اخبار وب سایت علمی در پیام رسان بله

خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » درآمد دلاری؛ چالش اصلی جذب هیات علمی در دانشگاه دریانوردی چابهار
درآمد دلاری؛ چالش اصلی جذب هیات علمی در دانشگاه دریانوردی چابهار

درآمد دلاری؛ چالش اصلی جذب هیات علمی در دانشگاه دریانوردی چابهار

رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، درآمد دلاری بالای مشاغل دریایی را مانع جذب اعضای هیات علمی در این دانشگاه عنوان کرد.

در این روزها در پیام رسان در کنار شماییم. لینک ورود به پیام رسان اخبار هیأت علمی

درآمد بالای مشاغل دریایی؛ چالش اصلی جذب هیات علمی

رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار با اشاره به کمبود هیات علمی در رشته‌های تخصصی دریایی گفت: درآمد بالای مشاغل دریایی و بازار کار دلاری، جذب نخبگان به کرسی‌های دانشگاهی را دشوار کرده است.

به گزارش وب سایت هیات علمی، بنابر اعلام دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، امیر رجایی رئیس دانشگاه در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه با بیان اینکه مایه افتخار است که طی چهار روز گذشته میزبان انجمن‌ها، شرکت‌های خلاق و کانون‌های فرهنگی هنری از سراسر کشور در سواحل زیبای دریای عمان بوده‌اند، به معرفی ظرفیت‌ها و پیشینه این دانشگاه پرداخت.

وی با اشاره به تاریخ تأسیس دانشگاه اظهار کرد: هسته اولیه این مجموعه در سال ۱۳۵۳ توسط انگلیسی‌های مستقر در هندوستان و با هدف تربیت نیروی متخصص برای خطوط کشتیرانی ایران و هند شکل گرفت و در سال ۱۳۵۵ به‌صورت رسمی و با همکاری یک دانشگاه انگلیسی فعالیت خود را آغاز کرد.

رجایی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اساتید انگلیسی کشور را ترک کردند و اساتید ایرانی اداره دانشگاه را برعهده گرفتند و این مرکز تحت عنوان دانشکده وابسته به دانشگاه سیستان و بلوچستان به فعالیت ادامه داد.

رئیس دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار ادامه داد: در دوره انقلاب فرهنگی، با توجه به حساسیت رشته‌های دریایی، دانشجویان برای ادامه تحصیل به بمبئی و کلکته اعزام شدند. در سال ۱۳۸۴ این دانشکده از دانشگاه سیستان و بلوچستان جدا و به‌عنوان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار به‌صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد. اکنون در آستانه ۵۰ سالگی فعالیت دانشگاه هستیم.

آمار اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

وی با بیان اینکه این دانشگاه دارای ۱۰۰ عضو هیات علمی تمام‌وقت و بین ۲ هزار تا ۲۲۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است، گفت: این دانشگاه تنها دانشگاه دولتی سواحل مکران در جنوب استان سیستان و بلوچستان است و یکی از قدیمی‌ترین و تخصصی‌ترین دانشگاه‌های دریایی کشور به شمار می‌رود.

رجایی تأکید کرد: رشته مهندسی دریانوردی به‌دلیل الزامات خاص، تنها در این دانشگاه ارائه می‌شود و دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار تنها دانشگاه ایرانی عضو سازمان جهانی دریانوردی است که آموزش‌های آن بر اساس استانداردهای STCW ارائه می‌شود. همچنین سالانه سه بار توسط سازمان بنادر و دریانوردی ممیزی می‌شود و در صورت‌ عدم انطباق، مدارک صادره فاقد اعتبار خواهند بود.

وی با اشاره به نقش فارغ‌التحصیلان دانشگاه در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران افزود: بیش از ۸۰ درصد کاپیتان‌ها و مهندسان فعال در کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه هستند. در دوران جنگ ۱۲ روزه و همچنین در دوره تحریم‌ها، این فارغ‌التحصیلان نقش مؤثری در انتقال نفت و تأمین کالاهای اساسی از طریق بندر چابهار داشته‌اند که نشان‌دهنده جایگاه راهبردی دانشگاه در حوزه دریاست.

سه دانشکده تخصصی در حوزه دریا

رئیس دانشگاه با تشریح ساختار آموزشی گفت: دانشگاه دارای سه دانشکده مهندسی دریا، علوم دریایی و مدیریت و علوم انسانی است. در دانشکده مهندسی دریا رشته‌هایی نظیر مهندسی دریانوردی، مهندسی کشتی، مهندسی عمران سواحل و بنادر، مهندسی مکانیک دریا و برق و الکترونیک ارائه می‌شود. در دانشکده علوم دریایی رشته‌هایی مانند زیست‌شناسی دریا در سه مقطع، اقیانوس‌شناسی و شیمی دریا فعال است و در دانشکده مدیریت و علوم انسانی رشته‌هایی همچون مدیریت بازرگانی دریایی بین‌الملل، مدیریت محیط زیست دریایی و زبان انگلیسی تدریس می‌شود. دو رشته نیز به‌طور کامل به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند.

استقبال بومیان از رشته‌های این دانشگاه افزایش یافته است

وی با اشاره به استقبال دانشجویان بومی اظهار کرد: ۶۰ درصد دانشجویان بومی استان هستند، اما استقبال دانش‌آموزان بومی از رشته‌های دریانوردی نسبت به سایر استان‌ها کمتر است. این در حالی است که دو رشته مهندسی دریانوردی و مهندسی کشتی دارای بورس کامل از سوی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش هستند و حدود ۷۰ درصد دانشجویان این رشته‌ها کمک‌هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند. رجایی گفت: فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها تقریباً ۱۰۰ درصد جذب بازار کار می‌شوند و حتی در دوران کارآموزی نیز حقوق دلاری دریافت می‌کنند.

تحریم‌ها و کاهش تعاملات علمی

وی درباره ارتباطات بین‌المللی دانشگاه تصریح کرد: تحریم‌ها موجب کاهش ارتباط با دانشگاه‌های اروپایی شده، اما مذاکراتی با دانشگاه‌های چین و پاکستان انجام شده و تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه تبادل استاد و دانشجو و پروژه‌های پژوهشی منعقد شده است. اساتید دانشگاه نیز سالانه در جلسات سازمان جهانی دریانوردی در سوئیس شرکت می‌کنند.

راهکارهای دانشگاه برای جبران کمبود هیات علمی

رجایی درباره جذب هیات علمی گفت: به‌دلیل درآمد بالای مشاغل دریایی، جذب اعضای هیات علمی در برخی رشته‌ها دشوار است و دانشگاه در تلاش است از طریق راه‌اندازی دوره دکتری مدیریت حمل‌ونقل دریایی، اعزام بورسیه به خارج از کشور و استفاده از کاپیتان‌های فعال به‌صورت پاره‌وقت این کمبود را جبران کند.

همچنین ببینید

مهلت مجدد فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم ۱۴۰۴

برنامه وزارت علوم برای فراخوان جدید جذب هیات علمی ۱۴۰۴

رئیس مرکز جذب از برگزاری فراخوان جدید جذب هیات علمی وزارت علوم برای دانشگاه‌ها و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *