خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » تشریح روند رسیدگی به پرونده های متقاضیان جذب هیات علمی

تشریح روند رسیدگی به پرونده های متقاضیان جذب هیات علمی

رئیس مرکز جذب وزارت علوم روند رسیدگی به پرونده های جذب را توضیح داد و گفت: ماندگاری اصلی پرونده‌ها در دانشگاه‌ها است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

محمد خلج امیرحسینی در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره تأخیر در بررسی پرونده‌های جذب اعضای هیأت علمی توضیح داد و گفت: فرایند جذب هیأت علمی، سه مرحله را طی می‌کند، یک بخش مهم آن در داخل دانشگاه‌ها بوده و بخش‌های دیگر آن مربوط به استعلامات و خود مرکز جذب اعضای هیأت علمی است.

وی با بیان اینکه هرکدام از این مراحل سه گانه لازم، ضروری و زمان بر هستند افزود: بر اساس آماری که استخراج کرده‌ایم، و آنچه که به مرکز جذب مرتبط می‌شود، متوسط ماندگاری پرونده‌ها در این مرکز، حدود ۳ ماه است، ممکن است بررسی پرونده‌ای یک الی یک ماه و نیم زمان به خود اختصاص دهد و یا ممکن است حدود ۴ ماه زمان به خود اختصاص دهد، علت آن نیز این است که ما در مرکز با انبوهی از پرونده‌ها مواجه هستیم.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم افزود: در فراخوان اخیر جذب، ۱۷ هزار نفر متقاضی ثبت نام کردند هر متقاضی ۳ دانشگاه را انتخاب کرده است که می‌شود حدود ۵۱ هزار، که بعد از غربالگری در دانشگاه‌ها فرض کنید می‌شود حدود ۳ هزار پرونده، در سال نیز دو فراخوان برگزار می‌شود، بنابراین در سال حدود ۶ هزار پرونده وارد مرکز می‌شود و بررسی آن واقعاً زمان بر است.

وی ادامه داد: کارشناسان مرکز جذب تمام وقت کار می‌کنند، خیلی مواقع حتی روزهای تعطیل نیز در مرکز حاضر می‌شوند، حتی در تعطیلات آلودگی هوا هم کارشناسان مرکز جذب برای بررسی پرونده‌ها در مرکز حضور داشتند.

معاون وزیر علوم افزود: بنابراین حدود ۳ ماه از زمان بررسی پرونده‌های متقاضیان مربوط به مرکز جذب طول می‌کشد، علی رغم اینکه افراد زیادی مشغول به کار بوده و به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند؛ نتوانستیم زمان آن را کاهش دهیم که البته با حجم پرونده‌هایی که مواجه هستیم، زمان مذکور منطقی است.

وی ادامه داد: استعلامات نیز به طور متوسط حدود ۳ الی ۴ ماه زمان به خود اختصاص می‌دهد، اما ماندگاری اصلی پرونده‌ها در دانشگاه‌ها است، به طور متوسط ماندگاری پرونده‌های جذب در دانشگاه‌ها حدود یکسال زمان می‌برد، به عنوان مثال فراخوان اخیر به تازگی تمام شده است، آیا دانشگاه‌ها از همان فردای آن کار را شروع می‌کنند؟ خیر، شروع بررسی پرونده‌ها، یک تا ۳ ماه زمان می‌برد در حالی که دانشگاه‌ها باید از فردای پایان فراخوان کار را شروع کرده و جلسات کارگروه‌های علمی و عمومی را سریع تشکیل داده و به صورت شبانه روزی کار کنند.

وی افزود: با دو ساعت تشکیل جلسه دادن در روز و مصاحبه با ۵ نفر کار به جایی نمی‌رسد، باید یک تا دو روز در طول هفته کارگروه علمی و عمومی را تشکیل داده و یک تا دو رشته را در هفته نهایی کنند، باید این کار به صورت فشرده، جهادی و سریع انجام شود اگر این گونه کار شود، آن ماندگاری اصلی که مربوط به دانشگاه‌ها است می‌تواند کاهش یابد. و الا ماندگاری پرونده‌ها در مرکز جذب نهایت حدود ۳ الی ۴ ماه بیشتر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه مرکز جذب برای برخورد با دانشگاه‌هایی که در موعد مقرر نسبت به تعیین تکلیف پروندها اقدام نمی‌کنند چیست، گفت: در فراخوان‌های قبلی تاکید کرده‌ایم که اعلام نیاز دانشگاه‌ها به رشته‌ها در فراخوان بعدی منوط به این است که ۶۰ تا ۷۰ درصد پرونده‌های قبلی جذب توسط دانشگاه‌ها تعیین تکلیف شده باشد.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: همه مسئولان در مرکز جذب وزارت علوم، دانشگاه‌ها و استعلامات باید با نهایت ظرفیت دراین خصوص کار کنیم، ولی آنچه مهم است، دانشگاه‌ها هستند که باید یک برنامه ریزی فشرده و جهادی داشته باشند و در هر فراخوانی، رئیس دانشگاه به هیأت اجرای، صلاحیت عمومی صلاحیت علمی تکلیف کند که به عنوان مثال طی یک تا دو ماه پرونده‌ها را جمع بندی کنند.

دانشگاه‌ها برای جذب اصلاً نباید تعطیلات بشناسند و برای جذب تعطیلات نباید، معنی داشته باشد.

محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره گلایه اساتید از تأخیر در بررسی پرونده‌های جذب گفت: انتقاد اساتید به جا است و سعی می‌کنیم که این فرایند را کوتاه کنیم.

به گزارش مهر، برخی از اساتید در تماس با خبرگزاری مهر از روند طولانی شدن بررسی پروندهای جذب در برخی از دانشگاه‌ها و مرکز جذب گلایه داشتند یکی از این اساتید عنوان کرد: از استقرار دولت جدید و تیم مدیریتی جدید در مرکز جذب وزارت علوم زمان زیادی می‌گذرد ولی همچنان اتفاق خاصی برای جذب و بررسی روند پرونده‌های جذب و تبدیل وضعیت متقاضیان هیأت علمی رخ نداده است. بسیاری از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها

هنوز اعضای هیأت اجرایی جذب خود را تعیین نکرده‌اند و هیچ جلسه جذبی طی ماه‌های اخیر برگزار نشده است و این فرایند زمان بر مشکلات عدیده ای را برای متقاضیان ایجاد کرده است و هیچ نظارتی هم بر روند اقدامات صورت نمی‌گیرد.

همچنین ببینید

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

وزارت علوم برای حل مشکلات کشور، اقدام به راه‌اندازی مراکز هدایت تحصیلی و اعزام اعضای …

۲۱ دیدگاه

  1. من الان دو ساله که پرونده م رفته جلسه جذب. وزارت علوم خوابه. هر دفعه زنگ میزنم میگن نوبت شما نرسیده. پس چکار میکنید اونجا. خوابید

  2. دوست عزیز پارامترهای زیادی در انتخاب موثر هسند و وفقط تعداد مقاله نیست. اولین پارامتر دانشگاههای هرسه مقطع تحصیلی هست که اولویت با ده دانشگاه برتر می باشد. پارامتر بعدی معدله و بعد میرن سراغ رزومه پژوهشی

    • اصلاً وقتی سفارشی باشی یا مطابق سلیقه مصاحبه کنندگان به دانشگاه برتر هم بعیده بهایی بدن. در مصاحبه ای بین حدود ۳۰ نفر شرکت کننده که حداقل من بنده هر ۳ مقطع از دانشگاه برتر بودم فردی رو جذب کردن که گویا لیسانسش از دانشگاه آزاد یکی از شهرستان هایی بود که حتی اسمش رو نشنیده بودم. بعید میدونم رزومه جالبی هم داشت. در حالیکه بعید میدونم حتی از نظر رزومه کسی امتیاز بالاتری نسبت به من بنده داشت. حالا گاهی هم یک موضوع تخصصی خیلی خاصی رو میخوان کار کنن و ممکنه طرف در اون حوزه بخصوص کار کرده باشه و ترجیحش بدن

  3. بسمه تعای
    با سلام
    از دوستان کسی در خصوص مدت زمان بررسی از صفر تا صد جذب نخبگان اطلاع دارد؟
    طرح جایزه شهید شهریاری که خود نخبگان ردیف استخدامی جداگانه به دانشگاه میدهد. آیا فرآیند استخدام این گروه از نخبگان هم همینقدر طول میکشد؟؟

    ممنون میشوم اگر کسی جایزه شهید شهریاری بنیاد را انتخاب کرده و روندش طی شده ما را آگاه کند.

