معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس از افزایش ۵ برابری مبلغ گرنتهای پژوهشی خبر داد.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم گرامیداشت روز پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و تقدیر از پژوهشگران برتر، برگزار شد. دکتر محمد جوان معاون پژوهشی و فناوری این دانشگاه در سخنانی ضمن گرامیداشت هفته پژوهش اظهار داشت: بحمدالله فرصتی فراهم شده است که در دانشگاه تربیت مدرس برای رشد و تعالی حدود ۱۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری تلاش کنیم و این دانشجویان قطعا در خانواده خود دارای مرجعیت اجتماعی و علمی هستند و تلاش ما این است که این مرجعیت در جامعه تکثیر شود و تاثیر چندبرابری داشته باشد.
وی با بیان اینکه راهکار حل مشکلات جامعه قطعا دانشگاه خواهد بود، گفت: ما در دانشگاه از طریق تحقیق و پژوهش در جهت حل مسائل و مشکلات مردم قدمی بر می داریم و ان شالله بتوانیم با انجام صحیح مسئولیت های خود، در کشور نقطه قوت باشیم.
معاون پژوهشی و فناوری خاطر نشان ساخت: دانشگاه تربیت مدرس از جایگاه خوبی برخوردار است و ما باید در جهت حفظ و ارتقای آن بکوشیم و افت برخی از شاخص ها که در تمامی دانشگاههای کشور دیده می شود را با تلاش و برنامه ریزی درست در دانشگاه جبران کنیم.
وی تصریح کرد: مهمتر از آمار و اعداد، انجام پژوهش اصیل است که بر مبنای صداقت، شفافیت و قوام پژوهش انجام شود و به خوبی مستند سازی شده و اصول اخلاقی در آن رعایت شود. ارزش آمار وقتی است که در شرایط سخت اقتصادی ، اصالت های مهم پژوهش را فراموش نکنیم.
جوان خاطر نشان ساخت: در تلاش هستیم با همراهی هیات رییسه دانشگاه، میزان سهم پژوهش از اعتبارات دانشگاه احیا شود و برخی از روال ها در حال بازبینی و اصلاح هستند. همچنین لازم است در هزینه کرد بودجه های پژوهشی دقت لازم صورت گیرد و بودجه های پژوهشی فقط در امر پژوهش هزینه شود.
وی در ادامه بر لزوم تفکیک حساب های پژوهش از سایر حساب های دانشگاه، توزیع عادلانه اعتبارات پژوهش به اساتید بر اساس شاخص های عملکردی و عدم نیاز به مراجعه به حوزه معاونت پژوهشی برای برخورداری از اعتبارات پژوهشی تاکید کرد.
گرنتهای پژوهشی ۵ برابر میشود
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس از افزایش گرنتهای پژوهشی خبر داد و گفت: میزان مبلغ گرنتهای پژوهشی حدود ۵ برابر افزایش خواهد یافت و با تمرکززدایی در خصوص هزینه کرد گرنت ها، هر عضو هیات علمی میتواند تصمیم بگیرد که گرنت خود را در کجا هزینه کند.
وی ادامه داد: مبلغ پرداختی بابت پایان نامه و رساله به صورت گرنت اعمال خواهد شد و این مبلغ دارای «سقف و کف» خواهد بود و بودجه آن از طریق گرنت عملکردی برای هزینه کرد دانشجویان در اختیار اعضای هیات علمی قرار داده میشود.
جوان افزود: گرنت منفی را متوقف خواهیم کرد و تلاش میکنیم به صورت عادلانه گرنتها از منفی خارج شوند. همچنین دانشکدهها باید این امکان را فراهم کنند که دانشجویان بیشتری با اساتیدی که میتوانند برای کار تحقیقاتی آنها هزینه بیشتری انجام دهند، پایان نامه و رساله خود را تعریف کنند.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از اعضای هیات علمی جوان دانشگاه اظهار داشت: باید از این اساتید، حمایت لازم صورت گیرد تا در کشور بمانند و نسل بعدی ما از دانشمندان توانمند خالی نشود و در این راستا به اعضای هیات علمی جوان که دارای سابقه کمی در دانشگاه هستند، گرنت بدو استخدام تعلق میگیرد.
وی بر لزوم توجه به دانشجویان پسادکتری و استفاده از پژوهشگران حرفهای در آزمایشگاهها برای کمک به بهبود کیفیت پژوهش دانشجویان نیز تاکید کرد.
بودجه ۲۵ میلیارد تومانی برای تجهیز آزمایشگاهها
جوان یادآور شد: برای تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه و تامین و تجهیز دستگاههای خرد، تا پایان سال، حدود ۲۵ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته خواهد شد و اولویت ما آزمایشگاههای عمومی مرکزی دانشکدهها و پردیسها است.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید در برخی از حوزههای مهم، مسئولیت علمی و اجتماعی خود را ایفا نماید، خاطر نشان کرد: هوش مصنوعی، میکروالکترونیک و سلامت غذا برخی از حوزههایی هستند که دانشگاه باید در آنها ایفای نقش نماید و ظرفیتهای خود را در آن به منصه ظهور برساند.
معاون پژوهشی و فناوری خاطر نشان کرد: به تدریج آیین نامههای پژوهشی دانشگاه را به سمت سادگی و دقت بیشتر خواهیم برد و نسخه جدیدی از آن را ارائه میدهیم و برخی امور با دید تمرکززدایی به دانشکدهها واگذار شده و نقش معاونت پژوهشی، نظارت دقیق و سخت گیرانه خواهد بود.
افزایش حقالتحریر مقالات در دانشگاه تربیت مدرس
در ادامه مراسم دکتر عیسی متقی زاده مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه با تبریک روز و هفته پژوهش، آذرماه را بهار پژوهش توصیف کرد و گفت: در ایام هفته پژوهش فعالیتها و سخنرانیهای متعددی در دانشکدههای مختلف انجام میشود. با توجه به اهمیت پژوهشهای بین رشته ای، میتوان یک موضوع را در دانشکدههای مختلف مطرح کرد و فعالیتها و سخنرانیها را حول آن سامان داد تا به نتیجه بهتر دست یابیم.
وی افزود: بیش از دو ماه از فعالیت هیأت رئیسه جدید میگذرد و در این مدت توسعه امور پژوهشی همواره مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال افزایش هزینه پایان نامه /رسالهها و افزایش حق التحریر مقالات از جمله مصوبات هیأت رئیسه است و امیدواریم در آینده ایدههای دیگری نیز تصویب شود.
متقی زاده با اشاره به کارهای پژوهشی و خروجیهای آن در چهل و چند سال فعالیت دانشگاه تصریح کرد: ما در این سالها فعالیتهای پژوهشی بسیاری انجام دادهایم که خروجیهای خوبی هم داشتهاند اما مشکل کجاست که هنوز نتوانستیم مشکلات عدیده کشور در ناترازیهای موجود، معضلات اجتماعی، اقتصادی، محیط زیستی، آلودگی هوا و… را حل کنیم؟
وی اضافه کرد: آیا دانشگاههای ما هنوز در نسل دوم دانشگاهی هستند یا میتوانیم وارد فاز جدید شویم؟ آیا دولت به این نتیجه رسیده که به دانشگاهها اعتماد کند و حل برخی از مسائل فراگیر جامعه را به دانشگاه بسپرد؟ یا شاید ما دانشگاهیان خود را در دانشگاه محصور کردهایم و باید اعلام کنیم که مثلا فلان مشکل را میتوانیم حل کنیم؟ اینکه دولت به دانشگاه اعتماد ندارد یا بر عکس هر کدام نقشی دارند که ما نتوانستیم به وظیفه خود که حل مشکلات جامعه است، درست عمل کنیم. باید این حلقه مفقوده پیدا شود تا مشکلات کشور حل و فصل گردد.
متقی زاده در پایان ابراز امیدواری کرد که دانشگاه مثل همیشه با کارهای نو و تازهای که انجام میدهد، بدرخشد و موجب پیشرفت کشور باشد.
در ادامه دکتر محمد ضابطیان مدیر پژوهش و نوآوری دانشگاه شاخصهای انتخاب پژوهشگران برتر در هفته پژوهش را تشریح کرد و گفت: شاخصهای انتخاب پژوهشگران برتر برگرفته از شاخصهای مشترک در نظامهای معتبر رتبهبندی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی است و پژوهشگران برتر در دو سطح دانشکده و دانشگاه تقدیر میشوند.