خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » افزایش ازدواج‌های صوری از تبعات منع استخدام هیات علمی مجرد

افزایش ازدواج‌های صوری از تبعات منع استخدام هیات علمی مجرد

یک استاد دانشگاه تهران ضمن مخالفت با بند نهم «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» که به موجب آن استخدام اعضای هیات علمی مجرد ممنوع می‌شود، گفت: استفاده از شیوه‌های اجباری، امنیتی و انتظامی در مواجهه با مشکلات و گرفتاری‌های اجتماعی رهگشا نیست.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

دکتر سعید معیدفر در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با یادآوری «قانون رفتن به خارج از کشور برای زنان» افزود: خانمها برای خارج رفتن باید متاهل می‌شدند، بنابراین عده‌ای را پیدا می‌کردند و پولی به آنها می‌دادند که ازدواجی صوری بین آنها شکل بگیرد و مشکل حل می‌شد. قانونگذار هم می‌دید که قانون تاثیرش را از دست داده است.

وی با بیان اینکه ممکن است برای این طرح هم اتفاقی مشابه مساله خارج رفتن بیفتد ادامه داد: اگر افراد مجرد را برای هیئت علمی شدن نپذیرند دو نفر مصلحتی با هم ازدواج می‌کنند که نتیجه آن بالارفتن میزان طلاق است؛ چون قبلا افراد سعی می کردند وقتی شرایط لازم را داشتند ازدواج کنند، حالا می‌بینند وقتی می‌خواهند جایی استخدام شوند قانون آنها را منع کرده است قانون را دور می‌زنند و ازدواج صوری ثبت می‌کنند.

معیدفر اجرایی شدن این ماده را روشی نادرست دانست و گفت: در بحث جمعیت تصمیمات متعددی گرفته شده و پیامدهای آن را که خیلی سخت و دردآور خواهد بود باید مدتی بعد مجلس و دولتی دیگر با فلاکت جمع کند. همه باید سعی کنند سنت حسنه ایجاد کنند نه اینکه کاری کنند مصیبت آن تا ده‌ها سال ادامه یابد.

این استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ماده مطرح شده را برخلاف قانون اساسی نیز دانست و اظهار کرد: کدام بخش قانون اساسی کامل اجرا می‌شود؟ مجلس که قانونگذار است و باید بیشتر از بقیه عامل به قانون اساسی باشد متاسفانه از قانون تخلف می‌کند. برای همین است که مردم عادی هم برای قانون اهمیتی که باید قائل نیستند؛ به عبارت دیگر اگر حرمت مسجد را متولی آن حفظ نکند مردم عادی هم حفظ نمی‌کنند.

همچنین ببینید

توزیع جغرافیایی اعضای هیات علمی زن در ایران

براساس آمار آموزش عالی به‌ترتیب استان‌های کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت …

۱۰ دیدگاه

  1. خواهشن مشکلات جوانان رو از این بیشتر نکنید.

  2. این بدترین کارممکن بود درحق ما من به امید هیت علمی شدن دارم درس میخونم واقعا این چه جورش بود منم میرم ازدواج صوری میکنم

  3. من دکتری دارم همسرم دانشجوی سال آخر دکتری دانشگاه تهران سه ساله عقد کردیم کلی هم مقاله و سابقه علمی داریم پس کو دیگه چه بهانه ای ؟ ازدواج؟ مقاله؟ دکتری؟دانشگاه خوب؟سن پایین؟ دانشجوی ممتاز؟ معیاری هست که ما نداشته باشیم؟ سه ساله هر چی درمیاریم خرج مصاحبه های رنگارنگ تو انواع شهرهای کشور کردیم. نه رد میکنن نه میپذیرن. ما به امید اینکه هیئت علمی میشیم عقد کردیم اما از ترس هزینه زندگی و به دلیل نبودن یک کار ثابت نتونستیم زندگیمون رو شروع کنیم

  4. مسئولین محترم ؛آیا حاضرید دختر خود را به یک شخص بیکار داده و یا این تصمیم را فقط برای دیگران گرفته اید؟
    آخه می گویند که مرگ خوب است اما برای همسایه

    سنگ پشت سر سنگ جلوی پای جوانان برای ازدواج می گذارید و بعد میگوییم چقدر ازدواج سخت شده؟ این یک تصمیم برای جلوگیری از کاهش ازدواج است یا سدی به سدهای دیگر افزوده اید؟
    شما را به امام رضا قسم این طرح را لغو کنید تا حداقل شانس شرکت در فراخوان ها و جذب شدن را داشته باشیم
    آخر مگر در سال چند نفر جذب می شوند؟ حالا چند نفر آن هم مجرد باشند که البته مطمئن باشید اندکب بعد از جذب ازدواج خواهند کرد
    یکی از دوستان پیشنهاد خوبی داده پس از هیات علمی شدن ضرب العجلی را برای ازدواج قرار دهید و در صورت عمل نشدن به آن توسط فرد مجردجذب شده جذب آن فرد را کنسل کنید

  5. من هم ابراز تاسف خودم رو از این نگرش اشتباه و تصمیم اشتباه اعلام میکنم. اینطوری بدون شناخت برای ازدواج دانشجویان دکتری اقدام میکنند و اجبارا مدتی هم تحمل میکنند بعد متارکه می نمایندو این کار ممکن هست یک مسکن موقت باشد ولی تبعات خیلی وحشتناکی برای جامعه در ۲-۳ سال دیگر خواهد داشت.خیلی از اساتید ما مجرد بودند و عضو هیات علمی شدند حتی خود شما که این قانون را وضع کردی ممکن همینگونه بوده ای و بعد از عضو هیات علمی شدن با همکارتون آشنا شده اید و ازدواج کرده اید. معمولا ازدواج هایی که بر اساس شناخت در حوزه کاری صورت میگیرد پایدارتر می باشد.

  6. یک دانشجوی دکتری

    جناب آقای دکتر معیدفر، از اظهارنظر عالمانه شما بی نهایت، سپاسگزارم و با گفته های شما کاملاً، موافق هستم.
    چاره ای جز ازدواج صوری نیست… و مسلماً آن هم بدون تبعات اجتماعی و فردی نخواهد بود.

  7. این دیگه چه قانونیه، ما الان دانشجو دکتری و بیکار هستیم و به امید هیئت علمی شدن هستیم، من که دختر هستم خیلی داشتن شغل برام مهمه، حالا فک کنید کی حاضر میشه به پسر دکتری بیکار زن بده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حداقل اگه مجرد باشن و هیئت علمی شن شانس ازدواج موفقشون هم بیشتر میشه، اینکار به جز اینکه سبب هنجارشکنی و رواج فساد میشه هیچ سودی رو برا جامعه نداره، حداقل یک درصد به بعد از عملی شدن آن فک کنید این کار یک مانع دیگه بر سر راه جوونا میشه، واقعا متاسفم!!!!!!!

  8. من کسانی را میشناسم که برای فرار از قانونهای نا به جا و برای خروج از کشور شناسنامه خود را با ازدواج صوری سیاه کرده اند!!! زور و اجبار کارگشا نیست. به جای این کارها به فکر رفع مشکلات جوانها باشید نه بدتر کردن اوضاع.

  9. من از یکی از مؤسسات غیرانتفاعی پذیرش شدم برای هیئت علمی و داره مراحل بعدیش تو مرکز جذب انجام میشه.
    آیا واقعا نمایندگان فهیم مجلس به دلایل عدم ازدواج جوانان عمیقا فکر کردن؟
    آیا جز این است که از دلایل عمده عدم ازدواج بموقع جوانان و مخصوصا تحصیل کرده ها، اینه که کار ندارن؟
    فرض کنید جوانی که داره کار پیدا میکنه تا ازدواج کنه رو، بهش اجازه نمیدن و میگن اول ازدواج کن، شاید کار پیدا کردی؟
    مرد مؤمن اگه ازدواج کنه زن و بچه ش ازش پول میخوان، زندگی میخوان. به همین سادگی. فک کنم همه نماینده ها اعم از همه گروه ها حرف بنده رو درک کنن.
    دوستمون خوب گفتن که کوبیدن بر نعل وارونه س.
    چند میلیون جوان در حال حاضر هستن که در سن ازدواجن و نمیتونن ازدواج کنن؟
    چند درصد از این میلیون ها جوان شانس هیئت علمی شدن دارن که اگر مجرد بودن ازش جلوگیری کنید؟!
    مقام معظم رهبری دوراندیشی به خرج دادن و چشم انداز رو با دید باز روشن کردن و نشون دادن اما اگه بخواید با این برنامه ها به اون چشم انداز برسید، سخت در اشتباهید.
    متاسفانه برخی از نمایندگان نگاهشون به مسائل و راه حل ها کوتاه مدت و به دور از فرهنگ اختیاردهی به فرد برای انتخاب آزادانه سبک زندگیش هستش.
    یقین داشته باشید که هر فردی که با این قانون جلوی هیئت علمی شدنش گرفته بشه، نفرینش تا ابد دامن نمایندگان رو ول نخواهد کرد.
    درست بیاندیشید و درست تصمیم بگیرید.

    • با سلام و احترام
      در زبان انگلیسی اصطلاحی است که میگن ” catch-22”
      جوانان مملکت کار میخوان، میگن باید زن داشته باشی
      میرن زن بگیرن، میگن باید کار داشته باشی!
      از طرفی این بازار باصطلاح علمی نیز در حال اشباع شدن است
      دانشگاهها فکر میکنن رشد شتابان علمی به معنای افرایش ظرفیت است در حالی که اینطور نیست.
      کاهش حد نصاب قبولی در بالاترین مقطع تحصیلی کشور و ایجاد غرور علمی کاذب موقت در دانشجویان برخی دانشگاه های معلوم الحال به معنای کاهش اعتبار علمی مقطع دکتری و کاهش انگیزه در صاحبان واقعی علم و ثروت افزونی برخی ذینفعان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *