رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم فرایند اختصاص سهمیههای جذب اعضای هیات علمی را تشریح کرد.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
معیارهای اختصاص سهمیه های جذب اعضای هیات علمی
روح الله سهرابی در گفتوگو با خبرگزاری مهر، درباره نحوه اختصاص سهمیههای جذب اعضای هیات علمی گفت: ما وقتی بخواهیم سهمیهای را برای دانشگاهی اختصاص دهیم معیارهای مختلفی لحاظ میکنیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال، نسبت استاد به دانشجو، فرض کنید براساس قانون برنامه ششم، باید به اعضای هراستاد، ۲۰ دانشجو باشد یا برعکس به ازای ۲۰ دانشجو یک استاد وجود داشته باشد.
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم افزود: حال یک دانشگاهی اعلام میکند، در رشته فیزیک نظری یک سهمیه میخواهد، بررسی میکنیم و میبینیم این دانشگاه ۴ استاد دارد ولی نسبت آنها به نسبت دانشجو خیلی کم است، از این میفهمیم دانشگاه مازاد استاد دارد یا کمبود استاد، آیا رشتهها دایراست یا خیر، بحث آمایش رشته را نیز در نظر میگیرم و برنامه راهبردی دانشگاه را هم لحاظ میکنیم، این ۴ مورد حداقل مواردی هستند که تاثیر میگذارند که به یک اولویتی برای رشته محل برای یک دانشگاهی برسیم.
وی ادامه داد: امسال حدود، ۳۵۰۰ درخواست سهمیه از کل دانشگاههای کشور برای سال ۱۴۰۳ داشتیم با اولویتبندی که انجام دادیم، فهمیدیم تعدادی از درخواستها اولویت یک هستند یعنی نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاهها کم است مانند دانشگاه فنی و حرفهای که نیاز است استاد بیشتری جذب کنند.
برنامه ریزی و اولویت بندی جذب هیات علمی در وزارت علوم
رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم افزود: بنابراین درخواستهای ارائه شده را پالایش کرده و از یک تا پنج اولویتبندی کردیم و برای اولویت یک تا دو که خیلی مهم هستند، نزدیک ۲ هزار ردیف استخدامی یا سهمیه جذب برای سال ۱۴۰۳ درخواست کرده و نامه آن را با سازمان اداری استخدامی ارسال کردیم.
وی ادامه داد: از سال گذشته رییس سازمان رییس سازمان اداری استخدامی و رییس سازمان برنامه بودجه امضا کردند که ردیف استخدامی قبل از فرایند جذب اخذ شود. اگر امسال نیز تایید شود فراخوان جذب شهریورماه برگزار میشود. طی ۳ سال گذشته ۵ هزار و ۴۰۰ ردیف استخدامی جذب، اخذ شده است.
سهرابی افزود: اینکه خیلی از دانشگاهها که نمیتوانند این سهمیهها را جذب کنند به دلیل ناتوانی آنها نیست، برخی از متقاضیان استاندار لازم را ندارند مثلا دانشگاه شریف سال گذشته ۲۵ سهمیه جذب داشته است ولی افرادی که تقاضا میدهند در حد دانشجویان شریف نیستند، برای همین نمیتوانند جذب کنند برخی سهمیهها به این دلیل تکمیل نمیشود به صورت نرمال زیر ۵۰ درصد جذب داریم. سعی کردیم فرایند را تسریع کرده و ردیفهای استخدامی پیشین را اخذ کنیم این باعث میشود مشکلات ما دراین زمینه کاهش یابد.
اکثرا به اصطلاح هیات علمی ها اصلا با علم غریبه هستند و هر چه مرتبی علمی بالاتر باشد این موضوع بیشتر خودشان را نشان می دهد. با رفتاری سراسر از تکبر و خودپسندی در راهروهای دانشکده قدم می زنند و منتظر خم و راست شدن دانشجو هستند. البته این دوره به سر آمده و دانشجوها آگاه شدند. علم سال هاست که دیگر جایگاه خود را دراین مملکت از دست داده است.
سیستم سهمیه ای و کوپنی علمی ایران، اینجور اداره کردن کشور یعنی تباه کردن ریشه یک ملت.
بله همه در جریانند از شما بهتر وجود نداره واسه همین خیلی ها رها کردن مهاجرت کردن.
خدایی میکنند دیگه شدند استاد دریغ از ذره ای معرفت علمی و وجدان