خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » اجباری شدن فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت ۱۴۰۴
اجباری شدن فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت ۱۴۰۴

اجباری شدن فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت ۱۴۰۴

معاون وزیر علوم: گذراندن فرصت مطالعاتی در صنعت برای اعضای هیات علمی به صورت اجباری درآمده است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در صنعت اجباری شد

به گزارش وب سایت هیات علمی، به نقل از وزارت علوم، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، در نشست هم‌اندیشی مزایای مواد ۱۱ و ۱۳ قانون جهش دانش‌بنیان و اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه، اعلام کرد که بسیاری از صنایع و دانشگاه‌ها به دلیل‌ عدم آگاهی از مفاد این مواد قانونی، تاکنون از ظرفیت‌های پیش‌بینی شده بهره‌مند نشده‌اند.

وی تصریح کرد: ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در سال ۱۴۰۱ تصویب شده است، با هدف توسعه تعامل میان دانشگاه و صنعت تدوین شده و تمامی شرکت‌ها می‌توانند با انعقاد تفاهم‌نامه کتبی با واحدهای پژوهشی و دانشگاهی مرتبط با اولویت استان، از مزایای این ماده استفاده کنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: هر واحد صنعتی دولتی و خصوصی که قرارداد تحقیق و توسعه با دانشگاه منعقد نماید، مشمول مشوق‌های مالیاتی خواهد شد و هزینه‌های انجام شده در زمینه تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آینده منظور می‌شود.

وی همچنین اعلام کرد: کارشناسان متخصص برای راهنمایی و تکمیل فرم‌ها آماده همکاری هستند و در صورت تکمیل مدارک شرکت‌ها در سامانه مربوطه، نتایج بررسی ظرف مدت حداکثر دو ماه اعلام خواهد شد. در صورت تایید، مبلغ قراردادها از مالیات قطعی شرکت‌ها کسر خواهد شد. تا کنون چندین پروژه در این زمینه مورد تایید قرار گرفته و نتایج مثبتی برای صنایع و بخش خصوصی به دنبال داشته است.

دکتر صالحی اظهار داشت: در سال جاری میزان اجازه استفاده از ظرفیت‌های این قانون به ۶۰ هزار میلیارد ریال رسیده است، در حالی که عملکرد کل اعتبار مالیاتی سال گذشته تنها ۶ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی ضمن اشاره به تلاش‌های استان آذربایجان شرقی در ارتقای آگاهی صنایع و دانشگاه‌ها نسبت به این قانون، افزود این استان می‌تواند در سال آینده رتبه نخست یا دوم کشور در اجرای قانون جهش تولید دانش‌بنیان را کسب کند.

وی در ادامه بیان داشت: تاکنون ۸۵ درصد پروژه‌های اعلامی تایید شده‌اند و پروژه‌های باقی‌مانده به دلیل طولانی بودن یا مرتبط بودن با موضوعات علوم انسانی، تایید نشده‌اند.

معاون پژوهشی وزارت علوم در پایان اعلام کرد: از سال جاری، گذراندن فرصت مطالعاتی ۶ تا ۹ ماه برای اعضای هیات علمی وزارت علوم در صنایع به صورت اجباری درآمده است.

همچنین ببینید

تسویه معوقات اساتید دانشگاه آزاد در هفته جاری

تسویه معوقات اساتید دانشگاه آزاد در هفته جاری

دانشگاه آزاد از تسویه کامل معوقات حق التدریس اعضای هیات علمی و اساتید مدعو در …

۱۵ دیدگاه

  1. سلام
    اینکه مسئولان امر خود می‌دانند که این طرح به ویژه در شرایط سخت معیشتی استادان دانشگاه، قابلیت اجرایی ندارد و جدا از منطق نظری بسیار ضعیف، فشار بسیار زیادی بر اعضای هیأت علمی جوان وارد می‌کند ولی اصرار به انجام آن دارند، فقط به معنای تلاش برای فراری دادن استادان با انگیزه از کشور است. درست هم نخواهد شد!

  2. این طرح به نوبه خودش خوبه، اما نبود حکمرانی علنی و عدم توجه به معیشت اعضای هیات علمی، تا ۵سال آینده، نابودی دانشگاه های کشور را در پی خواهد داشت و درب تموم دانشگاه ها باید تخته بشه. نمایندگان محترم مجلس مرتبط و مسئولین مربوطه، اینقدر در افزایش حقوق اساتید دانشگاه که به اندازه راننده اسنپ درآمد ندارد، سنگ اندازی نکنید و توسعه علمی کشور را باد فنا ندهید. فرزندان ما که نسل آینده در ساخت کشور هستن باید به دست همین اساتید تربیت و پرورش یابند. عزت زیاد

  3. آقای دکتر صالحی
    آیا خبر داری که هیئت علمی با اسنپ کار میکند تا معیشت خود را تامین کند؟

  4. به نظرم اگر نگران خدمت اعضای هییت علمی به ارگانها و صنعت هستید پیگیر این باشید که حداقل یک سوم مدیران میانی و کل و بالاتر هییت علمی باشند نه اینکه برویم و زیر دست یک لیسانس غیر مرتبط باشیم بدون زیر ساخت و نگرش لازم. به نظرم اگر مسولین و‌حداقل مدیرکلها از اعضای هییت علمی با صلاحیت باشند بهترین طرح برای ارتقای سطح کارایی ارگانهاست.

  5. با سلام
    طبیعتا نفس ارتباط با صنعت اعضای هیأت علمی دانشگاه پدیده مطلوبی است؛ اما دشواری‌های این طرح بسیار زیاد است. نبود فرصت برابر در مناطق مختلف کشور، تناقض با سایر وظایف اعضای هیأت علمی و احساس تبعیض از مهم‌ترین چالش‌های این طرح و ایده خام و نسنجیده است که در عمل امکان انجام آن را برای بسیاری از اعضای هیأت علمی ناممکن ساخته است. لذا، اینکه معیشت استاد را به این ارتباط گره بزنند و شأنیت او را در نظر نگیرند، اصلا پدیده مطلوبی نخواهد بود. اینجانب مکاتباتی با وزارت علوم انجام دادم، اما پاسخی دریافت نکردم. لطفا اگر عزیزان اطلاع دارند، بفرمایند که آیا پیگیری موضوع از طریق دیوان عدالت اداری امکان‌پذیر است؟
    تشکر

    • بنده در حال گذراندن فرصت صنعتی هستم به مدت ۱۲ ماه اما متاسفانه دانشگاه ما با تفسیر شخصی از این قانون تصمیم گرفت که بنده حتی یک واحد کسر موظف نداشته باشم و فشار زیادی به بنده وارد کرده که طبیعتا هر کسی جای من باشد به این نتیجه میرسد که دوره را بصورت فرمالیته انجام دهد.
      مخصوصا در دانشگاه های کوچکتر شهرستان هرجور دلشان بخواهد با این موضوع رفتار میکنند و تمام فشار ان را به هیات علمی می آورند.

      • با سلام
        متأسفانه به نظر می‌رسد که علیرغم اینکه وزارت عتف خود واقف است که این طرح با چالش‌های زیادی مواجه است، اما نمی‌خواهد از تصمیم خود برگردد. این تصمیم در زمان وزیر سابق گرفته شد؛ بدون توجه به ابعاد مختلف آن. حالا هم تیم همان وزیر قبلی به ویژه شخص آقای صالحی در وزارتخانه اصرار بر اجرای این تصمیم اشتباه دارد. بنابراین، با توجه به این شرایط شاید واقعا تنها اقدام ممکن برای بسیاری از همکاران محترم هیأت علمی که اصولاً امکان گذراندن این رشته را ندارند و معیشت آن‌ها گرو گرفته شده است، این باشد که به دیوان عدالت اداری شکایت برند.

  6. جناب پروفسور صالحی، آیا حقیقتا این مسئله بصورت ریشه‌ای کارشناسی شده یا همینجوری مطرح و تصویب شده!!!؟ آخه مگر ماهیت همه رشته ها یکیست که شما یک نسخه واحد می‌پیچید!!؟ رشته ریاضی محض، ادبیات و ….
    دقیقا در صنعت باید چکار کنند!؟ یا تمایل دارید برویم و در سازمان گردن خم کنیم و آنها به ما ترحم کنند!!؟
    شما اسب خودتان از پل گذرانید و رسمس قطعی شدید و دانشیار و استاد تمام شده اید. حالا هر روز یک آیین نامه و مصوبه و … جدید در می‌آورید و مانع تراشی میکنید. با حداقل شرایط هم تبدیل وضعیت شدید و هم ارتقاء پیدا کرده‌اید و الان …..
    کمی تأمل کنید تا بهتر عمل کنید. مگر حقوق اساتید دانشگاه چقدر هست که اینهمه شرط و کوفت و زهرمار می‌گذارید.

  7. رشته‌های علوم انسانی و هنر چی؟
    اجبار از آنها برداشته شده؟

  8. کار اجباری در صنعت در وزارت علوم دقیقا مشابه رفتاری است که با اساتید وزارت بهداشت سالهاست انجام میشود یعنی کار اجباری در بیمارستانها با کارانه ناچیز. تا زمانی که جایگاه هیات علمی در وزارتین به تصمیم گیر اصلی تغییر نکند وضع همین است

  9. لذت میبرن می بینند ما اینقدر بدبختیم که حتی پول مهاجرتم نداریم، هر روز یک قانون جدید تصویب می کنند که خدای نکرده یه وقت ترفیعم نگیریم. تربیت دانشجو و تدریس خوب و با مهارت کردن نسل آینده هیچ ارزشی براشون نداره. یا باید مقاله نویس باشی یا برای صنعت کار کنی.

  10. هر روز یه اجبار و قانون جدید علیه اعضای هیات علمی. هر روز یه تهدید جدید. نه که خیلی حقوقهای اساتید بالاست! اینم قوز بالا قوز!!!
    کارمندان کل ادارات هر سال بدون هیچ کار اضافه پایه میگیرن. پدر پدر استاد را درمیارن تا یه پایه بهش بدن. ارتقا که دیگه جای خود. برای چی؟ برای ۱ میلیون افزایش حقوق. خجالت اوره
    حقوق یه راننده اسنپ از استاد بیشتره. اصلا از وضع اساتید خبر دارید؟ نمی بینید همه به فکر تغییر شغل یا مهاجرتن؟
    اساتید رو ذله کردید. بجای تشویق، بجای افزایش حقوق به بهانه های مختلف، هر روز یه اجبار و قانون جدید. و هر روز نارضایتی بیشتر اساتید.

      • من با توجه به رشته ام همیشه توی صنعت و جامعه فعالیت میکنم.
        حالا باید یک طرح پژوهشی مرتبط انجام‌ بدم تا این الزام برطرف بشه.
        انجام طرح پژوهشی برای من مشکلی نیست و میتونم سریع انجام‌بدم. سوالم اینه وقتی فردی داره کار میکنه چرا این فعالیت باید حتما در قالب پژوهش باشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *