وام ویژه برای اولین بار برای دانشجویان روزانه دکتری دانشگاههای دولتی با مبلغ ۶۵۰ یا ۷۵۰هزار تومانی در نظر گرفته شده است.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرگزاری آنا، با وجود آن که کمک به دانشجویان دکتری از اهدافی است که صندوق رفاه دانشجویان برای در نظر گرفتن چنین وامی اعلام کرده است، شرایط دریافت وام دست کمی از شرایط وامهای بانکها ندارد و بسیاری از دانشجویان دکتری را محروم میکند.
مجموع این وام با در نظر گرفتن ۹ ماه تحصیلی و ۸ نیمسال، بسته به نوع وام ۲۳میلیون و ۴۰۰هزار یا ۲۷ میلیون تومان خواهد بود؛ مبلغی که از اغلب وامهای صندوق رفاه بیشتر است و از همین رو این صندوق شرایط سختتری برای ضمانت بازپرداخت این وام در نظر گرفته است. دانشجویان متقاضی استفاده از این وام باید سند تعهد محضری با دو ضامن کارمند رسمی، پیمانی یا بازنشسته و همینطور گواهی کسر حقوق ارائه کنند.
شرایطی که در مورد معرفی ضامن برای ارائه این وام اعلام شد، بیشباهت به شرایط بانکها و موسسات اعتباری برای ارائه وام نیست. اگر چه وامهایی که بانکها در اختیار افراد قرار میدهند سود بیشتری دارد اما این مسئله مطرح میشود که با توجه به این که ضامن این وام هم باید کارمند رسمی، پیمانی یا بازنشسته باشد و گواهی کسر حقوق ارائه کند، چه تعداد از دانشجویان قادر خواهند بود از این وامها استفاده کنند؟
با وجود این ذوالفقار یزدانمهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرده است که ضامن همراه با گواهی کسر از حقوق برای همه دانشجویان دکتری الزامی نیست و تنها دانشجویان دکتری که مجموع مبلغ وامهایشان به بیشتر از ۱۵میلیون تومان میرسد باید ضامن دوم را ارائه کنند.
یزدانمهر به آنا گفت: «ثبتنام برای این وام از مهر آغاز شد و اعتبارات مربوط به آن نیز تأمین شد. اولین پرداخت برای ۳ ماهه اول به دانشجویان دکتری در آذر ۹۵ است. تا کنون این ثبتنامها مربوط به صندوق رفاه بوده است، و وامهایی که صندوق پرداخت میکند نیز مشمول قانونهای پرداخت وامهای دانشجویی صندوق رفاه میشود، و بحث ۲ ضامن در مورد آن صدق نمیکند.»
او افزود: «البته صندوق رفاه دانشجویان برای اینکه بتواند این مبالغ را تأمین کند با بانکهای عامل به توافق رسید، اکنون نیز با این بانکها در حال مذاکره است تا به ازای هر ۱۵ میلیون تومان وام دانشجو ملزم باشد که یک ضامن معرفی کند. این امر باعث میشود که روند ثبتنام و فراهم کردن شرایط برای دانشجویان دکتری، تسهیل شود. تا کنون با چند بانک به توافق رسیدیم، و با یکی از بانکها توافق نهایی نیز حاصل شد، اما با عوض شدن مدیر عامل آن تغییراتی در بانک ایجاد شد، در نتیجه مذاکرات را از سر گرفتیم، دیروز جلسهای با بانک عامل داشتیم، و سعی میکنیم تا دوشنبه به توافق نهایی برسیم.»
یزدانمهر گفت: «اگر با بانکها به توافق نرسیم، این وامها از محل اعتبارات صندوق رفاه به دانشجویان پرداخت میشود، در نتیجه شرایط وامهای مربوط به صندوق رفاه نیز درباره آن صادق است. به علاوه اعتبار وام دانشجویانی که بنا به ترم تحصیلی آنها مبلغ وامی که دریافت میکنند کمتر از ۱۵ میلیون باشد، از محل صندوق رفاه دانشجویان تأمین میشود.»
با وجود این مجموع وام دانشجویانی که در حال حاضر در نیمسالهای اول یا سوم دوره دکتری هستند بیشتر از ۱۵میلیون تومان خواهد بود و آنها برای دریافت وام ویژه دکتری باید دو ضامن که یکی از آنها گواهی کسر از حقوق هم ارائه کند داشته باشند. درباره دانشجویان دیگر که به گفته یزدانمهر با اعتبار خود صندوق رفاه وامها را دریافت میکنند ضرورتی برای داشتن دو ضامن وجود ندارد. هرچند که گفتههای برخی دانشجویان دکتری نشان میدهد دانشگاهها از آنها برای ثبتنام و دریافت وام میخواهند که ضامن خود را معرفی کنند.
با سلام
همون طور که در متن خبر اشاره کردین بنده نیز برای وام مراجعه کردم، دو تاضامن (کارمند رسمی) خواستن
البته با توجه به اینکه بنده ترم هفت هستم مبلغ وامم پایین خواهد شد و اشاره ای به مطلب
درج شده در خبر نداشتن.
متاسفانه حتی اگر هم قصد کمک داشته باشن عملا با موانع جلوی کمک رو سد کردن
با تشکر از سایت خوبتان
با سلام
برای دانشجویان شبانه تعلق میگیرد؟دانشجویان شبانه در شهر غریب سربار مالی خانواده شان هستند و پول تحصیل داده اند خواهشمندم برای این قشر در نظر بگیرید و مبرا از بقیه ندانید اینها هم تلاش کشیده اند و تلاش مضاعف میکشند تا بتوانند موفق بشوند.بخاطر لفظ شبانه آنها را از حمایتهای عاطفی و مالی جامعه محروم نسازید.این دانشجویان مصمم و پرتلاش هستند که تلاش میکنند راکد نمانند
خواهشم اینست لااقل شغل به دانشجویان شبانه داده بشود تا بتوانند در تامین هزینه های تحصیل شان دستی از خانواده بگیرند
با احترام فراوان
دانشجوی دکتری شبانه