خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » لغو مصوبه الزام به تعداد مشخص مقاله برای اخذ درجه عالی دکتری
لغو مصوبه الزام به تعداد مشخص مقاله برای اخذ درجه عالی دکتری

لغو مصوبه الزام به تعداد مشخص مقاله برای اخذ درجه عالی دکتری

دیوان عدالت اداری با لغو شرط داشتن تعداد مشخصی مقاله برای اخذ نمره عالی در دوره دکتری دانشگاه خواجه نصیر، شرایط اخذ این نمره را برای دانشجویان تسهیل کرد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

رای دیوان عدالت اداری: شرط داشتن سه مقاله ISI برای اخذ درجه عالی دکتری لغو شد

به گزارش خبرگزاری  ایسنا، هیات عمومی دیوان عدالت اداری بخش‌هایی از دستورالعمل اجرایی دوره دکتری دستورالعمل اجرایی دوره دکتری (Ph.D) آموزشی ـ پژوهشی مصوب سال ۹۳ شورای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی را باطل کرد.

در دستورالعمل جدید، اولاً تعداد مقالات لازم جهت اخذ نمره عالی از ۳ مقاله ISI به ۲ مقاله تنزل داده شده است و ثانیاً تنها کافی است یکی از ۲ مقاله ISI از نوع عالی Q۱ باشد؛ این درحالی است که در دستورالعمل سخت گیرانه سال ۱۳۹۴، جهت اخذ نمره عالی هر سه مقاله ISI باید از نوع عالی Q۱ باشد.

در گردش کار این پرونده آمده است که شاکی به موجب دادخواست و لوایح تکمیلی ابطال بندهای (ج) و (د) تبصره ۳ از ماده ۳۶ دستورالعمل اجرایی دوره دکتری (PhD) آموزشی – پژوهشی مصوب ۱۳۹۳/۱۱/۲۱ شورای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را خواستار شده و در جهت تبیین خواسته به طور خلاصه اعلام کرده است که:

“اینجانب دانش آموخته دوره دکتری دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و ورودی سال ۱۳۹۴ آن مؤسسه می‌باشم. در جلسه دفاع از رساله، هیأت داوران، با توجه به کیفیت مطلوب و نحوه ارائه مناسب، نمره عالی ۲۰ را دادند. شایان ذکر است که از رساله دکتری، ۲ مقاله ISI با کیفیت عالی Q۱ در ژورنال‌های برتر بین المللی و یک مقاله علمی – پژوهشی در مجلات مطرح کشور به ثبت رسیده است.

پس از ثبت نمره ۲۰ رساله دکتری در سامانه آموزشی دانشگاه و پس از تأیید فارغ التحصیلی و انجام تسویه حساب کامل با دانشگاه، زمانی که پرونده جهت صدور مدرک از دانشکده مهندسی عمران به سازمان مرکزی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تحویل داده شد، سازمان مرکزی دانشگاه با استناد به بندهای (ج) و (د) تبصره (۳) ماده (۳۶) دستورالعمل اجرایی دوره دکتری مصوب شورای دانشگاه (تاریخ ۱۳۹۳/۱۱/۲۱) و مخصوص ورودی‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴، پرونده را جهت تغییر نمره رساله از نمره عالی به نمره بسیار خوب (از نمره ۲۰ به نمره ۱۸/۹۹) به دانشکده مهندسی عمران عودت داد.

در بندهای (ج) و (د) تبصره اشاره شده است، شرط لازم جهت اخذ نمره عالی از رساله دکتری، داشتن بیش از دو مقاله ISI (حداقل سه مقاله ISI) با درجه عالی Q۱ می‌باشد (یا داشتن حداقل سه مقاله ISI در مجلات دارای ضریب تأثیر بزرگتر از ضریب تأثیر میانگین رشته). شایان ذکر است، شرایط سایر بندهای تبصره (۳) را کسب نموده ام. حال نظر دیوان عدالت اداری را به موارد زیر جلب می‌نمایم:

اولاً: در ماده (۹) آیین نامه وزارت علوم به تاریخ ۱۳۸۹/۹/۱۷ و شماره ۲۱/۵۷۲۰۹ اشاره شده است: «ارزیابی رساله دکتری براساس کیفیت علمی پژوهش انجام شده، میزان نوآوری، چگونگی دفاع از یافته‌های پژوهشی و نحوه نگارش انجام می‌شود و نتیجه آن به یکی از دو صورت قبول (در یکی از سطوح عالی، بسیار خوب و خوب) و غیر قابل قبول می‌باشد.»

طبق ماده (۱۳) آیین نامه مزبور، وزات علوم تدوین شیوه نامه‌های اجرایی این آیین نامه را بر عهده مؤسسه گذاشته است و با توجه به کیفی بودن نمره مورد اشاره در آیین نامه، طبیعی است که مؤسسه این اجازه را داشته باشد که مقداری از نمره رساله را منوط به دستاوردهای پژوهشی (مقالات مستخرج از رساله) نماید، لیکن طبق اصل نفی عسر و حرج و طبق قاعده لاضرر و لاضرار در شرع مقدس، مؤسسه این اجازه را ندارد که شروطی تصویب نماید که بسیار سنگین و در مقام اجرا غیر ممکن باشد و موجب تعدی به حقوق دانشجویان و آسیب به سلامت جسم و روان آنان گردد.

ثانیاً: از آن جا که در جذب هیأت علمی وزارت علوم، نمره رساله به عنوان یکی از امتیازات بسیار مهم محسوب می‌شود و از آن جا که بر خلاف دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، هیچ دانشگاهی در کشور، چنین شروطی سخت گیرانه‌ای را برای اخذ نمره عالی ۲۰ را ندارد، فلذا این موضوع، منجر به تبعیض با دانش آموختگان سایر مؤسسات و تضیع حقوق نامبردگان در بحث جذب هیأت علمی می‌شود.

ثالثاً: دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دارای رشته‌های مختلف مهندسی و علوم پایه می‌باشد. شایان ذکر است که صعوبت پذیرش و چاپ مقاله در رشته‌های مختلف و حتی در گرایش‌های مختلف یک رشته به مانند هم نمی‌باشد. متأسفانه شورای دانشگاه، به هیچ عنوان به این موضوع توجه نداشته و دستورالعمل واحدی را برای همه رشته‌ها در نظر گرفته است که این خود تبعیض و ظلم آشکاری می‌باشد. حتی دستورالعمل دانشگاه برای دانشجویان ورودی‌های مختلف به مانند هم نبوده و این مسأله خود عامل تبعیض دیگری است.

رابعاً: پس از تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا، پذیرش و چاپ مقالات دانشجویان ایرانی در مجلات معتبر دنیا به سختی صورت می‌گیرد، به صورتی که در بسیاری از موارد، در همان گام اول و قبل از داوری، مقاله صرفاً به دلیل ایرانی بودن نویسندگان آن، توسط سردبیر مجله رد می‌شود؛ فلذا کسب شرط بسیار سخت گیرانه داشتن حداقل ۳ مقاله ISI با درجه عالی Q۱ عملاً غیرممکن بوده و منجر به طولانی شدن پروسه تحصیل و اعمال فشارهای مالی و روانی سنگین به دانشجویان و خانواده آن‌ها می‌شود.

خامساً: شورای دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی پس از بررسی‌های صورت داده و بازخوردهای دریافتی از اساتید دانشگاه، متوجه این سخت گیری بیش از حد شده‌اند و دستورالعمل اجرایی دوره دکتری را برای دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۵ به بعد اصلاح کرده اند.

در دستورالعمل جدید، اولاً تعداد مقالات لازم جهت اخذ نمره عالی از ۳ مقاله ISI به ۲ مقاله تنزل داده شده است و ثانیاً تنها کافی است یکی از ۲ مقاله ISI از نوع عالی Q۱ باشد؛ این درحالی است که در دستورالعمل سخت گیرانه سال ۱۳۹۴، جهت اخذ نمره عالی هر سه مقاله ISI باید از نوع عالی Q۱ باشد.

متأسفانه شورای آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، به رغم تصویب دستورالعمل جدید، دستورالعمل قبلی (ورودی ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴) را بدون اصلاح باقی گذاشتند و دانشجویان این ۲ سال تحصیلی که به تازگی به زمان دفاع از رساله رسیده اند، دچار مشکلات عدیده‌ای شده اند.

سادساً: متن حقوقی باید کاملاً واضح، شفاف و به دور از هرگونه ابهام باشد. متأسفانه مسئولین وقت آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در این امر هم دقت لازم را به خرج نداده‌اند و در بند (ج) تبصره (۳) ماه (۳۶) دستورالعمل مورد اعتراض، از عبارت مبهم بیش از ۲ مقاله ISI استفاده نموده اند.

عبارت مبهمی که می‌توان از آن دو برداشت مختلف نمود؛ عده‌ای از آن برداشت پذیرش حداقل ۳ مقاله و عده‌ای دیگر از آن برداشت پذیرش ۲ مقاله و یا بیشتر از ۲ مقاله می‌کنند. وقتی شرط مدنظر دانشگاه جهت اخذ نمره عالی، پذیرش ۳ مقاله ISI می‌باشد، در متن دستورالعمل باید به صراحت از عبارت حداقل ۳ مقاله استفاده می‌شد نه عبارت مبهم بیش از ۲ مقاله.

سابعاً: علی رغم امکانات لازم و منابع مالی کافی در دانشگاه، اینجانب مأیوس نشده و در این شرایط سخت، کار خود را به نحو احسن انجام داده و طبق نظر هیأت داوران که همگی از اساتید برجسته کشور بوده اند، از رساله خود نمره عالی ۲۰ گرفته و همچنین ۲ مقاله ISI با کیفیت عالی Q۱ و یک مقاله علمی پژوهشی به ثبت رسانده ام.

با توجه به دلایل فوق، جهت ابطال مصوبه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، ۲ دلیل شرعی و یک دلیلی قانونی وجود دارد. دلایل شرعی بر مبنای اصل نفی عسر و حرج و اصل لاضر و لاضرار در شرع مقدس می‌باشد و دلیل قانونی بر مبنای بند ۹ اصل ۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌باشد.

لازم به ذکر است طبق رأی وحدت رویه دیوان عدالت اداری به شماره ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۷۲۷ تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۷ و طبق نامه رسمی دیوان به وزیر سابق علوم چاپ یک مقاله مستخرج از رساله دکتری برای دانشجویان شیوه، آموزشی – پژوهشی در مجلات علمی پژوهشی دارای نمایه معتبر بین المللی کافی شناخته شده است و دانشگاه‌ها موظف به اجرای آن بوده اند.

طبق رأی اشاره شده در فوق، هر دانشجوی دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، با چاپ تنها یک مقاله ISI و با هرکیفیتی (Q۱ یا Q۲ یا Q۳ و یا Q۴) مجوز دفاع از تحصیلات تکمیلی دانشگاه را خواهد گرفت. شایان ذکر است که کیفیت Q۱ بالاترین کیفیت و کیفیت Q۴ پایین‌ترین کیفیت مجلات می‌باشد.

طبق بندهای (ج) و (د) تبصره (۳) ماده (۳۶) دستورالعمل اجرایی دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، به دانشجویی که نتواند ۳ مقاله ISI از نوع عالی Q۱ را پذیرش نماید، نمره عالی ۲۰ تعلق نمی‌گیرد و این دانشجو حداکثر می‌تواند نمره بسیار خوب (۱۸/۹۹) را دریافت کند. همان طور که مشخص است، در بندهای مورد بحث دانشگاه، هیچ تمایزی بین فردی که ۲ مقاله ISI از نوع Q۱ را چاپ کرده با دانشجویی که تنها یک مقاله ISI از نوع Q۴ را چاپ کرده، نیست و حداکثر نمره رساله هر دو ۱۸/۹۹ خواهد بود. این قضیه تبعیض بسیار آشکار و ظلم واضحی است.

همچنین درصورتی که دیوان عدالت اداری خواسته مورد نظر را مورد موافقت قرار دهد، با لحاظ ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری و با توجه به این که مصوبه دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی حقوق اینجانب را تضییع نموده است، تقاضا می‌شود اثر ابطال مصوبه از زمان تصویب مصوبه باشد. “

تسهیل شرایط اخذ درجه دکتری؛ رای جدید دیوان عدالت اداری

متن مقرره مورد شکایت به شرح زیر است:

“بسمه تعالی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مدیریت تحصیلات تکمیلی

دستورالعمل اجرایی دوره دکتری (P. h. D) آموزشی – پژوهشی

الف – مقدمه: دستورالعمل اجرایی دوره دکتری به منظور ایجاد وحدت رویه در برگزاری این دوره در سطح دانشگاه تدوین گردیده است. به موجب این دستورالعمل که مبتنی بر آیین نامه‌های مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، (آیین نامه مصوب جلسه ۷۷۵ مورخ ۱۳۸۹/۸/۸ شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی) دوره دکتری شامل دو بخش آموزشی و پژوهشی می‌باشد.

مجموع واحدهای دوره دکتری ۳۶ واحد است که ۱۲ واحد آن آموزشی و ۲۴ واحد آن پژوهشی و مربوط به تنظیم رساله دکتراست. تمرکز اصلی در برنامه دوره دکتری بر پژوهش استوار می‌باشد و واحدهای درسی به منظور تقویت توان علمی دانشجو در اجرای فعالیت‌های پژوهشی دوره در نظر گرفته شده اند. …

ز – مرحله پژوهشی و تدوین رساله…

ماده ۳۶ – نتیجه جلسه دفاع از رساله و امتیاز آن یکی از موارد زیر خواهد بود:

۱– پذیرش رساله دکتری

۲– پذیرش رساله دکتری پس از انجام اصلاحات پیشنهادی هیأت داوران.

۳– برگزاری دفاع مجدد (بدون تغییر هیأت داوران).

۴– غیر قابل قبول…

تبصره ۳: رساله ارزیابی شده با درجه عالی باید دارای شرایط زیر باشد:

الف) سنوات تحصیل دانشجو بیش از ۶ سال نباشد.

ب) رساله مشمول اصلاحات کلی که انجام آن بیش از دو ماه زمان نیاز دارد، نباشد.

ج) تعداد مقالات (مستخرج از رساله) با نمایه ISI بیش از ۲ مقاله باشد.

د) ضریب تأثیر مجله‌ای که مقاله در آن چاپ شده، بیش از میانگین آن رشته باشد و یا مجله در سایت SJR در ردیف Q۱ باشد. …”

علی رغم ارسال و ابلاغ نسخه دوم دادخواست و ضمائم آن برای طرف شکایت، تا زمان رسیدگی به پرونده در جلسه هیأت عمومی پاسخی از طرف آن مرجع واصل نشده است.

هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۱۴۰۳/۸/۱۵ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و رؤسا و مستشاران شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

دانشجویان دکتری دیگر ملزم به چاپ تعداد مشخصی مقاله ISI نیستند

براساس جزء (۴) بند (ب) ماده ۲ قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مصوب سال ۱۳۸۳، تعیین ضوابط، معیارها و استانداردهای علمی مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی، رشته‌ها و مقاطع تحصیلی با رعایت اصول انعطاف، پویایی، رقابت و نوآوری علمی از مأموریت‌های اصلی و در حدود اختیارات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه اداره امور دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی تحت پوشش وزارتخانه یادشده است و در راستای ایفای مأموریت‌ها و اختیارات فوق، آیین نامه دوره دکترا (PhD) در جلسه ۷۷۵ مورخ ۱۳۸۹/۸/۸ به تصویب شورای برنامه ریزی آموزش عالی رسیده که مفاد آن بر دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال‌های ۱۳۹۰ (سال تحصیلی ۱۳۹۱۱۳۹۰) الی ۱۳۹۴ (۱۳۹۴.۱۳۹۵) حاکم است و برمبنای ماده ۸ آیین نامه مذکور:

«دانشجو پس از تدوین رساله و تأیید استاد راهنما و به شرط کفایت دستاوردهای علمی رساله (چاپ حداقل یک مقاله برای دانشجویان در شیوه آموزشی – پژوهشی و دو مقاله برای دانشجویان شیوه پژوهشی در مجلات علمی – پژوهشی دارای نمایه معتبر بین المللی و همچنین در شیوه پژوهشی، باید استاد راهنما، مسئولیت کفایت کار انجام شده دانشجو را برای پاسخگویی به کارفرما یا دستگاه اجرایی بپذیرد)، موظّف است در حضور هیأت داوران از رساله خود دفاع کند» و در عین حال مستفاد از دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۰۹۰۵۸۱۱۲۸۶ مورخ ۱۳۹۹/۱۰/۹ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، اخذ پذیرش مقاله کفایت می‌کند.

بنا به مراتب فوق، بندهای (ج) و (د) تبصره ۳ از ماده ۳۶ دستورالعمل اجرایی دوره دکتری (PhD) آموزشی – پژوهشی مصوب ۱۳۹۳/۱۱/۲۱ شورای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که اخذ درجه عالی توسط دانشجو در دفاع از رساله را – با افزایش تعداد مقالات – منوط به استخراج بیش از دو مقاله از رساله و همچنین چاپ مقالات مزبور در نوع خاصی از مجلات (ضریب تأثیر مجله بیش از میانگین آن رشته بوده و یا مجله در سایت SJR در ردیف Q۱ باشد) نموده است، خارج از حدود اختیار مرجع تصویب کننده آن بوده و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال می‌شود. این رأی براساس ماده ۹۳ قانون دیوان عدالت اداری (اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰) در رسیدگی و تصمیم گیری مراجع قضایی و اداری معتبر و ملاک عمل است.

همچنین ببینید

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

وزارت علوم برای حل مشکلات کشور، اقدام به راه‌اندازی مراکز هدایت تحصیلی و اعزام اعضای …

۷ دیدگاه

  1. درست مثل فوتبال که افتخار برد برای مربی هست. در جنگ هم از فرماندهان تقدیر میشه. و در همه وزارتخانه ها از وزیران و مدیران ارشد. اگر اینها نبودن اصولاً فعالیت دانشجو و کارگر به تنهایی نتیجه نمی‌داد. فقط به استاد که میرسیم فکر میکنیم دانشجو استاد رو بالا می‌برد و نباید چنین چیزی اتفاق بیافتد. حال آنکه فراموش میکنیم یک دانشجوی عالی نتیجه کار استادانه یک استاد عالی هست. البته قبول دارم که سه مقاله زیاد هست ولی موضوع اینه که بنظر من این کار نیاز به یک بازنگری توسط افراد متخصص داره. شاید دادگاه با یک قاضی که بعضاً سطح سوادی زیر تحصیلات تکمیلی دارد مرجع تصمیم گیری مناسبی در این خصوص نباشد.

  2. بایستی نظارت بیشتری بر روی دانشگاه های سراسری و اساتید آنها صورت بگیرد متاسفانه دو مرحله ای بودن دکتری کتبی و بعد مصاحبه حق دانشجویان و داوطلبین تحصیل در مقطع دکتری را پایمال میکند. داوطلبین با صرف هزینه بسیار از ثبت نام تا مصاحبه و پرداخت هزینه مصاحبه دانشگاه های سزاسری با اساتیدی مواجه می شوند که قبل از مصاحبه دانشجوی فرمایشی خودرا انتخاب کرده اند و حال در جلسه مصاحبه فقط به صورت نمادین نشسته اند این ظلم و ناحقی فاحشی است که فرزندان این مملکت با صرف وقت و به دشواری توانسته اند به جلسه مصاحبه بروند. بارها دیده و شنیده ایم اساتید فقط اسم دانشجو را پرسبده و او را از اتاق بیرون کرده اند. پس چرا هزینه های گزاف دریافت می کنید؟ دانشگاه پیام نور درمقطع دکتری در جلسه مصاحبه اساتید حضور نمی یابند و قبلا دانشجو مورد نظر خود را انتخاب کرده اند. بدا به حال مردمی که مراکز فرهنگی و آموزشی و دانشگاه های آن خودسرانه و بدون نظارت اداره می شوند. از مسئولین محترم بالادستی عاجزانه خواهشمندیم سامانه ای را معرفی نمایند که دانش جویان و داوطلبین بتوانند گزارش عملکرد این دانشکاه ها را اعلام نمایند.

  3. سلام. دو مقاله هم بسیار زیاد است. تنها با داشتن یک مقاله ، اجازه دفاع به دانشجو داده شود. بعد این مورد چاپ مقاله را برای همه دانشگاههای تحت نظر وزارت علوم در نظر بگیرند نه فقط دانشگاه خاصی.ممنون‌میشم

  4. پیش از این دو مرتبه طی آرای ۳۱۶۲ و ۶۰۹ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، یک مقاله علمی پژوهشی معتبر مستخرج از رساله و تایید کفایت توسط استاد راهنما شرط لازم و کافی برای دفاع از رساله دکتری اعلام شده است.
    این آرا جهت ابطال آیین نامه دانشگاه شهیدبهشتی که دانشجو را موظف به چاپ مقاله در مجلات خاص و افزایش تعداد مقالات می‌کرد صادر شده است.

    • امتیازش برای اساتید راهنما است و براحتی ارتقا پیدا میکنند و صاحب مقاله میشوند حال انکه زحمتش برای دانشجوها است

  5. دانشگاه آزادی ها چه کنند که برای پیش دفاع ۹ استاد اما آزمایشگاهها آب مقطر ندارد وآزمایشها تئوری برگزار می شود باوجودی که با شهریه دانشجویان در زمان دکتر جاسبی واحد علوم وتحقیقات تهران مرکزو….بسیاری واحدهای دیگر ساخته شد اما طی ۸ سال دوره ریاست دکتر طهرانجی با وجود افزایش شهریه وافزایش تعداد دانشجویان حتی یک ساختمان ساخته نشده حتی حق التدریس اساتید حق التدریس سه سال بعد داده می شود در حالی که در زمان دکتر جاسبی حق التدریس ها در طول ترم پرداخت می شد وانقدر کافی که از دانشگاهای معتبری همچون دانشگاه تهران به تدریس در دانشگاه ازاد می پرداختند ومتاسفانه نه وزارت علوم ونه دیوان عدالت اداری هیچ نظارتی و به هیچ شکایتی پاسخ نمی دهند که این موسسه خصوصی است اما موسسه خصوصی یعنی سرمایه توسط اشخاص باشد اماهمه میدانیم که اینچنین نیست ودیوان عدالت واموزش عالی به تعهد خودد عمل نمی کنند که این موسسه حداقل عام المنفعه است نه خصوصی

    • بله هیچگونه نظارتی بر آموزش عالی نیست چون ارگان زیادی بنام شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که اصلا هیچ مشروعیتی ندارد مصوبه خروج دیوان و کل قوه از نظارت برآموزش عالی رو صادر کرده و هیات عمومی هم به دستور رهبری قایل به بررسی مسائل شورا که کاملا خلاف شرع و قانون اساسی است نیست و همه باید بیان و اعتراض کنند چون آزمونها همه فرمالیته و غیرقابل نظارته و نتایج نهایی مرتبط با رابطه بازی است و جنایات تحصیلی قابل پیگرد نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *