خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » پاسخ به سوالات رایج متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
سوالات رایج متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

پاسخ به سوالات رایج متقاضیان تدریس دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

دانشگاه آزاد اسلامی پس از اجرای موفق دو دوره طرح دستیار آموزشی برای سومین دوره متوالی اقدام به جذب دستیار آموزشی از سراسر کشور می‌کند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش وب سایت هیات علمی،‌ بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه در راستای ایجاد تحول در نظام استادی دانشگاه و افزایش تعلق استاد به دانشگاه و همچنین ارتقا کیفیت و جلب رضایت جامعه مخاطب دانشگاه، برای سومین دوره متوالی اقدام به جذب «دستیار آموزشی» می‌کند.

نحوه و زمان ثبت نام دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

حامد حسن پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، در این خصوص اظهار کرد: فراخوان سوم دانشجویان دکتری برای دستیاری آموزشی در نیمسال اول سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ از روز دوشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ آغاز شده است و تا ساعت ۲۴ روز شنبه ۲۷ مردادماه ادامه خواهد داشت.

برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص نحوه و زمان ثبت نام فراخوان سومین دوره دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد ۱۴۰۳ کلیک کنید.

وی تاکید کرد: با توجه به تغییری که در تقویم دانشگاهی سال تحصیلی پیش رو داشته ایم، محدودیت جدی زمانی برای ثبت نام و دریافت اطلاعات متقاضیان وجود دارد. لذا از همه دانشجویان دکتری علاقه مند به تجربه تدریس دانشگاهی دعوت میشود که از این فرصت به نحو احسن استفاده کنند تا اطلاعات آنان در اختیار گروه های آموزشی در واحدهای دانشگاهی قرار گیرد.

نحوه و زمان ثبت نام دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد ۱۴۰۳

آیا دستیاران دوره‌های قبلی هم باید دوباره ثبت‌نام کنند؟

حسن‌پور در پاسخ به این سوال که دستیاران آموزشی که در نیمسال‌های قبلی تایید شده‌اند و حتی تدریس داشته‌اند، آیا باید مجددا ثبت‌نام کنند، افزود: تمامی دانشجویان علاقه‌مند می‌بایست به حساب کاربری خود در سامانه دستیاری آموزشی به نشانی اینترنتی bpj.iau.ir/ta مراجعه و پس از طی ۱۴ مرحله سامانه، آمادگی خود را اعلام و درخواست خود را ثبت کنند.

اگرچه دستیاران ترم‌های گذشته به پرونده پیشین خود در این ۱۴ مرحله دسترسی دارند و تنها لازم است در صورت لزوم آن را به روز کنند. شایان ذکر است که در ترم جاری تنها دانشجویان فعال و شاغل به تحصیل دکتری میتوانند از فرصت دستیاری استفاده کنند.

متقاضیان جدید طرح دستیاری آموزشی می‌توانند قبل از ثبت نام با مراجعه به بخش دستیاری آموزشی سایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به آدرس bpj.iau.ir راهنمای ثبت نام در سامانه دستیار آموزشی را ملاحظه کنند و مراحل ثبت نام را انجام دهند.

وی در مورد نتیجه و بازخورد برنامه دستیاری آموزشی در سال گذشته گفت: اجرای چنین برنامه بزرگی برای اولین بار، قطعاً مشکلاتی در طراحی و اجرا خواهد داشت که در سال جدید، به رفع این مشکلات توجه ویژه شده است. اما میتوان با اطمینان گفت که هزینه این طرح نسبت به دستاوردهای ارزشمند و درازمدت آن برای همه ذینفعان دانشگاه، چه فراگیران، چه دستیاران آموزشی و چه نظام دانشگاه ناچیز بوده است.

فرصت مدرسی برای بیش از ۱۸۰۰۰ دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد

حسن‌پور تصریح کرد: در یکسالی که از این طرح می گذرد فرصت مدرسی برای بیش از ۱۸۰۰۰ دانشجوی دکتری مستعد به وسعت ایران فراهم شد. نظام دانشگاه نیز اساتید آینده خود را شناسایی کرد و عملاً نسل جدیدی از اعضای هیات علمی جوان متولد شد. این موضوع، آینده و پیوستگی کیفی آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی را تضمین میکند.

فراگیران که در ابتدا به دستیاران به چشم مدرسان بی تجربه نگاه میکردند، در حال حاضر آنها را استادان پر انرژی و دارای پیوستگی نسلی با خود می‌بینند.

جالب است که متوسط امتیاز ارزیابی دستیاران آموزشی از دید دانشجویان آنها، بیشتر از ۱۹ و بسیار فراتر از امتیاز متوسط مدرسان دیگر بوده است این موضوع نشان میدهد که نگاه جامعه دانشجویی کارشناسی و کاردانی به طرح دستیاری آموزشی مثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد: طرح دستیاری آموزشی، مزایای دیگری نیز داشت که از جمله آنها میتوان به بازنگری در ساز و کارهای انتخاب مدرسان در کشور، نگاه روشمند به توان افزایی معلمی مدرسان اشاره کرد، علاوه بر اینکه به این بهانه بررسی کمی و کیفی کلاسهای درسی دوره کارشناسی و کاردانی به صورت جدی‌تری دنبال شد. همچنین ادبیات معافیت شهریه بر اساس دستیاری تخصصی در کل دانشگاه و به صورت وسیع جاری شد.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: شناسایی، معرفی و توان‌افزایی دستیاران به بخشهای آموزشی وظیفه باشگاه است، اما برنامه دستیاری آموزشی یک برنامه ملی در کل دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود و تمامی بخش‌های دانشگاه در آن نقش بازی می کنند.

انتخابگری آنها، نظارت بر کیفیت مدرسی و اختصاص اساتید پشتیبان برای آنها و همچنین تجهیز آنها به روشهای به روز آموزشی، بر عهده ارکان دیگر دانشگاه از جمله مدیران گروه و معاونین آموزشی واحدهای دانشگاهی است. لذا در سال جدید نیز انتظار میرود که اهتمام حداکثری مسئولان دانشگاه در انتخاب دستیاران آموزشی باکیفیت چه از دیدگاه علمی و چه از دیدگاه سایر شئون یک مدرس تراز وجود داشته باشد.

معافیت از شهریه دستیاران آموزشی اعمال می‌شود؟

دبیر هیات امنای باشگاه با اشاره به مزایای طرح دستیاری آموزشی گفت: معافیت از شهریه برای بخش اعظمی از دستیاران آموزشی مربوط به نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در حساب آموزشیار دستیاران ذینفع اعمال شده است و باشگاه اعمال معافیت از شهریه دستیاران شاهد و ایثارگر را نیز پیگیری می‌کند و ان‌شاءالله با همکاری معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، معافیت از شهریه دستیاران مربوط به نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تا پایان تابستان اعمال خواهد شد.

گذراندن حداقل ۲۴ واحد؛ پیش‌شرط دریافت گواهینامه صلاحیت مدرسی

حسن پور خاطرنشان کرد: دوره ویژه مدرسی از دو بخش نظری و عملی (کارورزی) تشکیل شده است که دانشجویان جهت اخذ گواهی دوره ویژه مدرسی، لازم است ۲۴ واحد طی حداقل سه نیمسال، تدریس داشته باشند که حداکثر در هر نیمسال می توانند ۱۲ واحد تدریس نمایند و ۲ واحد نظری (برنامه های توان افزایی معادل ۴۰ ساعت) را با احراز نمره قبولی بگذرانند و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان برای بخش نظری تا کنون حدود ۱۸ ساعت برنامه با عناوین “من دستیار هستم” (تببین طرح دستیاری آموزشی)، “چگونه یک مدرس حرفه ای باشیم” (آشنایی با آداب و ضوابط استادی)، “الگوها و روش‌های تدریس”، “آشنایی با ضوابط آموزشی دانشگاه”، “تحول و ارتقای علوم انسانی” و “روانشناسی آموزشی و یادگیری عمیق” تولید کرده است که از طریق سامانه کاتب در اختیار دستیاران آموزشی قرار داده شده است.

وی ادامه داد: همچنین دستیاران آموزشی باید در دوره ۸ ساعتی اعتلا نیز شرکت کنند و در نظر است برنامه های آموزشی دیگری با عناوینی از قبیل “روانشناسی آموزشی”، “ارزیابی آموزشی”، ” آشنایی با طراحی آموزشی”، ” اخلاق حرفه‌ای” و “آشنایی با الگوهای یاددهی و یادگیری” نیز تولید شود.

پذیرفته شدگان جدید از مهرماه بر سر کلاس‌های درس حاضر می‌شوند

حسن‌پور با بیان اینکه هر لحظه به آمار متقاضیان افزوده می‌شود، گفت: پذیرفته شدگان جدید از مهرماه بر سر کلاس‌های درس حاضر می‌شوند و دانشجویانی که برای نیمسال تحصیلی جدید اعلام آمادگی می‌کنند درخواست آنان وارد کارتابل مدیران گروه های آموزشی میشود و پس از احراز صلاحیت توسط مدیر گروه برای مصاحبه فراخوانده می‌شوند و در نهایت وارد پروسه بررسی صلاحیت های عمومی می‌شوند.

آیا دستیاران آموزشی امتیاز ویژه ای برای جذب هیات علمی دارند؟

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دستیاران آموزشی معادل مربی پایه یک از معافیت شهریه برخوردار می‌شوند، اضافه کرد: علاوه بر صدور گواهینامه صلاحیت تدریس، کمک هزینه تحصیلی برای دستیاران آموزشی درنظر گرفته خواهد شد در واقع معادل با کلاس‌هایی که شرکت می‌کنند این کمک هزینه در قالب معافیت از شهریه در حساب شهریه دانشجو لحاظ می‌شود. اگر فرد گواهینامه صلاحیت مدرسی را دریافت کرد و به فرآیند جذب هیأت علمی و استخدام نیز راه پیدا کرد ما این گواهینامه را لحاظ خواهیم کرد اما به جای پایه یک، استادیار پایه دو می‌شود.

وی اظهار کرد: در تحصیلات تکمیلی یکی از اهداف، تربیت دانشجویان دکتری است که به نوعی از آن با عنوان تربیت استاد آینده و تامین نیروی انسانی در نظام آموزشی یاد می‌شود و از دیدگاه ارتقای تخصصی دانشجویان دکتری این موضوع مورد توجه همه دانشگاه هاست و دانشگاه آزاد اسلامی هم از این موضوع مستثنی نیست.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در حقیقت بال دیگر این نظام تربیتی انتقال مهارت های معلمی است که از مسیر تمرین و تجربه حاصل می‌شود و دانشجویی که تمرین و تدریس نکند معلم و استاد خوبی هم در آینده نخواهد شد بنابراین تربیت استاد آینده نیازمند تمرین مشی استادی است.

انتقادات متقاضیان پیگیری می شود

حسن‌پور تصریح کرد: دستیاران آموزشی و نیز سایر متقاضیان در صورتی که انتقادی نسبت به روند پیاده سازی و اجرای طرح دارند میتوانند با باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان مکاتبه و انتقادات خود را مطرح کنند و در صورتی که حقی از کسی تضییع شده باشد باشگاه پیگیری خواهد کرد ضمن اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ارکان نظارتی مختلفی نیز دارد اما با توجه به اینکه اجرای طرح با باشگاه است افراد در صورتی که مشکلی داشته باشند باشگاه پیگیر مشکلات دستیاران آموزشی خواهد بود.

طرح دستیار آموزشی دانشگاه آزاد محدودیت سنی ندارد

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه طرح دستیار آموزشی محدودیت سنی ندارد، اضافه کرد: این طرح مکمل تدریس است و ارتقای کیفیت آموزشی دانشگاه را به همراه دارد و با توجه به اینکه فاصله سنی دانشجویان با دستیاران کمتر است و نیز با توجه به انرژی جوانی که دارند بی شک در ارتقای کیفیت آموزشی موثر خواهد بود.

در پایان حسن پور ضمن آرزوی موفقیت و سعادت برای تمامی دانشجویانی که در طرح دستیاری آموزشی شرکت می‌کنند، افزود: برنامه دستیاری آموزشی، زبان جدید دانشگاه برای ساختن دانش‌آموختگانی با تجربه تخصصی است که ان‌شاءالله در زمینه‌های تخصصی دیگر نیز تکرار خواهد شد.

همچنین ببینید

توزیع جغرافیایی اعضای هیات علمی زن در ایران

براساس آمار آموزش عالی به‌ترتیب استان‌های کرمان، خراسان شمالی و هرمزگان بیشترین سهم اعضای هیئت …

۱۲ دیدگاه

  1. بنظرم کاردر دانشگاه آزاد عمرتلف کردنه.
    اگر حرف منو بعنوان کسی که ۲۲ سال برای دانشگاه کار کرده بپذیرید نصداق ضرب المثل پز عالی جیب خالی مدرسین دانشگاه آزادند.
    اول شمارو می پذیرند باعزت واحترام لیشترین کلاسهاروهم بت ن می دن شماهم دلتون خوش میشه که استاد شدین ویک روزی استخدام میشین سنت ن که کمی زالا رفت شرایط ستی رو میارن پائینتراز سن شما هیچکس روهم نمی پذیرن مگه بچه اای خودشوتو تا آخر عمر کار بی مزد باید بکنید.

    • سلام
      من هم تجربه م شبیه شما است! متاسفم برای کسانی که هنوز هم تدریس می کنند در این دانشگاه! خوشبختانه من دیگه تدریس دانشگاه آزاد نمی کنم.

  2. سلام چرا برای ورود به سامانه دستیار آموزشی خطای دانشجوی غیر فعال میده و بنده از نظر آموزشی در آموزشیار حسابم فعاله
    امروز روز آخر ثبت نام در سامانه هست
    لطفا راهنمایی بفرمائید

  3. سلام تکلیف دانشجویانی ک چندترم تدریس کرده وبعدش فارغ التحصیل می شوند چی میشع؟ میتونند بعداز فارغ التحصیلی تدریس بکنند؟

  4. سلام از طرف خیلی از دوستان صحبت میکنم،بنده دو ترم تدریس موفق داشتم و از روز اول این طرح همکاری کردم این ترم برای بنده و خیلی از دوستان دانشجوی غیرفعال زدن و نمیتونیم وارد سایت ثبت مجدد بشیم مشکلمون رو از دانشگاه پیگیر شده و حل کردیم و قرار جدیدا لیست به سازمان فرستاده بشه امروز هم اخرین فرصت هس،لطفا سازمان همکاری کرده و مهلت ثبت نام رو تمدید کنن چون تعداد کم نیس و واقعا در حوزه دانشگاهی خودمون بهترین فعالیت رو داشتیم و این نظرسنجی و ارزشیابی کلیه دانشجوها بوده و از خودمون تعریف نمیکنیم،خواهشا سریعا مشکل ما رو حل کرده و فرصت ثبت نام رو تمدید کنن با تشکر

    • چقدر شما دلتون خوشه
      من با ۱۰ سال سابقه تدریس و رزومه پژوهشی خیلی خوب امیدی به دانشگاه آزاد ندارم. یک ساله به ما میگن هیات علمی وابسته هستید ولی حکم رو نمیدن چون بودجه ندارن و فقط ۵ درصد خاص که نمیدونیم این خاص بودن منظور چی هست رو حکم زدن و حقوق میگیرن و از ما مثل برده کار میکشن و پول نمیدمو میگن اگه نمیخوایید همکاری کنید بگید ما نیروی ذخیره داریم. این اصل برده داری هستش و جالب اینجاست اسم دانشگاه رو گذاشتن آزاد اسلامی ولی هیچ از اسلام و انسانیت نمیدونن

  5. با سلام
    احتراما، فارغ التحصیلان دکتری، مخصوصا دانشگاه آزاد، در این طرح امکان ثبت‌نام دارند؟
    به نظر امکان پذیر نیست، چون سیاست دانشگاه، بر هزینه حداقلی است، و عدم جذب هیات علمی است.
    بنابراین، تکلیف فارغ‌التحصیلان دکتری دانشگاه آزاد چیست، که فقط کور سوی امیدی به حق تدریسی داشتند؟

  6. سلام و عرض ادب. متأسفانه این طرح زمانی تصویب شد که بنده حقیر در حال اتمام مقطع دکتری بودم و اکنون که به هر مصاحبه علمی دعوت می‌شوم به بنده ایراد نداشتن سابقه تدریس می گیرند. با این قانون دیگر فرصتی برای تدریس فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد فراهم نخواهد شد و این برنامه ریزی یعنی حذف امید و سرمایه افرادی که مدت ها تلاش کرده اند تا بتوانند در محیط آکادمیک حضور داشته باشند. امیدوارم این طرح دچار تغییراتی گردد تا موقعیت برای سایر فارغ‌التحصیلان این دانشگاه فراهم شود.

    • سلام دوست عزیز، سابقه تدریس جهت هیات علمی شدن الزامی نیست. به دلیل اینکه نحوه تدریس حین مصاحبه ارزیابی می شود. مانند داشتن مدرک زبان که داشتن آن مانع ارزیابی داوطلب نمی گردد. از طرفی کسی سمت تدریس نمی رود و اکثرا میل به گذراندن پسادکتری دارند. داشتن سابقه پسا دکتری و تدریس همزمان امکان پذیر نیست و این را کمیته ارزیابی علمی می داند و اگر فوکوس می کند می خواهد شخص را رد کنند و تنها این یک بهانه است. الان هر دانشجویی سابق تدریس دارد. تدریس کردن کار خیلی بزرگ و امتیاز آوری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *