شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری دومین فراخوان جذب پژوهشگران پسادکتری را اوایل اسفند منتشر میکند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرگزاری آنا، «طرح ملی جذب و بکارگیری محققان پسادکتری» با هدف نگهداشت نخبگان و تقویت ارتباط بین دانشگاهها و صنعت در بیست و هشتمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مورخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ تصویب شد.
این دوره فرصت علمی و پژوهشی برای دانش آموختگان دکتری فراهم میکند تا دانش تخصصی و مهارتهای فردی خود را در پروژههای پژوهشی به اشتراک بگذارند که این تعاملات منجر به رفع نیازهای صنعتی و گسترش تقاضا محوری خواهد شد.
زمان انتشار فراخوان دوم جذب متقاضیان پسادکتری ۱۴۰۳
آیین نامه جذب و بکارگیری محققان پسادکتری
در راستای نگهداشت و بکارگیری نخبگان، افزایش اثربخشی فارغالتحصیلان دارای مدرک دکتری و تسهیل ارتباط دانشگاهها با جامعه و صنعت «طرح ملی جذب و بکارگیری محققان پسادکتری» در بیست و هشتمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مورخ ۱۴۰۱/۰۵/۱۲، به تصویب رسید و مقرر شد آییننامه اجرایی «جذب و بکارگیری محققان پسادکتری» توسط دبیرخانه شورا با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور تدوین و در کمیسیون دائمی شورای عالی عتف مورد تصویب قرار گیرد.
آییننامه مذکور طی جلسات متعدد نمایندگان سازمانهای مذکور تهیه شد و در دو جلسه کمیسیون دائمی مورد بررسی و در جلسه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۰۷ به تصویب رسید.
معرفی دوره
دوره پسا دکتری یک فرصت علمی و پژوهشی است که به دانشآموختگان دکتری امکان میدهد تا به توسعه دانش و مهارتهای خود بپردازند و در پروژههای پژوهشی در یک محیط کاری متخصصانه شرکت کنند. این دوره امکان تعامل و همکاری با محققان و اساتید برجسته دیگر را فراهم میکند که این تعاملات میتواند منجر به حل مسائل صنعتی و گسترش تقاضا محوری در کشور شود.
اهمیت این دوره را به اختصار میتوان اینگونه بیان نمود
توسعه دانش و مهارتهای تخصصی: دوره پسا دکتری باعث توسعه دانش و مهارتهای تخصصی در یک حوزه خاص میشود و این امر میتواند کمک کند تا محققان به روز و آگاه از آخرین پیشرفتهای علمی باشند.
فرصتهای همکاری و شبکهسازی: دوره پسا دکتری فرصتی است برای همکاری با محققان برجسته و شبکهسازی با افراد متخصص در حوزههای مختلف. این همکاریها میتواند منجر به پروژههای مشترک و ایجاد ارتباطات میان صنعت و دانشگاه شود.
توسعه تواناییهای پژوهشی: دوره پسا دکتری به فارغ التحصیلان کمک میکند تا تواناییهای پژوهشی خود را تقویت کنند و با استفاده از این تواناییها بتوانند مسائل صنعتی را مورد بررسی قرار دهند.
ویژگی و اهداف آیین نامه
مهمترین ویژگی اجرای دوره پسادکتری از طریق این آیین نامه تأمین مالی و پرداخت حقوق ماهیانه به محققان پسادکتری و ایجاد بستر مناسب نرم افزاری با هدف توسعه دوره پسادکتری، استفاده بهینه از ظرفیت دانش آموختگان دوره دکتری در حوزههای پژوهشی، فناوری و صنعتی، کمک به جذب و نگهداشت نخبگان، ایجاد بستر مناسب برای توانمندسازی دانش آموختگان دوره دکتری و کمک به گسترش مرزهای دانش و حل مشکلات کشور میباشد.
فرایند اجرایی آیین نامه
- ثبت نام متقاضیان دوره در سامانه پسادکتری و بارگذاری مستندات
- ثبت طرح پسادکتری مورد نظر در سامانه از طریق موسسه
- بررسی طرح و محقق در کارگروه تخصصی
- تأمین مالی و پرداخت حقوق در صورت تأیید در کارگروه تخصصی
جهت دریافت فایل راهنما به قسمت اسناد در منوی بالای سامانه ساتع مراجعه فرمایید.
نکات مهم آیین نامه عبارتند از:
۱- پسادکتری موقت با مدت زمان معین برای دانشآموختگان دکتری است که با هدف انجام پروژههای تحقیقاتی، فناوری، صنعتی، کاربردی و ارتقای مهارتهای تخصصی بدون صدور مدرک تحصیلی اجرا میشود.
۲- متقاضیان دوره پسادکتری که درخواست بهرهمندی از مزایای این آیین نامه را دارند باید از طریق مؤسسه/مرکز فناوری/واحد صنعتی، در سامانه ساتع ثبت نام و مستندات لازم را بارگذاری و ارسال کنند تا در صورت تایید مشمول حمایت شوند.
۳- متقاضیان دوره پسادکتری باید دارای مدرک دکتری تخصصی (Ph.D) از دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند.
۴- متقاضی نباید منع قانونی در اشتغال به عنوان پژوهشگر داشته باشد.
۵- متقاضی دوره پسادکتری علاوه بر اخذ پذیرش از فرد میزبان یا استاد میزبان، نباید بیش از چهار سال از فارغ التحصیلی دوره دکتری گذشته باشد.
۶- محقق پسادکتری باید به عنوان همکار طرح یا پروژه تحقیقاتی/ کاربردی/ فناورانه زیر نظر فرد میزبان در یک دانشگاه/موسسه پژوهشی/ واحد صنعتی/ واحد فناوری فعالیت کند. طرح مذکور علاوه بر تایید در موسسه مربوطه که قرار است محقق در آن فعالیت کند، توسط کارگروه و دبیرخانه شورای عالی عتف مورد داوری علمی قرار میگیرد و در صورت تایید مشمول حمایت میباشد.
۷- متقاضیانی که طرح پژوهشی آنها به تایید برسد بر اساس آییننامه مورد حمایت مالی قرار میگیرند.
۸- در آیین نامه، چهار نوع دوره پسادکتری پیشبینی شده است که متقاضیان متناسب با نیاز و علاقهمندی خود میتوانند دوره پسادکتری را در دانشگاهها و مراکز پژوهشی یا واحدهای صنعتی و مراکز فناوری واجد شرایط بگذرانند.
انواع دوره پسادکتری شامل «تحقیقات بنیادی»، «تحقیقات کاربردی»، «فناوری» و «صنعتی» میباشند. دوره تحقیقاتی بنیادی و کاربردی در دانشگاهها و موسسات پژوهشی، دوره فناوری در مراکز فناوری و دوره صنعتی در واحدهای صنعتی ایجاد میشود.
۹- حقوق محققان پسادکتری ۸۰ درصد استادیار در نظر گرفته شده است که قرار است شورای عالی عتف مطابق ماده ۴ آییننامه در تامین بخشی از حقوق محققان این دوره اقدام نماید. مابقی آن توسط موسسه پذیرنده پرداخت خواهد شد. حقوق محققان دوره صنعتی نیز از سوی واحد صنعتی پذیرنده پرداخت میشود.
۱۰- به کارگیری محقق پسادکتری به منزله استخدام دائمی نیست و بعد از اتمام دوره، مؤسسه/ مرکز فناوری/ واحد صنعتی که محقق پسادکتری دوره خود را گذرانده است، هیچ گونه تعهدی برای ایجاد هر نوع رابطه استخدامی با ایشان ندارد. به منظور تأکید این مورد، تعهدات قانونی لازم قبل از عقد قرارداد پسادکتری اخذ میشود.
۱۱- ثبت نام از متقاضیان و نیز ثبت درخواست موسسات از طریق سامانه ساتع خواهد بود و قبل از آن باید کلیه مراحل مربوط به انتخاب استاد میزبان و تدوین و تایید طرح در موسسه به انجام رسیده باشد. بدیهی است تقاضاهای ناقص قابل بررسی نخواهد بود.
دریافت آیین نامه جذب و بکارگیری محققان پسادکتری
منظور از این فراخوان چیست؟ همیشه که خود دانشگاهها فراخوان می دهند.
همین دکترا خواندن هم اشتباه است. آزمون استخدامی نفت که سال قبل برگزار شد فارغ التحصیلان دکترا اجازه شرکت در آزمون را نداشتند!
واقعاً چه گفتی!؟ حتماً باید فوق دیپلم باشی؛ مثل خودشان!؟
حیف وقت و عمر
با سلام و وقت به خیر.
خواهشمندم دوستان، راهنمایی بفرمایید.
من برای جذب هییت علمی، شرط مقطع ارشد رو ندارم.ولی مجموع معدل بالای ۴۷دارم
سعی بر این دارم تمام تلاش خودم رو انجام بدم، ممنون تون میشم راهنمایی بفرمائید من مجدد ارشد بخونم یا پسا دکتری برم؟
همش بابت معدل دارم به نقطه صفر میرسم.در صورتی که دکترا رو در دو قطب مخالف کشور درس خوندم
اگر دانشگاه که ازش فارغ التحصیل شدید ضریب داره، معدل را با ضریب حساب کنید.
من اگر جای شما باشم و شرط سنی ام اجازه بدهد در هر دو مسیر فعالیت می کنم، هم برای پسادکترا اقدام می کنم و هم فوق لیسانس دوم. به هرحال پسادکترا یک موقعیت شغلی است نه تحصیلی. سابقه پسادکترا به احراز شغل بعدی که عضویت هیات علمی است کمک میکنه. در این فاصله گرفتن فوق لیسانس هم خاطر شما را برای دو سال بعد جمع میکنه.
ممنونم از پاسخ گویی شما.
ببخشید واقعا مستأصل و درمانده شدم،اگر این امکان وجود داره، این رو هم اگر در جریانید، پاسخ بدید.کارشناسی ارشد دوم رو در همون گرایش قبل بخونم، یا گرایش دیگر..
رشته م یکسان است، فقط نمی دانم مجدد در همون گرایش یا گرایش دیگر.ایا تکرار یک گرایش کار درستی است؟
با سلام و وقت به خیر.تشکر از پاسخ گویی شما.
فقط اگر ممکنه بهم بگید من واقعا مستأصل و درمانده شدم، حس می کنم تمامی زحماتم به هدر رفته است.
آیا برای خواندن ارشد دوم، در همان گرایش قبلی اقدام کنم، یا گرایشی دیگر؟؟ نمی دانم چه تصمیمی در مورد اینکه ارشد دوم چه گرایشی باشد، بگیرم…
آیا تکرار یک گرایش کار درستی است؟؟
خیلی به شرایط شما و رشته و گرایش تحصیلی شما بستگی داره. به نظر بین این دو انتخاب، انتخاب درست تر وجود نداره.با این انگیزه ای که شما دارید حتما سعی میکنید مقاله بدید، وبلاگ داشته باشید، یادداشت هایی در مجلات چاپ کنید، و خودتون را به عنوان محقق معرفی کنید، چه در گرایش قبلی چه جدید.
یعنی معدل شما از ۱۵ کمتر است؟
یعنی معدل شما از ۱۵ کمتر است؟
آخه خیلی از دانشگاه ها اگر مجموع سه مقطع کمتر ۴۷ نباشد می پذیرند
ای بابا… بزرگواران، عزیزان،، به سمت این مدارک و دورهها نروید… عمر خودتان را تباه نکنید… اون کسی که رفت کاردانی خوند و بعد بلافاصله یه کاری پیدا کرد، الان خونه و ماشین و زندگی داره و ما هم دنبال پسا دکتری و پساپسادکتری و پساپساپسادکتری و … هستیم. این مدارک جز ایجاد محدودیت هیچ دستاوردی برایتان نخواهد داشت؛ قطعا در این جامعه کار پیداکردن با لیسانس راحتتر از دکترا هست. دکترا همع پرتوقع و خسته هستند و این را همه میدانند. اینها سرابی بیش نیست. تشنه و دستخالی برمیگردید.
قبلا پنج سال از زمان فارغ التحصیلی بود تا بتوانیم ثبت نام کنیم پسا دکتری
الان شد چهار سال؟
برای چی با روح و روان ما بازی میکنید
نشستید دشت میز مدام سن و اعداد رو عوض میکنید
رحم کنید برگردانید به پنج تا شش سال
چقدر ظلم که شماها با امثال ما کردید
خواهشاً فاصله چهار سال رو بیشتر کنید
قاصدک عزیز! خودتو به خاطر به سال ناراحت نکن؛ اینا دروغ میگن و همه ی این حرفا الکی و سرکاریه! درهای انواع دانشگاه رو باز کردن و دانشجوی دکتری تخصصی گرفتن؛ حالا این همه دکتر بیکار روی دستشون مونده و چاره ی جز بلغور این خزعبلات ندارن!
بله دقیقا، درست میفرمایید، در به در کار هستم. از بهترین دانشگاهها فارغ التحصیلی شدم، حالا میبینم همه کسانی که دور و برم بودند سر کار هستند با مدرک پایین و ما تو خونه با بهترین رزومه موندیم.
اینها همش دستکاری میکنند سن و اعداد.
خسته ام، هم بار تاهل و بچه داری به دوش کشیدم، هم آواره جاده ها بودم. این هم عاقبتمون
مثل قارچ دانشگاه زدن
من که حلال نمیکنم
سلام، من دو دوره پسا دکتری از دانشگاه سطح یک دارم و کلی مقاله isi و کتاب چاپ کردم اما هنوز دعوت به مصاحبه برای هیات علمی نشدم. فکر می کنید پسا دکتری مدرک دانشگاهی جدید هست؟ اگر نداشته باشید جا ماندید؟ قطعا خیر، فقط برای معطل کردن افراد و افزایش سن هست. گناه ما رفتن سمت دکتری در کشور جهان سوم است. تا لیسانس کافی است و باید مهارت تخصصی کسب تا به درامد رسید. اشتباه کردیم. امان امان، در ۳۳ سالگی در زون و بچه داریم نه خانه و ماشین. اشتباه اشتباه. هیات علمی هم با حقوق ۲۲ تومن ارزش ندارد.
متاسفانه حمایتشان بیشتر در حوزه علوم پایه است علوم انسانی به خصوصی الهیات برایشان هیچ ارزشی ندارد