خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » ۴ جایزه تحصیلی برای دانشجویان دکتری از سوی بنیاد ملی نخبگان

۴ جایزه تحصیلی برای دانشجویان دکتری از سوی بنیاد ملی نخبگان

مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: با تغییر فرآیندهای پشتیبانی از دانشجویان از سوی بنیاد ملی نخبگان، تسهیلات ویژه‌ای در قالب چهار جایزه آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ برای دانشجویان برتر دوره دکترا تدوین شده است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پرویز کرمی مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه دوره دکتری تخصصی (PhD) مهم‌ترین دوره تحصیلی تکمیلی است که با هدف تربیت پژوهشگران و فناوران برجسته در دانشگاه‌های کشور اجرا می‌شود، اظهار داشت: بدیهی است برگزاری مناسب این دوره‌ها و پشتیبانی از دانشجویان توانمند این مقطع سهم بسزایی را در تامین منابع انسانی در حوزه علم و فناوری را دارا است.

وی افزود: بر همین اساس، بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد تا با تمهید امکانات مناسبی برای دانشجویان برگزیده دوره دکترا، زمینه‌ساز حضور موثر و فعال آنها در طول دوره در دانشگاه‌ها باشد، به همین دلیل بنیاد از ابتدای سال تحصیلی جدید با تغییر فرآیندهای پشتیبانی از دانشجویان، تسهیلات ویژه ای را در قالب چهار جایزه «آموزش»، «پژوهش»، «فناوری» و «فرهنگ» برای دانشجویان برتر تدوین کرده است.

کرمی درباره ویژگی‌های این چهار جایزه بیان کرد: این جوایز دارای هفت ویژگی است که عبارت از ارتقای تعهد دانشجویان و مشارکت دانشگاه، پویایی دانشجو، توجه به فعالیت گروهی، اعتبار فرصت مطالعاتی، آشنایی با کارآفرینی و تشویق ازدواج و اعتبار ارتباطات علمی هستند.

* ارتقای تعهد دانشجویان و مشارکت دانشگاه

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، درباره یکی از ویژگی‌های چهار جایزه مذکور، به ارتقای تعهد دانشجویان و مشارکت دانشگاه در این امر اشاره کرد و توضیح داد: مسیر اعطای جوایز از معبر دانشگاه طراحی شده و هدف آن است که دانشجویان با فعالیت به عنوان «آموزش یار»، «پژوهش یار» و «فن یار» زیر نظر استاد خود، هم در دانشگاه حضور موثر داشته باشند و هم از امکانات مادی مناسب بهره‌مند شوند.

کرمی همچنین گفت: ضروری است دانشگاه با تعبیه فرآیندهای داخلی (از جمله قرارداد آموزش‌یاری (دستیار آموزشی)، پژوهش‌یاری (دستیار پژوهشی) و فن‌یاری (دستیاری فناورانه))، امکان فعالیت تخصصی دانشجویان را در دانشگاه خود فرآهم آورند. بدیهی است تأمین اعتبار موارد فوق برای دانشجویان مورد تأیید بنیاد، از طریق منابع مالی بنیاد صورت می‌پذیرد.

* پویایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در اعطای تسهیلات، تلاش بر این است که دانشجویان با انتخاب دانشگاه و براساس معیارهای بنیاد برگزیده شوند، ادامه داد: از این رو، جوایز برای یک سال تحصیلی اعطا می‌شود و لازم است فرآیند انتخاب دانشجویان برای سال تحصیلی بعد تکرار شود. بدیهی است این روند سبب ساز پویایی دانشجو در دانشگاه می‌شود.

* توجه به فعالیت گروهی

وی یکی از نکات مهم در طراحی جایزه‌های تحصیلی را ایجاد محیطی برای فعالیت‌های گروهی دانشجویان و آموزش کار جمعی میان آنها دانست و ابراز کرد: چنانچه دانشجویان برگزیده بتوانند مطابق مقررات دانشگاه، «هسته‌ای پژوهشی» یا «هسته‌ای کارآفرینی» تشکیل دهند مورد پشتیبانی بنیاد قرار خواهند گرفت.

* اعتبار فرصت مطالعاتی

یکی از جایزه‌های طراحی شده برای دانشجویان دوره دکترا، کمک هزینه استفاده از «فرصت مطالعاتی» در سال مشمولیت جوایز است که به گفته کرمی، براساس این جایزه، چنانچه دانشجو بخواهد در راستای ارتقای سطح دانش و تجربه تخصصی خود از فرصت مطالعاتی در داخل یا خارج از کشور بهره‌مند شود، بنیاد برای مدت حداکثر یک سال از وی حمایت می‌کند.

مشاور رئیس بنیاد نخبگان در ادامه همچنین بیان کرد: یکی از اهداف بنیاد ایجاد محیطی برای آشنایی دانشجویان با مبانی کارآفرینی، ایجاد کسب و کار و تجاری‌سازی فناوری است به همین دلیل چنانچه دانشجو در دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مرتبط شرکت کند، مورد پشتیبانی بنیاد قرار می‌گیرد.

* تشویق ازدواج

وی با بیان اینکه توجه به سنت ممدوح ازدواج و لزوم فرهنگ‌سازی آن در میان جوانان، یکی از اهداف فرهنگی مدنظر بنیاد ملی نخبگان است، افزود: از این رو چنانچه دانشجوی برگزیده در دوره مشمولیت خود، ازدواج کند تسهیلات ویژه ای برای ازدواج و وام ودیعه مسکن به وی اعطا می‌شود.

* اعتبار ارتباطات علمی

کرمی به بهره‌مندی دانشجویان از تسهیلات ویژه‌ای برای شرکت در همایش‌های علمی داخلی و خارجی، اجرای رساله دکترا و عضویت در انجمن های علمی مرتبط اشاره و اظهار داشت: دانشگاه‌های مشمول این تسهیلات می‌توانند از طریق تماس با «معاونت پژوهش و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان» از چگونگی اجرایی شدن این موارد در دانشگاه‌های خود آگاه شوند، ضمن اینکه اطلاعات کامل‌تر در وبگاه بنیاد ملی نخبگان به نشانی bmn.ir قابل دسترسی است.

همچنین ببینید

تشریح جزئیات اعلام فراخوان جذب اعضای هیات علمی

اعلام فراخوان جذب هیات علمی ۱۴۰۳ تا حداکثر یک ماه آینده

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اعلام کرد: حدود ۲۸ روز طول می کشد تا صورت …

۷ دیدگاه

  1. سلام برای استفاده از تسهیلات بنیاد نخبگان به صورت کلی (نظر جوایز، سربازی و …) حتما در سایت http://soraya.bmn.ir عضو شده و گام به گام مدارکی که میخواهد را ارایه نمایید پرونده شما رو بررسی می کنند. من به جای سربازی از تسهیلات بنیاد استفاده کردم و راضی بودم. معدل و مقالات رو معمولا ارزیابی می کنند.

  2. سلام. کسی میدونه این آیین نامه برا چه ورودیایی اجرا میشه؟ از سال اول ورود به مقطع دکتری؟ تاریخ اجراش از کی هست؟

  3. این چهار نفر دانشجوی برگزیده دکتری چگونه انتخاب می شوند؟ شرایطش رو بگید

  4. محض رضای خدا،
    هر کس دین و ایمان دارد،
    هر کس می داند که می داند
    بیاید و بگوید که شرایط این ایین نامه چیست؟؟ از کجا بدانیم شامل حال ما می شود یا نه؟

  5. سلام
    برای استفاده از مزایای این طرح حتما باید عضو بنیاد ملی نخبگان بود؟ شرایط عضویت؟

  6. سلام
    اینجانب معدل دوره دکتری ایم ۱۹/۲۵ است آیا از این طریق می توانم از تسهیلات آن بهرمند شوم؟

  7. باسلام
    لطفا رهنمایی فرمایید منظور از دانشجوی برگزیده چه گروهی از دانشجویان هستند؟ آیا همه داشجویان یا عده ای خاص؟
    با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *