رئیس دانشگاه فنی و حرفهای کشور از افزایش اعضای هیأت علمی این دانشگاه و کاهش نیروهای حقالتدریس خبر داد.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مسعود شفیعی، رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، اظهار داشت: علاوه بر جذب هیات علمی رشته های مختلف برای ۱۸۰هزار دانشجوی خود باید از نیروهای حق التدریسی هم استفاده کنیم، البته برای این نیروها و افرادی که درسیستم جدید هیات علمی شدند دوره های آموزش و مهارتی گذاشته می شود تا در تدریسشان بتوانند به اندازه کافی اثرگذار باشند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به محدودیت تعداد ساعات نیروهای حق التدریس عنوان کرد: قصد داریم ضمن جذب افراد کیفی، نیروهای خود را به خوبی حفظ کنیم؛ البته به تدریج در حال گرفتن اعضای هیات علمی هم هستیم و طبق برنامه تلاش می کنیم با افزایش نیروهای ثابت خود به ۵ هزار نفر، تعداد نیروهای حق التدریس به ۷الی ۸ هزار نفر برسند.
از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، در متن قانون بودجه ابلاغی، تبصره ۱۲، (بند ب در بودجه سال ۱۴۰۱، بند ه در بودجه سال ۱۴۰۰، بند ه در بودجه سال ۱۳۹۹ و بند ک در بودجه سال ۱۳۹۸) صریحا ذکر شده است که “کلیه پرداخت های مشابه حقوق و دستمزد مانند حق التدریس، حق الزحمه، ساعتی، حق نظارت و پاداش شوراهای حل اختلاف، هزینه اجتناب ناپذیر محسوب می شود و باید به صورت ماهانه پرداخت شود.” اما این اتفاق تا اکنون که ۲ مهر ۱۴۰۱ است نه در دانشگاه فنی و حرفه ای و نه در دانشگاه های دیگر نیافته است!
شاخص استاندارد نسبت استاد هیات علمی به دانشجو عددی برابر ۱ به ۱۸ است. این شاخص در دانشگاه فنی و حرفهای حدود ۱ به ۱۳۰ می باشد! در حالی که تکلیف برنامه ی ششم توسعه برای سال ۱۴۰۰، عدد ۱ به ۲۰ بوده است! با این شرایط در فراخوان جذب هیات علمی در مرداد ۱۴۰۱، تنها ۳۴ نفر برای کل ۱۸۱ دانشگاه فنی و حرفه ای در کشور تعیین ظرفیت شده بود! دانشگاه فنی و حرفه ای ۱۸ هزار مدرس حق التدریس دارد که بیش از ۹۳ درصد کل مدرسان این دانشگاه است.