بنیاد ملی نخبگان با همکاری وزارت علوم و بهداشت، با تصویب آییننامه اعطای نشان علامه طباطبایی از اساتید برجسته کشور تقدیر میکند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
تصویب آییننامه نشان علامه طباطبایی: تجلیل از اساتید برجسته کشور
به گزارش وب سایت هیات علمی، بنا بر اعلام بنیاد ملی نخبگان، در دومین نشست شورای نخبگان بنیاد با حضور حسین افشین، آیین نامه اعطای نشان علامه طباطبایی (ره) به تایید شورای نخبگان رسید.
در این نشست، سیدحسن حسینی دبیر شورای نخبگان و مشاور عالی رئیس بنیاد، به تشریح اقدامات و تصمیمات اخیر این شورا پرداخت و با بیان اینکه تدوین آیین نامه اعطای نشان علامه طباطبایی به استناد ماده ۹۷ قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی، ایران ماده ۳ اساسنامه بنیاد ملی نخبگان و در اجرای اقدام ملی ۱.۱-۱. ۲-۱-۳ و ۵-۱-۴ از سند راهبردی کشور در امور نخبگان در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است، گفت: شناسایی انتخاب و تکریم و الگوسازی از شخصیت علمی استادان برجسته در جامعه نکوداشت و پاسداشت تلاشهای علمی و خدمات تخصصی استادان برجسته و پشتیبانی از فعالیت اعضای هیئت علمی برجسته در حوزههای تخصصی هر یک از گروههای علمی، مهمترین اهداف تدوین این آیین نامه است.
حسینی، شناسایی انتخاب و تکریم و الگوسازی از شخصیت علمی استادان برجسته در جامعه نکوداشت و پاسداشت تلاشهای علمی و خدمات تخصصی استادان برجسته و پشتیبانی از فعالیت اعضای هیات علمی برجسته در حوزههای تخصصی هر یک از گروههای علمی را مهمترین اهداف تدوین این آییننامه برشمرد.
وی اظهار کرد: این آییننامه و شیوهنامه آن به کارگروهها ارائه شده و نظرات آنها جمعآوری شده است، در این جلسه نظرات جمعبندی و نهایی میشود تا بتوانیم برای مراسم اعطای نشان علامه طباطبایی که در پایان اردیبهشت ماه برگزار میشود، آماده شویم.
حسینی به همکاری با وزارت علوم، وزارت بهداشت و موسسه استنادی علوم ایران (ISC) در این زمینه اشاره کرد و گفت: با این مراکز تماس گرفتهایم و از آنها خواستهایم تا اطلاعات مربوط به استادان نمونه، پژوهشگران برتر و استادان یک و دو درصد برتر جهان را در اختیار ما قرار دهند، این اطلاعات به ما کمک میکند تا نامزدهای اصلی برای دریافت نشان علامه طباطبایی را شناسایی کنیم.
شرایط دریافت نشان علامه طباطبایی
در ادامه این نشست، آییننامه و شیوهنامه اعطای نشان علامه طباطبایی در بخشهای «شرایط واجدین دریافت نشان»، «ارزیابی شاخصها و فرایند شناسایی» و «تصمیمگیری درخصوص تسهیلات اهدایی به برگزیدگان» مورد تحلیل و بررسی اعضا قرار گرفت.
همچنین جداول مرتبط با امتیازهای مورد نیاز برای احراز شرایط در حوزه «فعالیتها و دستاوردهای ضروری»، «نوآوری و کارآفرینی پژوهشگران» و تسهیلات اعطایی به برگزیدگان (تکریم و حمایت نشان علامه طباطبائی) توسط اعضا ارزیابی شد.
شناسایی اساتید برجسته از طریق همکاری با وزارت علوم و بهداشت
بر اساس اعلام بنیاد ملی نخبگان، «توجه به فعالیت آموزشی بهعنوان یکی از معیارهای اصلی اساتید، علاوه بر نوآوری و پژوهش»، «افزودن تبصرهای برای شناسایی نخبگان حوزه هنر و علوم انسانی بدون مرتبه استادی با بررسی توانمندیهای آنها از طریق کمیسیونهای تخصصی»، «ایجاد امکان افزایش تعداد برگزیدگان نشان علامه طباطبائی در شرایط ویژه برای حفظ عدالت با نظر تایید رئیس بنیاد ملی نخبگان»، «تأکید بر ارزیابی مستند فعالیتهای علمی و بینالمللی استادان برای احراز شرایط دریافت نشان»، «امکان معرفی پژوهشگران ایرانی مقیم خارج به شرط احراز معیارهای تعیینشده»، «تعیین حداقل ۹۰ درصد ارجاعات غیرخودی برای مقالات علمی بهمنظور سنجش کیفیت و شناسایی مقالات تأثیرگذار در جامعه علمی»، و «لزوم حفظ سقف تعداد برگزیدگان نشان علامه طباطبائی برای ارتقای کیفیت و اعتبار انتخابها» از جمله مهمترین پیشنهادات مطرح شده توسط اعضای شورا در این نشست بود.
چه اساتیدی میتوانند نامزد دریافت نشان علامه طباطبایی شوند؟
جایزه علامه طباطبائی بالاترین نشان علمی بنیاد ملی نخبگان است که به اساتید تراز اول کشور اختصاص مییابد.
این جایزه بر اساس آییننامه و شیوهنامهای مشخص، از میان اساتید و پژوهشگران برجسته کشور انتخاب و اهدا میشود.