مشاور وزیر علوم با بیان اینکه حذف مطلق آزمون جامع دکتری منطقی نیست، گفت: دانشجویان ممتاز دکتری میتوانند بجای این آزمون از جایگزینها استفاده کنند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
دانشگاهها مجاز به تعیین جایگزین برای آزمون جامع دانشجویان ممتاز
دکتر روح الله رازینی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، ضمن بیان این مطلب به جزئیات جذب آزمون جامع دکتری اشاره و اظهار کرد: این آزمون حذف نشده است. در واقع آییننامه جامع که سال گذشته نوشته شده است به دانشگاهها اجازه میدهد تا به تشخیص خودشان برای دانشجویان ممتاز آزمون جامع برگزار یا اینکه جایگزینی برای آن تعیین کنند.
معاون سابق آموزشی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در گذشته تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی موظف بودند برای تمامی دانشجویان دکتری خود اعم از ممتاز یا غیره آزمون جامع برگزار کنند که با آییننامه جدید، دانشجویان ممتاز میتوانند از این امر مستثنی شوند.
شرایط جایگزینی آزمون جامع دکتری: معدل بالا، اختراع یا مقاله معتبر
وی یادآور شد: دانشجوی ممتاز دوره دکتری کسی است که معدل بالای ۱۸ داشته باشد و یا اینکه اگر معدل ۱۷ بود، باید حداقل یک اختراع از آنها به ثبت رسیده یا اینکه مقاله معتبر علمی منتشر کرده باشد. در این شرایط دانشگاه اجازه دارد آزمون جامع را برای این دانشجویان جایگزین کند.
مشاور وزیر علوم در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: برخی پیگیر بودند که آزمون جامع را برای دانشجویان دوره دکتری به طور کلی حذف کنند؛ در حالی که وزارت علوم این سیاست را ندارد.
دکتر رازینی با بیان اینکه حذف مطلق آزمون جامع با نظام آموزشی فعلی منطقی نیست، یادآور شد: امکان جایگزین آزمون جامع برای دانشجویان ممتاز دوره دکتری شامل دانشجویان ورود ۱۴۰۲ به بعد خواهد بود؛ البته دانشگاهها مختار هستند این قانون را اجرایی نکنند.
بر اساس بازنگری که سال گذشته در آییننامه پذیرش دانشجویان دکتری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی اتفاق افتاد تغییراتی در آزمون جامع این دانشجویان ایجاد شد.
ماده ۴۴ آیین نامه پذیرش دانشجویان دکتری دانشگاهها و موسسات آموزش عالی به دانشگاهها این اجازه را میدهد جایگزینهایی برای امتحان جامع دانشجویان دکتری داشته باشند.
یکی از این جایگزینها این است که معدل کل دانشجو بالای ۱۸ باشد و دانشجویان متقاضی مردودی نداشته باشند.
آزمون جامع فقط و فقط اتلاف وقت دانشجویانی است که هم در آزمون ورودی تشریحی و تستی نمره بالا داشتن و هم در خود واحدهای دانشگاهی نمرات عالی داشته اند. وااااقعا چه بهره ای از اتلاف وقت و به تاخیر انداختن کار پژوهشی و فارغ التحصیلی می برید؟
قانون دانشکاه آزاد که سه مقاله ای اس آی بوده است.
دولتی تازه شده دو تا گله مندید
سلام. آزمون جامع هیچ به معلومات دانشجو اضافه نمیکنه
اتلاف وقته!
کاملا موافقم. این امتحان فقط جنبه وقت کشی و فاصله انداختن بیت درس و تحقیق دارد.
سلام وقت بخیر
ایا حذف ازمون جامع برای دانشجویان با معدل بالای ۱۸ شامل دانشجوهای دانشگاه ازاد هم میشود؟
کسی که نمیتونه یه آزمون جامع بده، به خودش میگه دکتر واقعا؟
هر روز یه بهانه، نمره زبان، آزمون جامع، حذف شرط مقاله برای دفاع، یه دفعه ای بشینن خونه مدرک رو پست کنین در خونشون.
هزاران نفر آزمون جامع دادن، مدرک زبان گرفتن، مقاله دادن، زنده موندن. بقیه هم خب اگه میخوان مدرک دکتری بگیرن باید اینکارارو انجام بدن، هیچ چیز مفت و بدون زحمت بدست نمیاد.
حالا شما چرا زور بهت داره؟؟ کسی که معدلش بالاست و چندتا مقاله در ۳ ترم منتشر کرده قطعا میتونه از چندتا آزمون جامع هم عبور کنه!!! ولی چرا به جا اینکه وقتشو بیاد صرف پروپوزال و رساله کنه بشینه دوباره همون مباحثی که قبلا خونده رو آزمون بده؟؟ شما حرص نخور برات خوب نیست دکتتتررررر
چرا فشار اضافهشدن مقاله دوم برای دانشجوهای ورودی ۱۴۰۲ بهبعد رو ندید میگیرید؟ دانشجویی که معدلش بالای ۱۸ شده و در سه ترم تونسته مقاله هم چاپ کنه، حقشه بتونه از این بند استفاده کنه.
دقیقا با شما موافقم
مطابق ” مر قانون” همه باید برای اخذ بالاترین مدرک علمی، مقاله چاپ کنند؛ آزمون زبان خارجی بدهند؛ رساله بنویسند و در آزمون جامع شرکت کنند؛ چه معدل بالا چه معدل پایبن؛ در غیر این صورت، در حق دانش آموختگانی که مراحل بالا را گذرانده اند؛ ظلم خواهد شد.
وای ممنون قانون رو یاد دادید. به جای اینکار کیفیت پذیرش، تدریس و اساتید رو بالا ببرید وگرنه هم آزمون جامع هم زبان و هم مقاله خریدنی شده. مدتهاست از جامعه بی خبری گویا