خانه » اخبار دوره دکتری » محدودیت در تامین منابع وام ویژه دکتری

محدودیت در تامین منابع وام ویژه دکتری

مطیعی گفت: در تامین منابع وام ویژه دکتری با ۲ محدودیت مواجه هستیم با این وجود بررسی‌های لازم برای بازنگری و افزایش آن انجام داده ایم.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت عدم افزایش وام ویژه دکتری گفت: بخش قابل توجهی از وام دکتری توسط یک بانک پرداخت می‌شود و افزایش مبلغ این وام طبیعتا باید در تعاملات، تفاهم نامه‌ها و مقررات بانک مصوب شود. این بانک نیز هم اکنون به اندازه اعتبارات قبلی ایجاد اعتبار کرده است.

او ادامه داد: علاوه بر این، مقرر بود منابع مالی برای وام ویژه دکتری به صورت مجزا توسط سازمان برنامه در اعتبارات صندوق رفاه پیش بینی و سپس در مجلس تصویب و به صندوق رفاه پرداخت شود. اگر با این طرح موافقت شود، مبلغ وام ویژه دکتری افزایش پیدا می‌کند.

مطیعی درباره زمان به نتیجه رسیدن این طرح گفت: افزایش مبلغ وام دکتری به این ترم نمی‌رسد. دستور کار‌ها مصوب شده و دانشجویان در حال ثبت نام هستند.

او ادامه داد: امسال هم این وام در حدی است که می‌توانیم همان مبلغ ماهانه ۷۰۰ هزار تومان را به دانشجویان پرداخت کنیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره سایر دلایل افزایش نیافتن وام دکتری افزود: یک محدودیت وام ویژه دکتری به این صورت است که بخش مهمی از منابع این وام از محل ردیفی که برای همین وام در لایحه بودجه پیش بینی شده، تامین می‌شود. از آنجا که تخصیص صندوق در سال گذشته تخصیص ۵۲ درصدی بوده است این درصد مشمول وام ویژه دکتری هم می‌شود.

مطیعی یادآوری کرد: بخشی از دانشجویان دکتری، وام خود را از بانک های عامل طرف قراداد با صندوق دریافت می‌کردند، به همین منظور بانک برای افزایش این وام ۲ موضوع را مد نظر قرار می‌دهد اول اینکه عنوان می‌کند، وقتی بانک وام دانشجو را افزایش دهد، سهم صندوق به عنوان سپرده نیز باید افزایش پیدا کند و صندوق رفاه باید این سهم را از محل ردیفی که سازمان برنامه بودجه برای ما تامین می‌کند پرداخت کنیم. با توجه به اینکه وام ویژه دکتری هنوز به مرحله بازپرداخت اقساط نرسیده، از این محل عددی برای تامین منابع این وام نداریم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: نکته دوم این است که بانک عنوان می‌کند من به دانشجویان به اندازه تعرفه ۷۰۰ هزار تومان که با صندوق رفاه تفاهم نامه بسته و ضمانت نامه دریافت کرده ام، وام ارائه می‌کنم، اگر صندوق منابع را افزایش دهد، دانشجو برای این افزایش باید ضامن جدید معرفی کند که دانشجویان معمولا در معرفی ضامن جدید مشکل دارند. با همه این‌ها در حال رایزنی هستیم تا گزینه دیگری را جایگزین کنیم.

به گفته این مقام مسئول، دانش آموختگانی هستند که بیش از ۲۰ قسط معوق دارند و یا مواردی هست که ۵۰ قسط معوق دارند از طرفی چند ماه است که با کرونا درگیر هستیم، اما قسط‌های قبل از کرونا نیز پرداخت نشدند بنابراین گروه‌های دانش آموختگانی که قسط معوق زیاد دارند و دانش آموختگان شاغل را نمی‌توانیم رها کنیم، چون اگر رها کنیم منبع مالی نداریم که به دانشجویان فعلی وام بدهیم.

مطیعی گفت: در مورد بقیه دانش‌آموختگان در تقسیط کامل مساعدت داریم هر موردی که در ایمیل سازمانی به رئیس صندوق رفاه دانشجویان منعکس می‌شود و یا از طریق معاونان و برخی از مراجع وام عنوان می‌شود، مساعدت داشته و در آینده نیز خواهیم داشت.

همچنین ببینید

فراخوان انتخاب رساله‌های برتر دکتری مرتبط با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

اعطای جایزه به پایان‌نامه‌های برتر در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی

مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دفاع‌شده در زمینه پیشرفت اسلامی ایرانی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *