بنیاد ملی علم ایران در سال ۱۴۰۴ از طرحهای پسادکتری در قالبهای مختلف حمایت مالی میکند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش وب سایت هیات علمی، بنا بر اعلام بنیاد ملی علم ایران، توسعه دانش و فناوری در کشور مستلزم سرمایهگذاری بر روی پژوهش و زیرساختهای آن به خصوص زیرساختهای انسانی پژوهش است. بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریتهای خود و کمک به توسعه زیرساختهای پژوهش در کشور، برنامه حمایت از طرحهای پسادکترا بنیادی و کاربردی پژوهشگران با هدف کمک به پیش برد مرزهای دانش و حل مسائل اساسی کشور تعریف نموده است، تا ضمن استفاده از پتانسیلهای پژوهشی موجود در دانشگاهها جهت انجام پژوهشهای پیشرو اولویتدار و تقاضامحور، از طریق این دورهها به توسعه زیرساخت انسانی پژوهش در کشور کمک نماید.
اهداف اعطای قالب حمایتی پسادکتری بنیاد ملی علم
۱. کمک به تقاضا محور کردن فعالیتهای پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور
۲. کمک به توسعه زیرساختهای انسانی پژوهش در کشور
۳. کمک به افزایش توان و مهارتهای پژوهشی در میان پژوهشگران دارای مدرک دکتری تخصصی قبل از عضویت هیات علمی دانشگاه یا پژوهشگاه
۴. استفاده از ظرفیتهای پژوهشی موجود در دانشگاهها / مراکز پژوهشی به منظور تامین نیازهای پژوهشی کشور
۵. کمک به توسعه دانش و خلاقیت علمی و مهارت تخصصی و رسیدن به مرزهای جدید دانش
۶. ایجاد محیط شاداب علمی
انواع قالب حمایتی پسادکتری بنیاد ملی علم ایران ۱۴۰۴
۱- دوره پسادکتری مستقل: دوره پسادکتری که فارغ التحصیلان برتر دانشگاهها / مراکز تحقیقاتی کشور را جهت فعالیت پژوهشی در دانشگاهها و مراکز پژوهشی تحت پوشش قرار میدهد.
۲- دوره پسادکتری ویژه: دوره پسادکتری که فارغ التحصیلان بسیار شاخص دانشگاهها / مراکز تحقیقاتی کشور را تحت پوشش قرار میدهد که به طور بالقوه امکان جذب هیأت علمی (با تأییدیه محل اجرای طرح در قالب تفاهمنامه با بنیاد) را دارند.
۳- پسادکتری کرسی: دوره پسادکتری که توسط صاحبان کرسی در بنیاد معرفی میشوند.
۴- (صاحبان کرسی در بنیاد؛ دانشمندان و پژوهشگران برجسته کشور با مرتبه استادی هستند که دارای مرجعیت علمی، وجهه علمی و سوابق پژوهشی معتبر در سطح ملی و بین المللی میباشند.)
۵- پسادکتری فراخوانهای ویژه: دوره پسادکتری که بر اساس ضرورتهای پژوهشی کشور و دورههای زمانی خاص؛ از طریق سایت بنیاد اعلام میگردد. این فراخوانها پژوهشهای پژوهشگران در موضوعات خاص را تحت پوشش قرار میدهد.
شرایط ثبت نام متقاضیان قالب حمایتی طرحهای پسادکتری
۱. با اولویتهای بنیاد که برگرفته از اولویتهای تحقیقاتی کشور است، همراستا باشد.
۲. مجری طرح پسا دکتری دارای سوابق و برنامه منسجم منطبق با اهداف کلی و خاص دوره (مندرج در ماده ۲) باشد
۳. مسئول طرح پسا دکتری دارای سوابق و برنامه منسجم و تعریف شده پژوهشی باشد.
۴. سوابق تحصیلی و حرفهای مسئول و پژوهشگر پسا دکتری با طرح ارائه شده مرتبط باشد.
۵. اهداف تعریف شده در طرح برجسته و قابل حصول در بازه زمانی تعیین شده باشد.
۶. طرح جهت دار و هدفمند باشد.
شرایط مسئول طرح پسادکتری
۱- عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه / مرکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاه / مرکز پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سایر مراکز تحقیقاتی کشور باشد.
۲- دارای مرتبه علمی حداقل دانشیار در رشته منطبق با پیشنهادیه ارائه شده باشد.
۳- سوابق و برنامه پژوهشی منسجم و مبتنی بر جهتگیری راهبردی و همسو با اولویتهای بنیاد داشته باشد.
۴- همزمان سرپرست طرح پسادکتری دیگری نباشد یا طرح پسادکتری خاتمه نیافته نداشته یاشد.
۵- در حوزه علوم انسانی و هنر دارای حداقل ۵ مقاله علمی و پژوهشی نمایه در ISC و در سایر حوزههای علمی دارای حداقل ۵ مقاله علمی و پژوهشی نمایه در Scopos و Web Of Science در ۳ سال اخیر در مجلات علمی معتبر رشته تخصصی مربوطه و یا مجری دو طرح تحقیقاتی خاتمه یافته با مشارکت صنعت یا دستگاههای اجرایی باشد.
(ارائه هر مورد ثبت خارجی اختراع با تشخیص کارگروه معادل با ۲ مقاله JCR محسوب میشود.)
۶- مسئول طرح پسادکتری ترجیحاً استاد راهنمای رساله دکتری پژوهشگر نباشد و محل اجرای طرح ترجیحاً دانشگاه محل فارغ التحصیلی پژوهشگر نباشد.
شرایط پژوهشگر پسادکتری
۱- دارای مدرک دکتری در رشته تحصیلی مرتبط و مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده و در زمان ثبت تقاضا حداکثر ۵ سال از زمان فارغالتحصیلی ایشان گذشته باشد.
۲- تا دو سال پس از دفاع رساله دکتری حداقل ۲ مقاله JCR چاپ شده در سه سال منتهی به ثبت درخواست داشته باشد.
۳- از ۳ تا ۵ سال پس از دفاع رساله دکتری حداقل ۳ مقاله JCR در سه سال منتهی به ثبت درخواست داشته باشد.
تبصره یک: در حوزه علوم انسانی و هنر مقالات ISC یا کتاب تالیفی مورد تایید کارگروه با شرایط بالا قابل جایگزینی خواهد بود.
تبصره دو: در موارد خاص با ارائه یک مقاله کیفی برتر در مجله بسیار شاخص در شاخه تخصصی مرتبط با تشخیص کارگروه قابل ارزیابی خواهد بود.
۴- امکان قانونی اشتغال تمام وقت به فعالیت پژوهشی در طول دوره اجرای طرح را داشته باشد.
۵- از صلاحیت عمومی و عدم منع قانونی برای عقد قرارداد پژوهشی برخوردار باشد.
۶- معرفینامه پذیرش طرح از یکی از دانشگاهها / مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ دانشگاهها / مراکز پژوهشی وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سایر دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی تراز اول کشور داشته باشد.
۷- پژوهشگر پسادکترا شاغل نباشد.
۸- پیشنهادیه ارسالی نباید قبلاً بعنوان طرح پژوهشی انجام شده باشد.
تعهد اشتغال تمام وقت
پژوهشگر پسادکتری در صورت تصویب طرح باید تعهد نماید که در طول قرارداد بصورت تمام وقت در اختیار دانشگاه، مرکز تحقیقاتی، شرکت یا واحد صنعتی محل اجرای طرح باشد.
مدارک ثبت نام قالب حمایتی پسادکتری بنیاد ملی علم ۱۴۰۴
مدارک زیر به صورت الکترونیکی در سامانه بنیاد تکمیل یا بارگذاری میشود.
۱. ایجاد و تکمیل پروفایل پژوهشگری توسط مسئول و پژوهشگر پسادکتری در سامانه بنیاد (جهت ایجاد و تکمیل پروفایل ابتدا در سامانه کایپر ثبت نام نمایید.)
۲. بارگذاری رزومه توسط پژوهشگر در سامانه
۳. بارگذاری حکم هیات علمی در سامانه
۴. دانلود فرم جزئیات طرح، تکمیل و بارگزاری در سامانه
۵. نامه تاییدیه طرح پسادکتری از معاونت پژوهشی محل اجرا
زمان پذیرش پیشنهادیه متقاضیان دریافت قالب حمایتی در بنیاد ملی علم
زمان دوره پسا دکتری حداکثر یک سال میباشد و با تصویب کارگروه مربوطه و تأیید کمیته تخصصی بنیاد تا یک سال دیگر قابل تمدید است. تمدید دوره منوط به تأیید گزارش پیشرفت طرح و عملکرد رضایتبخش پژوهشگر پسا دکتری و تحقق اهداف مربوطه، براساس تعهدات طرح مصوب خواهد بود. بدیهی است تأمین مالی سال دوّم تفاهم نامه پسادکتری منوط به تصویب در بنیاد است.
تخصیص منابع به متقاضیان دریافت قالب حمایتی پسادکتری
برای پژوهشگران پسا دکتری عادی در چارچوب طرح مصوب، ماهیانه مبلغی معادل حداکثر ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک (مطابق احکام وزارت عتف) در تهران (براساس احکام دانشگاه تهران) در نظر گرفته خواهد شد و در قالب کمک به اجرای طرح پرداخت میشود.
علاوه بر مبالغ فوق، مبلغ ثابتی برای یک سال به سرپرست طرح و مبلغ ثابتی در سال بابت هزینه تجهیزات به طرحهایی که به تشخیص کارگروه نیازمند تجهیزات باشند قابل پرداخت است. این مبالغ هر سال توسط کمیته تخصصی تعیین میشوند.
برای اطلاع از سقف مبالغ حمایتی ۱۴۰۴ کلیک نمایید.
نحوه ارسال درخواست متقاضیان دریافت حمایت بنیاد ملی علم ایران
متقاضیان میبایست با مراجعه به سامانه مدیریت پژوهش کایپر و طبق زمانبندی اعلام شده اقدام به شرکت در فراخوانها نمایند. لازم به ذکر است؛ تنها درخواستهایی که از طریق سامانه کایپر و بر اساس برنامه زمانی اعلام شده، ارسال شده است مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
بررسی و تصویب پیشنهادیههای ارسال شده جهت دریافت حمایت
جلسات کارگروههای بنیاد پس از پایان هر فراخوان، برگزار میشود. در جلسات فوق، پیشنهادیههای ارسالی مورد بررسی و داوری قرار خواهند گرفت. پیشنهادیه ارسالی در صورت تایید توسط اعضای کارگروه، جهت بررسی نهایی و تصویب به جلسات کمیته تخصصی ارسال خواهد شد.
کلیه فرآیندها از جمله بررسی، اعلام نقص، غربالگری، داوری، تایید، تصویب و یا رد پیشنهادیه از طریق دبیران کارگروهها به متقاضیان دریافت حمایت اطلاعرسانی میگردد. همچنین متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه کایپر در جریان روند فرآیند بررسی پیشنهادیه ارسالی قرار گیرند.
این طرحهایشان فقط مخصوص علوم پایه و مهندسی است
هیچ موردی در مورد علوم انسانی و طرحهای بنیادی ندارند
پارتی هم در قبول این طرح ها دخیل هست