خانه » اخبار دوره دکتری » ضروری نبودن آزمون جامع دکتری برای دانشجویان با معدل بالای ۱۸
ضروری نبودن آزمون جامع دکتری برای دانشجویان با معدل بالای ۱۸

ضروری نبودن آزمون جامع دکتری برای دانشجویان با معدل بالای ۱۸

خبرگزاری فارس در گزارشی به تصمیم برخی دانشگاه‌ها برای معاف کردن دانشجویان ممتاز دکتری از آزمون جامع پرداخته است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

دانشجویان دکتری با معدل بالا از آزمون جامع معاف می‌شوند

به گزارش خبرگزاری فارس، اخیراً خبری مبنی بر اینکه دانشجویان دکتری با معدل بالای ۱۸ از شرکت در آزمون جامع معاف شده‌اند، به گوش می‌رسد. برای بررسی صحت این موضوع و اطمینان از جزئیات آن، این مسأله از روسای دانشگاه‌ها پیگیری کرده‌ایم.

شرط معافیت از آزمون جامع، انتشار مقاله یا ثبت اختراع است

دانشجویان دوره دکتری پس از گذراندن واحدهای آموزشی موظف به پاس کردن آزمون جامع هستند؛ در واقع این آزمون شرط ورود آن‌ها به مرحله پژوهشی، یعنی نوشتن رساله و پس از آن فارغ‌التحصیلی است؛ دانشگاه‌ها هدف از آزمون جامع را ارزیابی آموزشی پژوهشی و احراز صلاحیت و توانمندی دانشجویان می‌دانند.

در واقع شرط ورود به بخش پژوهش و نوشتن رساله دکتری، شرکت در این آزمون است که پس از گذراندن کامل واحدهای درسی، میانگین نمرات ۱۶ یا بالاتر و اعلام آمادگی دانشجو، برگزار می‌شود.

حمیدرضا دخت تقی‌راد سرپرست دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی می‌گوید: یکی از شرایط معافیت از آزمون جامع دکتری این است که دانشجویان باید در طول دوره دکتری معدل بالای ۱۸ داشته باشند.

علاوه بر این، در آزمون ورودی دکتری نیز باید حداقل نمرات لازم را کسب کرده باشند.

بر اساس این دو شرط، دانشجویان می‌توانند از شرکت در آزمون جامع معاف شوند. البته این موضوع به دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها واگذار شده است تا پس از بررسی‌های لازم، در صورت صلاح‌دید اجرایی شود.

وی عنوان می‌کند: آزمون جامع یک آزمون کتبی است و بر اساس تغییرات پیشنهادی، ممکن است این آزمون با معافیت برای دانشجویانی که شرایط لازم را دارند، جایگزین شود.

دانشگاه‌ها اختیار تصمیم‌گیری درباره آزمون جامع را دارند

داود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز در این باره می‌گوید: در این مورد یک قانون کلی وجود ندارد. برخی از دانشکده‌های ما این قاعده را دارند، اما قانون یکسانی برای همه دانشکده‌ها وجود ندارد و بستگی به تصمیم هر دانشکده دارد.

وی می‌افزاید: از سوی وزارت علوم نیز قانونی مبنی بر الزامی بودن آزمون جامع کتبی وجود ندارد و وزارت علوم به معدل توجهی ندارد. این موضوع کاملاً وابسته به تصمیم هر دانشکده است. به این ترتیب، اگر معدل دانشجو بالای ۱۸ باشد، آزمون جامع کتبی برگزار نمی‌شود و به جای آن، آزمون شفاهی برگزار خواهد شد.

این موضوع را از روح‌الله رازینی معاون آموزشی وزارت علوم پیگیری کردیم که وی نیز در این باره می‌گوید: آیین‌نامه‌ای داریم که بر اساس آن، برای ورودی‌های ۱۴۰۲ به بعد به دانشگاه‌ها این اجازه داده شده است که اختیار تصمیم‌گیری درباره برگزاری آزمون جامع را داشته باشند.

وی می‌افزاید: این موضوع فقط محدود به دانشجویانی با معدل بالای ۱۸ نیست. اگر دانشجویی معدل ۱۸ به بالا داشته باشد و مردودی نداشته باشد، یا یک مقاله علمی در پایگاه‌های معتبر علمی منتشر کرده باشد، یا حتی اگر معدل دانشجو ۱۷ به بالا باشد و ثبت اختراعی معتبر و ثبت‌شده پیش از آزمون جامع داشته باشد، دانشگاه می‌تواند دانشجو را از آزمون جامع معاف کند. البته این تصمیم‌گیری همچنان به اختیار دانشگاه است، ولی بر اساس آیین‌نامه برای ورودی‌های ۱۴۰۲ به بعد این امکان وجود دارد.

معافیت از آزمون جامع برای دانشجویانی که مقالات علمی منتشر کرده یا اختراعات ثبت کرده‌اند، نشان از اهمیت روزافزون پژوهش و نوآوری در نظام آموزشی کشور دارد.

همچنین ببینید

تمدید ثبت نام متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

تمدید ثبت نام متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

مهلت ثبت نام در چهارمین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی تا روز جمعه ۲۱ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *