رئیس مرکز جذب هیات علمی وزارت علوم از حل مشکل بیش از ۲۰۰ نفر از استادانی که جذب اولیه آنان با موانع گوناگون روبرو بود، خبر داد.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
ساماندهی فرایند تحقیقات در جذب هیات علمی
به گزارش وب سایت هیات علمی، به نقل از وزارت علوم، دومین نشست سراسری مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رؤسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری و رؤسای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دبیران هیئت اجرایی جذب دانشگاهها، با هدف پاسخگویی به سؤالات و همافزایی در بهبود فرایند جذب برگزار شد.
حسینعلی قبادی رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در افتتاحیه این نشست ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، بر ضرورت توجه به ارزشهای انقلاب اسلامی و شاخصهای علمی در جذب تأکید کرد.
وی دستاورد مهم مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم در ماههای اخیر را تعامل مستمر و تقویت فضای همدلی با هیئتهای اجرایی جذب همه دانشگاهها، ایجاد شاخصهایی برای شیوه جذب هیئت علمی و ساماندهی فرایندهای آن با رویکرد حق گرایی و عدالت گرایی، و همدلی و وفاق با همه نهادهای دست اندرکار در جذب و نگهداشت از استادان نخبه به دانشگاهها و مؤسسات علمی برشمرد.
رشد ۴۰۰ درصدی استقبال فارغالتحصیلان دکتری برای عضویت هیات علمی
وی همچنین هماهنگی با مرکز هیئت امنا و هیئت ممیزه برای حل مشکل بیش از صد تن از استادانی که بدلیل طولانی شدن فرایند تبدیل وضعیت در آستانه اخراج قرار گرفته بودند، حل مشکل بیش از دویست تن از استادانی که جذب اولیه آنان با موانع گوناگون روبرو شده بود، امید آفرینی در بدنه نخبگان کشور و رشد چهارصد درصدی استقبال فارغ التحصیلان مقطع دکتری برای عضویت هیئت علمی در بهمن ماه سال جاری و پیشرفت قابل توجه در بهرهگیری از هوش مصنوعی در مجموعه نظام جذب را از دیگر دستاوردهای مهم مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم برشمرد.
قبادی درادامه درباره فرایند اجرایی تحقیقات مربوط به جذب افزود: مقوله تحقیقات در مجموعه نظام جذب ساماندهی شده و از حیث زمانی همانند دیگر استعلامات زمانمند خواهد شد.
هوشمندسازی فرایند جذب اعضای هیات علمی در وزارت علوم
وی خاطرنشان کرد: فرایندهای مرکز جذب اعضای هیئت علمی در حال دیجیتالی شدن و هوشمندسازی است.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها ضمن آرزوی توفیق در ماه رحمت و مغفرت الهی اظهار داشت: یکی از مهمترین مراکز کشور مرکز جذب اعضای هیئت علمی است و با این جمله امام خمینی (ره) که اگر دانشگاهها اصلاح شود، جامعه اصلاح خواهد شد اهمیت دانشگاهها و پرداختن به علم را تبیین کرد.
وی در ساختار و ارکان دانشگاه «استاد» را از مهمترین ارکان بیان کرد و از این جهت کیفیت و خروجی دانشگاه را در گرو تربیت و جذب استاد خوب دانست و از این رو مرکز جذب و هیئتهای اجرایی جذب در دانشگاه را از مهمترین رکنها برشمرد که میتواند کیفیت را تضمین کند.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر رستمی در ادامه چند توصیه مهم از جمله تأکید بر رعایت عدالت و مقررات و محفوظ نگه داشتن حق همه افراد، تقویت سامانه مهر رضوی از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری، انتخاب بهترین افراد به لحاظ متعهد بودن و انقلابی بودن در هیئتهای اجرایی جذب دانشگاهها، برگزاری بادقت جلسات صلاحیت عمومی و رعایت احترام شأن همه متقاضیان، تفکیک فرمهای گزینش صلاحیت علمی و عمومی برای دانشگاههای اول و برتر و… و رعایت آمایش را در ورودی دانشگاهها را یادآور شد.
دکتر ساداتی نژاد رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در وزارت علوم نیز ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و قبولی طاعات، مسأله جذب را به لحاظ حساسیت موضوع مهم دانست و رعایت عدالت همه جانبه در این حوزه را بسیار مهم برشمرد.
وی در ادامه رویکرد تحولی و بازاندیشی در امور جذب را از اولویتها دانست و در این خصوص مواردی همچون منطقی کردن فرایند جذب و تسریع در فرایند جذب را یادآور شد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر ساداتی نژاد ضمن تأکید بر اهمیت موضوع احراز صلاحیت عمومی و علمی حفظ جایگاه و شأن هیئت علمی را از مهمترین ابعاد جذب برشمردند.
وی در پایان چند مطالبه رهبر معظم انقلاب را که مکرراً ایشان از استادان در دانشگاهها داشتهاند از جمله توجه به نقشه جامع علمی کشور، نقش تربیتی استادان، تولید علم و تحول در علوم انسانی، فرهنگ نوآوری، پرهیز از سیاستزدگی استاد و دانشگاهها را یادآور شد.
تقویت سامانه مهر رضوی برای بهبود فرایند جذب
در ادامه نشست دکتر زمانی معاون برنامهریزی و امور اجرایی مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم گزارشی از فرایند اجرایی فراخوان و همچنین آیتمهای جدیدی همچون شکایات که در سامانه مهر رضوی اضافه شده است، در قالب پاورپوینت ارائه کرد.
دکتر کی نژاد رئیس هیئت عالی جذب نیز در این نشست تأکید کرد: چنین جلساتی بسیار ضروری است و میتواند در ارتقاء کیفیت مؤثر باشد.
بخش دوم نشست به تبادل نظر و پرسش و پاسخ شرکتکنندگان اختصاص داشت. برخی از مهمترین نکاتی که از مورد تأکید و پرسش قرار گرفت به شرح زیر است:
۱. مکانیزم دفتر تحقیق و دفاتر استانی
۲. دلیل کف امتیاز قرار داده شده، برای صلاحیت عمومی وعدم کف امتیاز صلاحیت علمی
۳. کاهش یافتن اختیارات هیئتهای اجرایی جذب در شیوهنامه جدید
۴. جداکردن فراخوان دانشگاههای غیر دولتی با فراخوان دانشگاههای دولتی
۵. توضیح درخصوص طرح شهید شهریاری
۶. نحوه بررسی پروندههای گروه معارف
۷. متقاضیانی که رای هیئت مرکزی دارند اما هنوز مشکل صدور کد استخدامی دارند
۸. موضوع انصراف و استعفا در مورد متقاضیانی که رای هیئت مرکزی دارند و در فراخوان جدید ثبت نام کردهاند
۹. انجام امور تحقیق توسط کارگروه صلاحیت عمومی
۱۰. تغییر در مجموع ظرفیت یک دانشگاه و گرفتن متقاضیان بیشتر در یک رشته
۱۱. ابلاغ قبلی حداکثر سن ۳۰ سال هیئت عالی جذب برای بکارگیری مدرک کارشناسی ارشد و امکان بررسی مجدد افزایش سن بکارگیری متقاضیان در رشتههایی از قبیل رشتههای هنری و فنی
با سلام خدمت اساتید
بنده به عنوان شخصی که ۲۰ سال در صنعت سابقه دار
و فارق التحصیل رشتهمدریت صنعتی خواستم یه نکته مهمی رو خدمتتون عرض کنم
اینکه این رشته بر طبق تحقیقاتم و تجربه کاریم در صنعت در جاهایی واقعا ضعف اساسی دارد من هم چارت دانشگاهی خودمون و شما رو نگاه که میکردم در حدود ۲۰ واحد درسهایی که واقعا بدرد دانشجو نمیخوره و فقط جنبه. فلسفی داره رو در اختیار دانشجو قرار دادین واقعا بجای این دروس میتونستید دروسی که شامل دروس عملی و یا مهارتی بودن رو ارائه بدیدن
مثلا بجای دروس فلسفی و بدرد نخور
قوانین کار
مبانی پیشرفت و عدالت
قانون مالیات
مدریت اسلامی
مدریت سرمایه گذاری
مدریت خدمات
اخلاق کسب و کار
روش حل مساله
این دروس رو ارائه بدید که بدرد دانشجو بخوره واقعا مهارت رو میبره بالا
کارکارگاه عمومی ۱
کارگاه عمومی ۲
کارگاه عمومی ۳
مبانی نقشه کشی صنعتی
اصول مونتاژ کاری
چون دانشجویان وقتی این دروس رو پاس کنن جنبه مهارتیشون میره بالا ودر صنعت و استخدام و مصاحبه شغلی خیلی موفق میشنبنده ۲۰ سال با صنعت عجین هستن و تجربه کاری دارم چه در صنعت ساختمان و چه در تولید
بنظرم تو ۲۰ روزم تو صنعت نبودی وگرنه اینقدر خام اندیشانه حرف نمیزدی مسئله صعنت ما مسئله سیلابس دروس نیست بلکه رانت است آقای مدریت!!!
مسئولین نهاد رهبری در دانشگاهها که در این نشستها در خصوص نحوه جذب عادلانه صحبت می کنند بهتر است نگاهی به جذب گروه های معارف هم داشته باشند
با سلام و وقت به خیر.
قبولی طاعات و عبادات شما دوستان.
دوستان بزرگوارم، خواهشمندم من راهنمایی بفرمایید، حال شما بزرگوارانی که از مراحل ابتدایی را طی نموده اید و منتظر دریافت کد هستید.
بزرگواران، یکی از شرایط جذب، شرط معدل است.متاسفانه، من در مقطع ارشدم این شرط رو ندارم با توجه به اینکه مجموع معدل بالای ۴۷هست.(مجموع معدل من ۴۹.۵)است.
خواستم ازتون بپرسم، آیا مجددا مقطع ارشد رو تکرار کنم؟
من به سختی هم مقطع دکتری را سپری کردم در دو نقطه مخالف کشور محل زندگی و تحصیل من بود.سابقه تدریس در دانشگاه علوم پزشکی دارم، دریافت جایزه بنیاد ملی نخبگان هم در سال ۱۴۰۰شدم.مقالات jcrدارم.
از من دعوت به پسا دکتری هم میشود، ولی بسیاااااااااااااااارمرددم، نمی دونم تکرار مقطع مجدد ارشد داشته باشم یا پسا دکتری.
از طرفی هم تمامی تلاش های من بابت شرط معدل و شیوه آموزش محور بودن مقطع ارشدم داره به هدر میره و حس پوچی و عدم انگیزه و ادامه زندگی در حال متلاشی شدنم.
لطفا اگر نظری، راهنمایی دارید بفرمایید.
با تشکر.
برای پسا دکتری برو خارج از کشور مگه کامنتها رو نمی خونی بالفرض هم از سد پارتی و همه رد شدی و جذبت کردن بعد سه سال بازم بلاتکلیفی و معلوم نیست واست حکم بزنن یا نه.
با سلام و وقت بخیر
با توجه به اینکه ذکر نکرده اید که چه رشته ای خوانده اید ولی اگر شرایط رفتن به خارج را داشته باشید…برای پسا دکتری خارج اقدام نمایید…و بعد در خارج این شروط ها نیست و موقعیت های کاری بهتری می توانید پیدا کنید.
ولی اگر شرایط خارج رفتن ندارین یا کلا مایل نیستین به خارج از کشور بروید. به نظرم دوباره برای ارشد اقدام کنید و از دانشگاه سطح یک پذیرفته شود. و بعد هم پسا دکتری را پیگیری کنید. البته پسادکتری مهم نیست چون مقطع تحصیلی نیست. و یا اینکه اگر امکانش باشه هم زمان ارشد و پسادکتری را با هم پیگیری کنید.
ولی ارزش ناراحت شدن ندارد، جذب از بین شرکت کننده ها تعداد خیلی خیلی کم را شامل می شود…حتی آن هایی که شرایط ثبت نام را دارند باز در مراحل بعدی رد شده اند. حتی اگر کامنت ها ملاحظه بفرمایید که متوجه خواهید با چه رزومه های رد کرده اند.
ممنونم از شما بزرگواران.
رشته م فیزیولوژی جانوری هست.زیر مجموعه رشته زیست شناسی
اگر نامه ابلاغ رای داری و منتظر کد هستی که دیگه نگرانی نیست. اگه هنوز مصاحبه علمی نرفتی و منتظر خبر دانشگاه هستی که باید یکم تردید کنی
اصلا پسادکتری ادامه ندید بنده هم قصد داشتم پسادکتری ادامه بدم وقتی دیدم خیلی از دوستان با پسادکتری بیکار هستند منصرف شدم… تو این مملکت دیگه کسی برای علم ارزش قائل نیست اگر میتونید از ایران برید اگر نمیتونید در اینجا بمونید و راه دیگه.ای به جز هیئت علمی شدن پیدا کنید… در ضمن ما هم امثال شما افسرده و بیانگیزه شدیم وقتی با رزومه عالی باید حسرت هیئت علمی شدن داشته باشیم
این دویست نفر دقیقا کیا هستن؟ ماها که از ۱۴۰۰ بین زمین و آسمونیم؟ مشکل کد استخدامی دقیقا کدوم فاز جذب رو شامل میشه؟ فکر نکنم یعنی هنوز تو فاز اولیه جذبیم!!
من از فراخوان ۴۰۰ هستم و هنوز کد ندارم. خیلی پیگیر بودم. متوجه شدم که حداقل تا مهر سال دیگه باید صبر کنید برای کد. قطعا تا مهر همین وضعیت ادامه داره. اگر حق التدریس هستید زیاد انرژی نذارید و اگر هنوز دانشگاه مقصد نرفتید، برید سر کاری جایی. اسنپ گزینه خوبی برای اساتید و مروجان علم کشور در تابستان پیش رو هست.
خیلی دردناک نوشتم
خوب این پرسش ها جوابش چی شد؟؟؟
۷. متقاضیانی که رای هیئت مرکزی دارند اما هنوز مشکل صدور کد استخدامی دارند
خوب جواب چی شد…
شما عین خبر سایت وزارت رو اینجا کپی پیست میکنین فقط ….!!!!
سلام متاسفانه فراخوان ۱۴۰۱ منتظر کد استخدامی هستیم و وزارت علوم هیچ جوابی به ما نمی دهد. دوستانی که این مشکل را دارند همو پیدا کنند و درخواست یکپارچه دهند تا مشکی کد استخدامی همه حل شود. به خدا این رفتار با قشر نجیب و تحصیل کرده اصلا درست نیست!!!
۶۰۰ نفر منتظر کد ۱۴۰۱ رو نمی شناسیم باید راهکاری پیدا کرد که همو بیابیم
اتفاقا بهترین رفتار هستش.. تا قشر جوان و نوجوان به فکر تحصیل نباشه…درس عبرت خوبی هستیم برای بقیه که بدونن آخر و عاقبت تحصیل در ایران فقط سیاهی و بدبختیست..از همون ابتدا باید می رفتیم چوپانی…یا مکانیکی …یا هر شغل آزاد دیگری .تحصیل یعنی چ
مشکل اینجا بود که در مدرسه به ما یاد دادند هر کسی که درس نخونه بدبخت میشه فقیر میشه همه تو انشای علم بهتر است یا ثروت علم رو انتخاب میکردند اما الان نسل الان دیگه زیر بار حرف دیکته شده نمیره
منم موافقم، کجا میشه همدیگه رو پیدا کنیم؟ من که رفتم وزارت علوم گفتن انشالله تا خرداد ماه!!!!!منم فراخوان آبان ۱۴۰۱
وقتی میگه تا آخر خرداد یعنی هیچ خبری نیست. اول گفتن قبل از شروع ترم دوم بعد گفتن قبل عید حالا هم میگن خرداد. مسخره کردن ما رو. یکی نیست بگه شما که تکلیفتون با خودتون روشن نیست چرا میگید برای صدور حکم کارگزینی
باید واحد داشته باشید که ما مجبور شیم بلاتکلیف بریم درس بدیم.