برخی از مواد آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه های سراسری اصلاح شد، براساس اصلاح یکی از تبصره ها، استخدام عضو هیئت علمی در مرتبه مربی به استثنای برخی از رشته های هنر ممنوع شد.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش مهر، آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی اصلاح و در شهریورماه سال ۹۸ تصویب شد. براساس این گزارش، ۴۱ مورد از ماده، تبصره و بند، آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه های سراسری اصلاح شد که برخی از موارد آن به شرح زیر است :
براساس اصلاح بندهای «ل» و «م» ماده ۴ آیین نامه؛ دارا بودن مدرک تحصیلی دکتری تخصصی یا سطح چهار حوزوی برای مرتبه استادیاری و دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد برای مرتبه مربی صرفا برای برخی از رشته های هنر که دوره دکتری تخصصی آن ارائه نمی شود، تایید شد.
حداکثر سن برای دارندگان مدرک تحصیلی دکتری تخصصی «۴۰ »سال تمام و برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد صرفا برای برخی از رشته های هنر که دوره دکتری تخصصی آن ارائه نمی شود «۳۵ »سال تمام اعلام شد.
استخدام عضو هیئت علمی مربی ممنوع شد
براساس اصلاح تبصره «۲ » از ماده «۵ » آیین نامه، از تاریخ اجرای این آیین نامه، استخدام عضو هیئت علمی در مرتبه مربی به استثنای برخی از رشته های هنر که دوره تخصصی آن ارائه نمی شود، ممنوع است.
چگونگی ماموریت اعضای رسمی دانشگاه ها در دانشگاه آزاد
براساس اصلاح ماده ۱۱۶ آیین نامه؛ مأموریت اعضای رسمی مؤسسه به خدمت در دانشگاه آزاد اسلامی، صرفاً برای تصدی سمتهای مدیریتی «رئیس و معاونان دانشگاه»، «روسای مراکز استانی دانشگاه» و «رئیس واحد علوم، تحقیقات» پس از تأیید وزیر امکان پذیر است. میزان واحد موظف آموزشی و پژوهشی این دسته از اعضا، با درخواست مؤسسه، پیشنهاد مرکز و تأیید وزیر تعیین می شود.
براساس اصلاح آیین نامه، یک تبصره به ماده ۱۰۰ تحت عنوان تبصره ۲ اضافه شد. براساس این تبصره، سابقه خدمت قبل از استخدام متقاضیان عضویت در هیات علمی مؤسسه که در سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و دستگاه های اجرایی در وضعیت هیات علمی یا غیرهیات علمی انجام شده است(به استثنای ایثارگرانی که در قوانین و اسناد بالادستی دارای ضوابط خاص هستند)، در صورت تقاضای وی صرفا به عنوان سابقه خدمت قابل قبول برای بازنشستگی عضو محسوب می شود.
چگونگی رسیدگی به رکود اعضای هیئت علمی
براساس اصلاح ماده ۱۰۹ آیین نامه؛ هرگاه رئیس مؤسسه به نحوی از انحا از رکود علمی و عدم کفایت و صلاحیت هر یک از اعضای رسمی مؤسسه برای اجرای وظایف آموزشی، پژوهشی و یا فرهنگی محوله مطلع شود، کمیسیونی مرکب از سه نفر از اعضای هیأت علمی (ترجیحا با مرتبه استادی) که صلاحیت رسیدگی در مورد کارهای آموزشی و پژوهشی و فرهنگی عضو را دارند تشکیل خواهد داد تا تحقیق به عمل آورده و گزارش کامل و موجهی به رئیس مؤسسه ارائه دهند.
تشکیل جلسات و گزارش کمیسیون مذکور به طور محرمانه خواهد بود و در صورتی که این گزارش حاکی از رکود علمی عضو یا عدم کفایت یا صلاحیت او برای اجرای وظایف محوله باشد، رئیس مؤسسه مراتب را جهت رسیدگی و اتخاذ تصمیم به هیأت ممیزه مؤسسه ارجاع می کند.
چنانچه هیأت پس از رسیدگی به کلیه فعالیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی عضو، رکود علمی یا عدم کفایت و صلاحیت وی را محرز دانست به یکی از روشهای عنوان شده با وی رفتار می شود.
براساس اصلاح آیین نامه مذکور، یک ماده تحت عنوان ماده ۴۴ به آیین نامه اضافه شد، براساس این ماده، عضوی که بر اساس تصمیم مراجع قضایی در حالت تعلیق است، در صورت احراز برائت قطعی از اتهام یا اتهامات منتسب، به خدمت در پست سازمانی قبل از حالت تعلیق انتصاب می شود و حقوق و مزایای وی در مدت تعلیق بر مبنای حقوق و مزایای مستمر آخرین حکم پیش از تعلیق محاسبه و پس از برداشت کسورات قانونی به عضو پرداخت می شود. صرفاً در این صورت، مدت تعلیق به مثابۀ سابقۀ خدمت قابل قبول برای بازنشستگی و وظیفه عضو قابل احتساب خواهد بود.
حذف حق التدریس و حق التحقیق در صورت عدم کسب پایه ترفیع در طول یک سال
براساس اصلاح ماده ۴۵ آیین نامه؛ عضو رسمی که در طول یک سال حداقل امتیازات لازم را برای دریافت یک پایه ترفیع استحقاقی، موضوع ماده «۸۲ »این آیین نامه کسب نکند، با پیشنهاد کمیته ترفیعات و تأیید هیأت رئیسه مؤسسه تعداد واحد حق التدریس یا ساعت حق التحقیق وی حسب مورد برای سالهای دوم و سوم حذف خواهد شد و در صورت استمرار این وضعیت، ضمن حذف واحد حق التدریس یا ساعت حق التحقیق عضو، پرونده وی جهت بررسی و اخذ تصمیم به کمیسیون رکودعلمی (موضوع ماده ۱۰۹این آیین نامه)، ارسال می شود.
همچنین جداول پیوست دستورالعمل فوق العاده سختی شرایط محیط کار اعضای هیات علمی مطابق با آیین نامه استخدامی اعضای غیرهیات اصلاح شد، علاقمندان برای مطالعه دقیق آیین نامه می توانند به اینجا مراجعه کنند.
من شرط میبندم بیش از نیمی از اعضای هییت علمی کنونی دانشگاه ها با مدرک ارشد و حتی کارشناسی جذب شدن و از اون موقع تا بحال نگران امورات زندگیشون نبودند و راحت بورسیه شدند و رفتند و حالا که به ما رسیده همین افراد شرایط رو همش سختتر میکنند.
به نظر من شرط سنی از همه مهمتر هست. شرط سنی ۴۰ برای فارغ التحصیلان دکتری خیلی کم هست. باید اصلاح بشه این مورد.
سن فارع التحصیلان دکتری از ۴۰ گدشته، شرط سنی رو درست کنید، فکری کنید تا حداقل امیدی داشته باشند