط را به زمان امتحان جامع موکول کردند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با بیان اینکه بهتر بود شرایط ورود به دوره دکتری طبق آییننامه سابق و پیش از آزمون جامع تخصصی انجام میشد، افزود: این مسئله که برگزاری آزمونها در گذشته در اختیار دانشگاهها بود بهصورت نیمهمتمرکز انجام نمیشد نیز مسئله مهم و مؤثری در این زمینه بود.
وی با اشاره به اینکه قبلاً شرایط در دوره دکتری با تمهیداتی جدیای روبهرو بود، خاطرنشان کرد: یکی از شروط ورود به دوره دکتری در آییننامه قبل از انقلاب دانشگاه تهران این بود که شرکتکنندگان در این آزمون باید در یک زبان خارجی نمره قبولی احراز و در زمان امتحان جامع نمره زبان خارجی دوم را کسب میکردند.
عدم تسلط دانشجویان دکتری به زبان انگلیسی باعث افزایش سنوات تحصیلی شده
حسینی اظهار کرد: در حال حاضر ورود به دوره دکتری به امتحان جامع ختم میشود و افرادی که وارد دوره میشوند به دلیل اینکه دارای شرایط لازم نیستند بعد از ورود به دوره توانایی قبولی در آزمونهای زبان را ندارند. این مسئله عالاوه بر اینکه کیفیت دوره تحصیلی دکتری را کاهش میدهد بلکه سنوات تحصیلی را افزایش میدهد که موجب ایجاد معضلاتی برای دانشگاهها میشود.
معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکیدکرد: باید در خصوص احراز نمره زبان در زمان ورود به دکتری تمهیدات جدیای اندیشیده و قبولی در آزمون زبان انگلیسی پیش شرط ورود به دوره دکتری شود. اگر در این زمینه اقدامات کیفی انجام دهیم قطعاً کیفیت آموزش دانشجویان دکتری نیز بهتر خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه دانشجویان باید دوره دکتری خود را سریع در ۳ تا ۴ سال به پایان برسانند و بعد از آن وارد مرحله پژوهشی شوند، گفت: در حال حاضر دیده میشود که دانشجویان در سال چهارم هنوز موفق نشدهاند وارد مرحله پژوهشی شوند.
قبولی در آزمون زبان انگلیسی پیش شرط ورود به دکتری باشد
معاون آموزشی دانشگاه تهران گفت: منابع بسیاری دروس و رشتهها به زبان انگلیسی است و کسی که توانایی استفاده از این منابع را نداشته باشد قطعاً در فعالیت پژوهشی دچار مشکل خواهد شد و به دانش خوب و کاملی هم دست نخواهد یافت.
وی تاکیدکرد: باید در خصوص احراز نمره زبان در زمان ورود به دکتری تمهیدات جدیای اندیشیده شود و قبولی در آزمون زبان انگلیسی پیش شرط ورود به دوره دکتری شود. اگر در این زمینه اقدامات کیفی انجام دهیم قطعاً کیفیت آموزش دانشجویان دکتری نیز بهتر خواهد شد.