    ممنون

    • با سلام
      بنده در طرح شهید شهریاری شرکت کردم ولی متاسفانه با وجود رزومه علمی و عمومی عالی رد شدم.
      در مورد زمان باید خدمتتون عرض کنم که در حدود ۴۵ روز از زمان ثبت نام اولیه تا پاسخگویی اولیه زمان می بره. بعد پرونده پس از تکمیل رزومه توسط شما برای بررسی علمی به کارگروه تخصصی ارسال میشه. این هم حدود ۴۵ روز طول خواهد کشید. بعد به شما اعلام می کنند که رد یا قبول هستید.

  4. سلام . ایا معوقعه ای هم شامل میشه؟ همینطور میزان خالص پرداختی چقدر است؟ وام هم اقدام میشه کرد سال اول؟

  5. کل فرایند جذب حداقل ۱۵ ماه طول میکشه از زمانی که در فراخوان شرکت و به مصاحبه دعوت میشی و در ادامه هیات جذب شما را میپذسرد و کد استخدامی نیز صادر بشه. بعضا تا ۲۴ ماه هم زمان میبره. بنابراین دوستانی که هنوز جواب نگرفتند به این موضوع توجه کنند. چه بسا فقط اخذ کد استخدامی ۱ سال زمان ببره! برای بنده مجموعا ۱۶ ماه زمان برد که منطقی بود.

    • باسلام و درود و تشکر از توضیحات شما
      تاریخ جذب و پرداخت معوقه، از چه تاریخی محاسبه میشود؟

      • از زمانی که وزارت علوم تاییدیه نهایی را اعلام کنه که کد استخدامی صادر شده باشه. البته معمولا دانشگاهها شروع به کار متقاضی را در حکم ۳۰ شهریور یا ۳۰ بهمن میزنند.

    • سلام. شما برای هیئت علمی شدن چند تا مقاله داشتین؟ من ۷ تا isi دارم . مکانیک هستم. ولی متاسفانه حتی دعوت به مصاحبه هم نمیشم.

      • علاوه بر مقاله و شاید مهم تر دانشگاههای مقطع دکتری, ارشد و لیسانس هستش. معمولا اگر دانشگاهی که درخواست جذب میدید سطحش از دانشگاه محل فارغ التحصیلی تون بالاتر باشه دعوت به مصاحبه هم نمی کنند.

        • اصلاً وقتی سفارشی باشی یا مطابق سلیقه مصاحبه کنندگان به دانشگاه بدتر هم بعیده بهایی بدن. در مصاحبه ای بین حدود ۳۰ نفر شرکت کننده که حداقل من بنده هر ۳ مقطع از دانشگاه برتر بودم فردی رو جذب کردن که گویا لیسانسش از دانشگاه آزاد یکی از شهرستان هایی بود که حتی اسمش رو نشنیده بودم. بعید میدونم رزومه جالبی هم داشت.

      • والا من کلا ۱۰ مقاله داشتم که ۶ تا isi بود. دو تا هم q1 داشتم که موثر بود. ضمن اینکه بومی دانشگاه شهرمون هم بودم و از همه مهمتر ۲-۳ سال در حین تحصیل در مقطع دکترا، بشکل حق التدریسی فعالیت میکردم. بنظرم سابقه تدریس داشتم مهمترین دلیل میتونه باشه. اما در کل هیات جذب دانشگاه تعیین کننده هست و ممکنه کسی را در نهایت بگیرند که واقعا از نظر علمی ضعیف باشه.

    • تا زمانیکه کد استخدامی نیاد امکان این نیست که مشغول به تدریس در اون دانشگاه شوید درسته؟ و اینکه مرکز جذب نهایی در وزرات علوم نظر نهایی رو میدهد یا دانشگاه مورد نظر؟

  6. گردن هم انداختن حالا کی مقصره؟

  7. اقای دکتر زلفی گل عزیز. مهمترین تاخیر مربوط به زمانی است که فرد در دانشگاه پذیرفته شده و منتظر تخصیص کد استخدامی است. لطفا با روحیه انقلابی خودتان کل فرایند جذب خصوصا این مرحله را تسریع کنید. اساتید واقعا برای نقطه اتمام کار جان به لب میشوند. از بس روند اداری کند و شل است

  8. سلام
    ببخشید متوجه نشدم، ۳ ماه بررسی در مرکز جذب و ۴ ماه استعلامها و جمعا ۷ ماه؟
    یا نه بررسی و استعلام ها کلا ۳ ماه طول خواهد کشید؟

    • خود مرکز جذب که تماس میگیرید میگن فقط ۶ ماه استعلامات و صلاحیت عمومی طول میکشه. نمیدونم با چه رویی هنوز نتایج فراخوان بلی نیومده میان و از فرایند با گفتن مدت زمانهای الکی صحبت میکنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *