خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » اعلام نسبت دانشجو به هیات علمی تمام وقت دانشگاه های کشور

اعلام نسبت دانشجو به هیات علمی تمام وقت دانشگاه های کشور

بر اساس وضعیت فعلی نسبت دانشجو به استاد در زیرنظام های آموزشی، نسبت دانشجو به استاد در دانشگاه آزاد یک به ۵۰ و دانشگاه غیرانتفاعی یک به ۱۱۶ است که با نسبت مطلوب برنامه ششم فاصله بسیار دارد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش ایسنا، در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی وضعیت فعلی نسبت دانشجو به استاد در زیر نظام‌های آموزش عالی اعلام شد و بر اساس این گزارش، نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد یک به ۵۰ و در مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک به ۱۱۶ است و این نسبت تا نسبت مطلوب در برنامه ششم، که ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی بوده، فاصله زیادی دارد.

برخی نسبت‌های مطلوب برنامه ششم توسعه تا ۱۴۰۰

براساس جدول مذکور، قرار است نسبت دانشجو به هیئت علمی تمام وقت در تمام دستگاه‌های متولی آموزش عالی در کشور کاهش پیدا کند. به طوری که این نسبت در مجموعه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های غیردولتی به ترتیب ۲۰، ۱۰، ۴۳ نفر دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت برسد.

ارقام مندرج در جدول مذکور از این حیث حائز اهمیت است که هرقدر نسبت دانشجو به استاد کمتر باشد، کیفیت آموزش از منظر این شاخص بالاتر است.

قانون برنامه ششم نسبت تعداد دانشجو به عضو هیئت علمی تمام وقت دانشگاه‌های غیردولتی تا سال ۱۴۰۰ را ۴۳ نفر به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت در نظر گرفته است.

بنابراین با توجه به ارقام ثبت شده برای دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های غیردولتی غیرانتفاعی تا سال ۹۵، که به ترتیب ۵۱ و ۱۱۶ است. این نسبت تا نسبت مطلوب در برنامه ششم ۴۳ دانشجو به ازای یک عضو هیئت علمی فاصله زیادی دارد.

تعداد دانشجو، تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت و تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور تا ۱۳۹۵

براساس تعداد اعضای هیئت علمی تمام وقت و تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی کشور مربوط در سال تحصیلی ۹۵-۹۴، مطابق داده‌های جدول مذکور، بهترین نسبت دانشجو به استاد مربوط به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که به ترتیب ۱۳ و ۲۸ دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی است.

این نسبت برای دانشگاه آزاد اسلامی، مؤسسات آموزش عالی غیردولتی – غیرانتفاعی و درکل کشور ۵۰ و ۱۱۶ نفر دانشجو به ازای هر عضو هیئت علمی تمام وقت است.

به دلیل اینکه همزمان با رشد تعداد دانشجویان کشور تعداد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی نیز افزایش یافته است، آخرین آمار اینگونه مراکز در دستگاه‌های متولی آموزش کشور احصا و نسبت اعضای هیئت علمی به ازای هر مؤسسه گزارش شده است.

طبق آمار به دست آمده در سال ۱۳۹۴ تعداد ۱۶۷۷ دانشگاه، مؤسسه، واحد و مرکز آموزشی دولتی و غیردولتی، بدون احتساب واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای جامع علمی کاربردی در کشور وجود داشته است.

به گزارش مفدا، بیشترین میانگین تعداد دانشجو به ازای هر مؤسسه، واحد یا مرکز آموزشی مربوط به وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی به ترتیب با میانگین ۴۵۰۶ و ۳۲۳۱ دانشجو و کمترین این رقم مربوط به مؤسسه‌های آموزش عالی وابسته به دستگاه‌های اجرایی با میانگین ۵۴۳ دانشجو به ازای هر مؤسسه است. میانگین کل دانشجو در کشور نیز دو هزار و ۵۹۳ دانشجو به ازای هر مؤسسه است.

همچنین ببینید

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

حضور ۶۶۵ بانوی پژوهشگر ایرانی پراستناد در میان پژوهشگران پراستناد کشور

بانوان پژوهشگر ایرانی با کسب بیش از ۱۳ درصد سهم از پژوهشگران پراستناد کشور، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *