وزیر علوم خواستار تغییر آییننامه ارتقای استادان به سمت نیازهای جامعه و صنعت شد و کاهش رتبه علمی ایران را نتیجه کمبود حمایتها دانست.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
تغییر رویکرد ارتقای استادان دانشگاه به سمت نیازهای جامعه و صنعت
به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین سیمایی در حاشیه مراسم بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور در جمع خبرنگاران گفت: پژوهش پشتوانه فناوری است و همواره تاکید داریم پژوهشها باید نیازمحور و ارتباط با نیازهای جامعه و صنعت باشد.
وی افزود: ما به عنوان سیاستگذار باید زمینهای را فراهم کنیم که پژوهشها به این سمت حرکت کنند. یکی از سیاستهای مهمی که پژوهشها را به سمت صنعت و جامعه سوق میدهد آیین نامه ارتقای استادان دانشگاه است.
نیاز به حمایت بیشتر از پژوهشگران برای ارتقای جایگاه علمی کشور
وزیرعلوم اظهار داشت: تلاش داریم آیین نامه ارتقای استادان دانشگاه با نگاه به نیازهای جامعه و صنعت باشد. متاسفانه جایگاه علمی ما دو پله سقوط کرده است و این معلول کم کاریها نیست/ جامعه دانشگاهی پژوهشگران و محققان ما همچنان پرتلاش آماده تحقیق و پژوهش هستند.
سیمایی دلیل کاهش رتبه علمی ایران در سطح جهان را بیان کرد و گفت حمایتهای مالی کاهش یافته است و ابزار پژوهش نظیر آزمایشگاهها ضعیف و فرسوده شده است. برای برون رفت از این وضعیت، برنامههایی برای تجهیز آزمایشگاهها داریم و حمایتهای مالی نیز باید از پژوهشگران افزایش یابد تا جایگاه لازم را کسب کنیم.
سلام بر مقام عالی وزارت، جناب آقای دکتر سیمایی! در باره رشته های علوم انسانی چه می فرمایید؟ [بنا بر فرض] بیانات شما در باره علوم طبیعی و تجربی صحیح، ولی در حوزه علوم انسانی، علوم اجتماعی، هنر، ادبیات و قلمرو های مشابه از تعبیر “رابطه دانشگاه و صنعت” چه معنایی در نظر است و مراد از جامعه و صنعت در این موارد چیست؟!
ضمنا این سوال مطرح است که اگر قرار است دانشگاه ها و پژوهشگاه ها فقط به نیازهای کاربردی پاسخ دهند، آنگاه پژوهش و نظریه پردازی در امور بنیادی آنهم در حوزه حساس و تعیین کننده علوم انسانی و اجتماعی در کجا و چگونه به انجام خواهد رسید؟ آیا قرار است پژوهش ها و تولید دانش در عرصه های بنیادین و نظری محض (در لبه دانش بشری) همچنان پخته و حاضر و آماده از خارج به دست ما برسد؟! مثلا از آمریکا، اروپا، چین، ژاپن یا هند و برزیل و…؟!! آیا این احتمال وجود ندارد که با این شیوه – خواسته یا ناخواسته – در عرصه تولید علم به جریان طولانی غربزدگی یا شرق زدگی که همواره از آن گله مند بوده ایم و هستیم به دست خود تداوم ببخشیم؟
حالا که خودتون و دوستانتون ارتقا پیدا کردین عوض کنین!!!!!! رشته هایی ک ارتباطی با صنعت ندارند چکار کنند!!!
چرا فراخوان اول ۱۴۰۳ را منتشر نمی کنید؟چندین بار به تعویق انداختید آیا قصد شما این است امسال فراخوان ندهید؟