خانه » پسادکتری » افزایش چند برابری جذب پسادکتری در دانشگاه‌ها
افزایش چند برابری جذب پسادکتری در دانشگاه‌ها

افزایش چند برابری جذب پسادکتری در دانشگاه‌ها

معاون پژوهشی وزیر علوم ضمن انتقاد از عدم تناسب بین تعداد دانشجویان دکتری و پژوهشگران پسادکتری، از تخصیص بودجه برای افزایش جذب پسادکتری خبر داد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش خبرگزاری ایسکانیوز، معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۴۰ هزار دانشجوی دکتری داریم و نسبت آن با پژوهشگران پسادکتری قطعا نسبت مناسبی نیست.

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، درباره طرح ملی (جذب پژوهشگران پسادکتری) اظهار کرد: از همه دانشگاه‌های کشور خواسته‌ایم که تعداد پژوهشگران پسادکتریشان را اعلام کنند. برخی اقدامات در زمینه پژوهشگران پسادکتری از طرف وزارت علوم به صورت مرکزی در حال انجام است.

افزایش چندین برابری جذب پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه‌ها

وی افزود: بخشی از پژوهشگران پسادکتری از طریق سامانه شورای عتف جذب می‌شوند ولی جذب بخشی دیگر از طریق خود دانشگاه‌ها به صورت مستقل انجام می‌شود.

تعداد پژوهشگران پسادکتری که از طریق دانشگاه‌ها جذب می‌شوند، در قالب شورای عتف نیست. برای مثال بنیاد علم ایران یکی از مجموعه‌هایی است که امسال حدود ۳۰۰ نفر پژوهشگر پسادکتری جذب می‌کند.

صالحی خاطرنشان کرد: بررسی عملکرد دانشگاه‌ها در جذب پژوهشگران پسادکتری نشان‌دهنده رشد چندین برابری است. طرح‌های جدید دیگری هم در زمینه پسادکتری و در همکاری با سایر بخش‌ها در حال تدوین است که اعلام خواهد شد.

بر اساس این طرح‌ها، قرار است منایع مالی بیشتری به جذب پژوهشگران پسادکتری تزریق شود. اگر مصوبه ۵۰۰ سهمیه سربازی هم به زودی ابلاغ شود، در این زمینه تأثیرگذار خواهد بود. به طوری که هم به افزایش تعداد پژوهشگران پسادکتری کمک می‌کند و هم به نگهداشت نخبگان در کشور.

تخصیص بودجه ویژه برای جذب پژوهشگران پسادکتری

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: پژوهشگران پسادکتری در چند حوزه ارتباط با صنعت، دانش‌های بنیادین و… جذب می‌شوند. ممکن است در برخی از این انواع با کمبود بودجه مواجه باشیم.

حقوق پژوهشگران پسادکتری ۸۰ درصد حقوق یک استادیار پایه یک است و بدون شک اگر بودجه کافی در اختیار داشته باشیم، جذب این افراد بهتر انجام خواهد شد. البته در بخش ارتباط با صنعت اجازه داده‌ایم که ۵۰ درصد از محل طرح و ۵۰ درصد از محل شورای عتف پرداخت شود.

وی تصریح کرد: نه تنها در ایران، بلکه در همه دنیا یکی از محدودکننده‌های پسادکتری کمبود منابع مالی است و از طریق گرنت و اعتبار ویژه حل می‌شود.

در تغییرات جدید آیین‌نامه اعتبار ویژه هم بخشی را به پژوهشگران پسادکتری اختصاص داده‌ایم.

طرح پسادکتری در اول راه قرار دارد. هم‌اکنون بیش از ۱۴۰ هزار دانشجوی دکتری داریم و نسبت آن با پژوهشگران پسادکتری قطعا نسبت مناسبی نیست.

همچنین ببینید

جذب پژوهشگر پسادکتری دانشگاه لرستان با حمایت بنیاد علم ایران ۱۴۰۳

جذب پژوهشگر پسادکتری دانشگاه لرستان با حمایت بنیاد علم ایران ۱۴۰۳

دانشگاه لرستان با حمایت بنیاد ملی علم ایران، از بین دانش آموختگان دکتری در سال …

۴ دیدگاه

  1. دکتر گرفتیم چی شد که پست دکتری بگیریم؟؟؟ توی رشته های علوم انسانی که هیچ فایده ای نداره

  2. اینها همش حرفه

    • سعی کنید پسادکتری حداقل یک دوره شرکت کنید چون هم شانس نوشتن مقالات بالا می رود و هم امکان جذب هیات علمی
      من هم زمانی می گفتم پسا دکتری بیگاری کشیدن است اما هم دوره ای های ما که همین حرف را می زدند و امثال من هم ناامید تر می شدند رفتند و مقاله بیشتر دادند و اکنون هم عضو هیئت علمی جاهای بهتر شدند.
      اگر وسط کار هم هیات علمی شوید می توانید با رعایت یک سری شئونات اخلاقی هر دو را ادامه بدهید.
      تجربه این را می گوید من خودم هیات علمی شدم اما با چندین سال وقفه و بیکاری ، حداقل توی این مدت پسادکتری تا بازارکار تکنیک های بیشتر ی یاد می گیرد و علم گذشته تان فراموش نمی شود.
      تا امیدی بدترین مشکل امثال ماست .

      • متاسفانه بنیاد علم برای رشته های علوم انسانی هیچ ارزشی قائل نیست. من چند بار شرکت کردم حتی بنیاد علم طرح من را به داوری نفرستاد فقط گفت ما نمی‌توانیم از همه طرح ها حمایت کنیم. به همین راحتی، در خبرها یک چیز می گویند اما در عمل ….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *