خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » پرداخت حقوق ماهیانه به استادان حق التدریس از اردیبهشت امسال

پرداخت حقوق ماهیانه به استادان حق التدریس از اردیبهشت امسال

مدیر کل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت علوم گفت: از اردیبهشت ۱۴۰۱ تمام دانشگاه‌ها موظف به پرداخت حقوق ماهیانه به استادان حق التدریس خواهند شد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد افکانه گفت: بین استادان و معلمان حق التدریس تفاوت مهمی وجود دارد، به علت کم بودن معلم در آموزش و پرورش آن‌ها در قرارداد‌های مختلف بکار گرفته می‌شوند.

برای مثال، معلمان از صبح روز شنبه تا عصر چهارشنبه تدریس می‌کنند، اما به صورت حق التدریسی حقوق دریافت خواهند کرد.

مدیر کل منابع انسانی و پشتیابی وزارت علوم می‌گوید: در برخی دروس و رشته‌های خاص برای دانشگاه‌ها یا از نظر اقتصادی استخدام استادان حق التدریس به صرفه نیست یا اینکه فارغ التحصیلان به صورت سخت پیدا می‌شوند، به همین علت گاهی اوقات ۳ تا ۴ درس را به استادان حق التدریس واگذار می‌کنند.

او می‌گوید که به هیچ نحوی یک قرارداد تمام وقت بین استاد و دانشگاه اتفاق نمی‌افتد.

افکانه گفت: اگر یک عضو هیئت علمی یا استادیار ماهانه ۱۲ میلیون حقوق دریافت می‌کند در مقابل هم ۱۰ واحد تدریس می‌کند، اما در کنار آن وظایف پژوهشی و مسئولیت‌های دیگری هم داراست.

او می‌گوید: از منظر دانشگاه وقتی با استاد حق التدریس قرار داد منعقد می‌شود به این معناست که در دو تا سه درس نیازمند کمک استادان حق التدریس هستند که هفته‌ای یک تا دو روز تنها وظیفه تدریس دارند.

مدیر کل منابع انسانی و پشتیابی وزارت علوم می‌گوید: باید قاعده دریافت حقوق استادان تغییر یابد. پرداخت حقوق آخر ترم به استادان با تاخیر یکی از دغدغه هاست که در ضوابط بودجه ۱۴۰۱ آمده است تا هر گونه پرداخت به صورت ماهانه باشد و این موضوع را دکتر قالیباف رئیس مجلس هم به صورت مصاحبه جداگانه مطرح کرده است، به همین علت دانشگاه‌ها موظف شده اند تا مدل پرداخت حقوق به استادان را ماهانه انجام دهند و از اردیبهشت امسال اجرایی خواهد شد.

همچنین ببینید

طرح شهید احمدی روشن برای اساتید متقاضی راهبری هسته‌های مسئله‌محور

آغاز ثبت‌نام طرح شهید احمدی روشن ویژه اساتید دانشگاه‌ها

فراخوان نهمین دوره طرح شهید احمدی روشن ویژه اساتید متقاضی راهبری هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی و …

۱۰ دیدگاه

  1. متاسفانه از راهی که اومدم و مدرک دکترا گرفتم با ۱۱ سال سابقه تدریس نادم و پشیمانم
    جایگاه علمی ادمها در این مملکت هیچ ارزشی نداره
    نتیجه :استاد فقط به خاطر رزومه ش ،میاد یه درسی میده و میره و در طول زمان بی تفاوت میشه نسبت به دانشجو و مسیر رشدش

  2. وضعیت اساتید حق التدریس فاجعست.و حیف از مملکتی که مدرس دانشگاهش که قراره کلی دانشجو رو تربیت کنه تا این حد در رنج و نارضایتی هست.مظلوم تر از این قشر نداریم.تمام بار بر روی دوش این اساتید هست اما در حد کارگر روزمزد هم مزد دریافت نمیکند.
    بنده هم از سال ۹۵ تا الان مشغول این شغلم و واقعا خسته و نا امید.
    تعجبی نیست اگر وضعیت دانشجو و دانشگاه اینجوریه وقتی اساتیدش ذره ای رفاه ندارند.
    کاری جز تاسف خوردن نمیشود انجام داد.

  3. والا حقوق ماهیانه پیشکشمون حقوق ترم یک یعنی مهر ۱۴۰۰ رو هنوز واریز نکردن مثل صدقه نصفشو پرداخت کرده دولت و نصفشو خدا میدونه کی بپردازن و به هر کسی میگیم فایده ای نداره

  4. فعلا که از سال ۹۳ در سه دانشگاه ترمی بیشتر از ۳۰ واحد تدریس میکنم
    و حقوقش بسیا شرم اور هست که خجالت میکشم وقتی پسرم یا دیگران ازم میپرسن پاسخ بدم
    اگر دانشگاه نیاز نداره چچرا یک ترم ۲۳ واحد به من درس میده؟؟ عادت کردن به بیگاری کشیدن حالا اومدن میخوان یه حقوقی بدن که چی بیشتر از این ابروی ما رو ببرن؟؟ چقد میخوان بدن هیچ اشاره ای نکردن
    نکردن متاسفم برای خودم و این جامعه

  5. اخرین دریافتی استادان حق التدریس شهریور ۱۳۹۹ بوده، و برای این سه ترم هنوز هیچ دریافتی نداشتیم.
    مبلع ناچیز حق التدریسی بماند، اینکه یک سال و نیم حقوقی دریافت نکنند فکرنکنم در هیچ جای دنیا نمونه ای براش وجود داشته باشه

  6. وزارت علوم باید چاره ای بیندیشد. در هر دانشگاه؛ حداقل نیم تا یک سوم درس ها را اساتید حق التدریس تدریس می کنند؛ اما بدون بیمه و بدون هیچ مزایایی. وزارت علوم از بین استادان حق التدریس که دارای رزومه خوب هستند، استاد جذب کند.
    چرا به اندازه نیاز استاد جذب نمی کنید که پرونده این ظلم و ستم هم بسته شود. من به مدت ۱۵ ترم است که با مدرک دکتری به صورت حق التدریس مشغول هستم. با یک رزومه خوب. مقالات و کتاب های پژوهشی. اما تاکنون نتوانسته ام جایی جذب شوم. من مانند استادان هیئت علمی هم زحمت می کشم و هم رزومه خوب دارم و هم مدرک دکتری دارم. چرا باید حقوق من ماهی یک میلیون هم نباشد. ما به امید جذب شدن وارد تدریس شدیم، اما خبری از جذب نیست. …

  7. سلام و خسته نباشید
    واقعا حقوق حق التدرسی خیلی کمه فوقش اگه ساعت ها هر پر کنی حدودا بشه ۲ میلیون اونم برای یک ترم که میشه حدودا ۶ ماه و اگر ماهانه پرداخت بشه تقریبا ۳۳۳ تومن میشه
    واقعا خیلی کمه و اصلا اساتید حق التدریس بیمه هم نیستا
    درضمن حقوق خیلی کمتر از این حرف هاست
    خواهشمندم حقوق هم افزایش بدیدن

  8. با اینکه دو سال هست که جذب دانشگاه شدم ولی خودم به شخصه سختی زیادی کشیدم. واقعا شغلی پایینتر از حق التدریسی از نظر درامدی در کشور وجود نداره. واقعا هیچ کاری. بنده خودم چندین سال به این شکل کار کردم. سال ۹۲ تا ۹۵ که دانشجوی دکترا بودم و ۹۷ تا ۹۹ هم که بعد از فارغ التحصیلیم بود. ماهانه ۵۰۰ تا ۱ میلیون دریافتی واقعا شرم آوره. باز در اوایل دهه۹۰ ماهانه حدود ۱میلیون پول، خیلی کم، محسوب نمیشد و میشد امورات بسیار ساده زندگی را گذروند. اما ۱ میلیون ماهانه در سال ۱۴۰۱ واقعا عددیه؟ فکر نکنم با گرونتر شدن نان، حتی بشه نان خرید! بنظرم دوستان خیلی برنامه ریزی شده به اینده نگاه کنید.

    • واقعا همینه من از نزدیک به ۱۰ ساله استاد حق التدریس هستم از سال ۹۵ که دکترام رو گرفتم هم اندازه دو تا هیات علمی کار میکنم کلی راهنمایی پایان نامه و … دارم اونوقت کل حقوقم اخر ترم اگه ۵ تومن بشه، به خدا دیگه از این وضعیت خسته ایم، کلی درس بخون تمام مقاطع دانشگاه دولتی با کلی کار پژوهشی این بشه عاقبتمون.. فردا پس فردا هم میگن سنتون بالاست واسه هیات علمی…خود من ۳۲ سالگی دکترام رو گرفتم الان ۶ ساله بیکارم، کی میخواد جواب عمر رفته امثال منو بده….

  9. از ادمین محترم سایت هیئت علمی که {{ پذیرای نظرات گوناگون و پذیرای نقدها }} بر عملکرد وزارت علوم و وزارت بهداشت هستید صمیمانه قدردانی میگردد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *