مدیرکل بورس سازمان امور دانشجویان گفت: لایحه طرح سرباز صنعت در اختیار وزارت علوم قرار گرفته که تصویب آن را با هدف بورسیه کردن دانشجویان در صنایع و حل مسئله سربازی آنها پیگیری میکنیم.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش وب سایت هیات علمی، بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان امور دانشجویان به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، دکتر محمد محمدی مسعودی مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان در نشست با صاحبان صنایع با موضوع معرفی بورس های دانشجویی افزود: در گذشته نیز بورس هایی مانند شرکت نفت وجود داشته و در چند سال اخیر نیز بورس دانشگاه فرهنگیان نیز مورد استقبال بسیاری از دانشجویان قرار گرفته است.
چگونه با بورس صنعت و مشاغل مشکل سربازی دانشجویان حل میشود؟
وی با اشاره به اینکه بورس متعددی برای دانشجویان در نظر گرفته شده که در سامانه یکپارچه بورسهای دانشجویی تشریح شدهاند، تاکید کرد: یکی از این بورسهای دانشجویی، بورس صنعت و مشاغل است که قطعا جذابتر از سایر بورسها خواهد بود.
دکتر مسعودی افزود: بورس صنعت و مشاغل در تمام رشتهها، تمامی مقاطع، در طول تحصیل و یا از بدو ورود دانشجو به دانشگاه قابل اجراست و استخدام دانشجو در واحدهای صنعتی به شرط پیشرفت و پویایی دانشجو امکانپذیر است.
مدیرکل بورس و اعزام دانشجویان ادامه داد: بورس صنعت و مشاغل با هدف تامین امنیت شغلی و ایجاد انگیزه و امید به آینده دانشجویان؛ تامین نیروی کار نخبه و توانمند برای صاحبان مشاغل، حفظ نخبگان و کاهش انگیزههای مهاجرت، هدایت دانشجویان مستعد به رشتههای مورد نیاز صاحبان مشاغل و کمک به بومی گزینی و تامین نیروی کار ماهر برای صاحبان مشاغل در سراسر کشور طراحی شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح بورس صنعت و مشاغل به دانشگاه نشان میدهد که صنعت به چه نیروی کاری نیاز دارد، بیان کرد: در اجرای این طرح ۳۸ واحد دروس اختیاری در مقطع لیسانس، در اختیار صنعت قرار میگیرد تا خبرگان صنایع متناسب با نیاز خود دروسی را انتخاب و تدریس کنند.
دکتر مسعودی، نگرانی وزارت علوم را خروج مهندسان به خارج از کشور، واردات مهندسان خارجی و کمیاب شدن نیروی کار ماهر و متخصص عنوان و تصریح کرد: این بورسیهها با هدف جلوگیری از مهاجرتها و تامین نیروی انسانی مورد نیاز صاحبان مشاغل طراحی شده است.
وی بیان کرد: برخی مهاجرتها به دلیل علاقه افراد شکل میگیرد اما برخی دیگر به اجبار و به دلیل تامین نشدن نیازها شکل میگیرد، که میتوان به نخبگان رشتههای تجربی که به دلیل نبود امکان پذیرش در دانشگاههای کشور، تصمیم بر مهاجرت میکنند به طوری که بر اساس آمارها ۷۵ درصد پذیرفته شدگان دانشکده دندانپزشکی دانشگلاه میلان ایتالیا دانش آموزان ایرانی بوده اند.
دکتر مسعودی گفت: هر سال تقاضا برای شرکت در کنکور تجربی زیادتر و تقاضا برای شرکت در کنکور ریاضی و فیزیک که رشتههای مورد نیاز صنایع است، کمتر میشود، که امیدواریم طرح بورس صنعت و مشاغل بتواند توازن بیشتری در این زمینه ایجاد کند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که در دو سال گذشته دانش آموزان پایه نهم گرایش بیشتری به انتخاب رشتههای انسانی دارند و دلیل آن را بورس دانشگاه فرهنگیان و تضمین آینده شغلی خود عنوان کرده اند.
در ادامه این نشست رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه رسیدن به توسعه پایدار مستلزم تغییر جهت اقتصاد استان از اقتصاد مبتنی بر منابع بر اقتصاد مبتنی بر دانش است، گفت: اگر شرکتها و فعالیتهای دانش بنیان گستردگی بیشتری پیدا نکنند، استان در آینده با کاهش منابع مانند معادن، کشاورزی و… با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: رسیدن به این تغییرات، به نیروی متخصص بسیاری نیاز دارد زیرا در پایش محیط کسب و کار، یکی از دغدغههای جدی فعالان اقتصادی برای توسعه فعالیتها به ویژه دانش بنیان، نبود نیروی ماهر و متخصص عنوان شده است.
وی اظهار کرد: اتاق کرمان در این رابطه برای کمک به چگونگی تامین نیروی ماهر مورد نیاز بنگاه های اقتصادی، فعالیتهایی را از جمله امضای تفاهم نامه با دانشگاه فنی و حرفه ای، همچنین عقد قرارداد با بنیاد نخبگان و راه اندازی سامانه فرصت برای ارتباط بهتر صنعت و دانشگاه انجام داده تا به افزایش بهره وری و تبدیل شرایط فعلی به وضعیت بهتر کمک شود.
طبیب زاده، مهاجرت را یکی از عوامل کاهش نیروی ماهر و متخصص مورد نیاز صنایع و واحدهای تولیدی عنوان و بیان کرد: سطح مهاجرت نیرویهای متخصص به سطح آموزش دیدگان فنی و حرفهای رسیده و اگر چارهای برای این مهم اندیشیده نشود، اقتصاد و تولید کشور با آسیبهای جدی به دلیل مهاجرت نخبگان روبرو خواهد شد.
گفتنی است در این نشست برخی صاحبان صنایع به دغدغههای خود به ویژه کمبود نیروی متخصص و ماهر پرداختند.