خانه » اخبار دوره دکتری » پذیرش پژوهشگران مستقل به عنوان شغل حرفه‌ای در نظام اداری ایران
طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل: تایید ۲۰۰ پرونده و ادامه بررسی‌ها

پذیرش پژوهشگران مستقل به عنوان شغل حرفه‌ای در نظام اداری ایران

دبیرکل شورای علوم گفت: طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل در حال انجام است و تاکنون حدود ۲۰۰ پرونده متقاضی دریافت این عنوان تایید شده است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

پذیرش پژوهشگران مستقل به عنوان شغل حرفه‌ای در نظام اداری

به گزارش خبرگزاری ایرنا، پیمان صالحی در خصوص طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل اظهار داشت: هفته گذشته، جلسه‌ای در این زمینه برگزار شد و پرونده متقاضیان به طور مرتب در حال بررسی است و باید شرایط داوطلبان در کارگروه مربوطه تایید شود.

وی با بیان اینکه جلسات پژوهشگران مستقل هر ماه یک بار برگزار می‌شود، افزود: پس از اینکه داوطلب امتیاز لازم را طبق اساسنامه از کارگروه مربوطه کسب کرد و تایید شد نام وی به عنوان پژوهشگر مستقل به فهرست مربوطه اضافه و اسامی، اعلام می‌شود.

دبیرکل شورای علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: تا کنون چند هزار نفر برای انتخاب به عنوان پژوهشگر مستقل درخواست خود را در سامانه مربوطه ثبت کرده‌اند و حدود ۲۰۰ نفر تایید شدند و امتیاز لازم را طبق آیین‌نامه به دست آورده‌اند.

شرایط و مزایای طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل

ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور شامل این موضوع است که پژوهشگری مستقل به عنوان شغل حرفه‌ای در نظام اداری کشور پذیرفته شده‌اند:

  • این افراد نباید در یک دستگاه دولتی یا خصوصی شاغل باشند،
  • برای آن‌ها بیمه داده می‌شود،
  • فرد باید دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد و دکتری باشد،
  • این افراد می‌توانند به عنوان پژوهشگر همکار با دانشگاه‌ها یا دستگاه‌ها فعالیت کنند و از مزایای بیمه و پرداخت مالیات بر اساس قوانین کشوری برخوردار می‌شوند.
  • همچنین سقف سنی پژوهشگران مستقل حداکثر ۶۰ سال در نظر گرفته شده است.

جزییات آیین‌نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل

 آیین‌نامه ساماندهی به پژوهشگران مستقل در شورای عالی عتف و تدوین اسفندماه ۱۴۰۲ سامانه‌ای برای ثبت‌نام متقاضیان شرکت در این طرح راه‌اندازی شد. پایگاه اطلاع‌رسانی طرح ساماندهی پژوهشگران مستقل کشور به نشانی https://flr.atf.gov.ir/ در دسترس است.

براساس آیین‌نامه ساماندهی پژوهشگران مستقل شورای راهبری، رئیس شورا، نایب رئیس شورای عتف یعنی وزیر علوم است و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر کار، رفاه اجتماعی، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از جمله اعضای این شورا هستند.

هیات مرکزی بررسی صلاحیت در دبیرخانه شورای عتف وظیفه بررسی پرونده‌های رسیده را بر عهده دارد و پرونده‌ها را برای ارتقا بررسی می‌کند. اگر تعداد پرونده‌ها زیاد شد کارگزارانی در دانشگاه‌ها این روند بررسی‌ها انجام می‌دهند. دستورالعمل نحوه امتیازدهی و اعطای گواهی پژوهشگران مستقل هم در آیین‌نامه ذکر شده است.

شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) به عنوان نهادی فرابخشی به ریاست رییس‌جمهور مرجع تصمیم‌گیری در مورد مهم‌ترین اولویت‌ها و برنامه‌های پژوهش و فناوری کشور است. این شورا به عنوان نهاد فرابخشی سیاست‌گذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور بر اساس ماده ۹۹ قانون برنامه سوم توسعه و مواد سه و چهار قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد ۱۳۸۳) و با هدف ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در سیاست‌گذاری کلان اجرایی در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری تشکیل شد. این شورا وظیفه اولویت‌بندی و انتخاب طرح‌های اجرایی بلندمدت سرمایه‌گذاری کلان در بخش‌های آموزشی و پژوهشی و فناوری، بررسی و پیشنهاد منابع مالی مورد نیاز در حوزه‌های علوم، تحقیقات و فناوری را بر عهده دارد.

در این شورا هفت وزیر، رؤسای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان علوم، نمایندگانی از مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر و نمایندگان رؤسای دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی و تعدادی از صاحب نظران بخش‌های تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و انجام وظایف دبیرخانه‌ای این شورا طبق قانون به عهده معاونت پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

این شورای عالی از نظر ساختار اجرایی متشکل از یک کمیسیون دائم بر اساس ماده ۹ آیین‌نامه داخلی، ۱۰ کمیسیون تخصصی و یک کمیسیون هماهنگی امور علمی و فناوری است. دبیرکل شورا از سوی رییس‌جمهور به عنوان رئیس شورا منصوب می‌شود و معمولا معاون پژوهش وزارت علوم است. جلسات کمیسیون دائم برای استمرار و تسریع به فرایند تصمیم‌گیری و کارشناسی اولیه دستورکارهای شورای عالی نیز به ریاست دبیرکل یا وزیر علوم معمولا به صورت ماهانه تشکیل می‌شود.

تیرماه ۱۴۰۳ اولین جلسه هیات مرکزی بررسی صلاحیت پژوهشگران مستقل کشور با هدف بررسی پرونده‌های متقاضیان واجد شرایط برگزار شد.

همچنین ببینید

زمان ثبت نام حمایت از دانشجویان سرآمد دانشگاه ها ۱۴۰۴

فراخوان دومین جشنواره حمایت از دانشجویان سرآمد دانشگاه ها ۱۴۰۴

ثبت نام دومین جشنواره شناسایی و حمایت از دانشجویان سرآمد ۱۴۰۴ آغاز شد.آخرین اخبار جذب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *