خانه » پسادکتری » پیگیری طرح حذف سربازی برای پژوهشگران پسادکتری

پیگیری طرح حذف سربازی برای پژوهشگران پسادکتری

مشاور معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: یکی از طرح هایی که برای پژوهشگران پسادکتری در سال جدید پیگیری می شود، به کارگیری آن ها در مراکز آموزش عالی به جای سربازی است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

رضا نقی زاده در گفتگو با خبرگزاری مهر، با اشاره به برنامه های کلان معاونت پژوهشی که با رویکرد تحولی در سال ۱۴۰۱ دنبال می شود، اظهار کرد: نخستین محور ما پیگیری مرجعیت علمی یعنی حفظ رتبه علمی ایران در منطقه و همچنین ارتقای آن است؛ البته باید توجه داشت که مرجعیت علمی محصور به مقاله نمی شود یعنی بحث کارگاه ها، کنفرانس ها و کتاب های علمی را هم شامل می شود ولی یکی از مهمترین موضوعات در تولیدات علمی، مقاله های علمی در پایگاه های بین المللی است. برنامه راهبردی پژوهش و مرجعیت علمی در وزارت علوم در حال تدوین و نهایی سازی است که به زودی رونمایی می شود.

مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه به موازات مرجعیت علمی، در سال ۱۴۰۱ افزایش اثربخشی پژوهش های علمی نیز پیگیری می شود، گفت: ما در حال حاضر به حجم قابل قبولی از توانمندی پژوهشی دست پیدا کردیم که خروجی آن را در استنادات به مقالات و هم رتبه علمی کشور می بینید؛ ولی اثربخشی عملیاتی رخ نداده است و یکی از برنامه های محوری معاونت پژوهشی افزایش اثربخشی علمی در سال ۱۴۰۱ است.

نقی زاده ضمن بیان اینکه در سال جدید یکی از تاکیدات معاونت پژوهشی هدایت پایان نامه و رساله های دکتری به سمت ماموریت گرا کردن و کاربردی شدن است، تصریح کرد: برای تحقق این موضوع نیاز است که از دو سمت هدایت شود؛ نخست از سمت دانشگاه و هم از سمت جامعه و صنعت هدایت شود.

وی افزود: در همین راستا در حال برنامه ریزی هستیم که بتوانیم تقاضاهای فعال در صنعت و جامعه را جذب کنیم و از طرفی دانشگاه را برای پاسخگویی به این تقاضاهای فعال تجهیز کنیم. تقاضای فعال یعنی یک دستگاه اجرایی حاضر باشد برای پروژه خود هزینه کند. در این راستا یکی از ظرفیت ها، طرح های ارتباط با جامعه و صنعت بوده که ارتقای کمی و کیفی آن مد نظر است.

مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: محور دیگری که بسیار زیاد بر آن تاکید داریم، این است که ساختارهای پژوهشی کشور که عمدتا شامل پژوهشگاه ها، بخش های پژوهشی دانشگاه ها، قطب ها، هسته های پژوهشی و انجمن های علمی به سمت ماموریت گرا شدن سوق دهیم که در این زمینه سیاست های تشویقی خواهیم داشت.

نقی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: یک محور دیگر فعالیت ما در سال جدید، توسعه زیرساخت های پژوهشی از جنس منابع انسانی است که مهمترینش، جذب پژوهشگران پسادکتری و دستیاران پژوهشی است. باید برای این دسته از پژوهشگران برنامه ریزی جدی داشته باشیم چرا که آن ها آمادگی کاملی برای پژوهش دارند. این در حالی است که هم اکنون ظرفیت جذب این افراد در کشور ما بسیار پایین است که یکی از علت های آن می تواند ناهماهنگی در پرداخت حقوق و نبود یک ساز و کار مشخص باشد.

وی با تاکید بر اینکه پذیرش و جذب پژوهشگران پسادکتری در دانشگاه ها باید افزایش یابد، گفت: در برخی کشورها تا ۶۰ هزار نفر جذب پسا دکتری دارند. برنامه ما این است که در درجه اول از طریق مسیر قانونی، مثل صندوق شورای عالی عتف منابع مالی مورد نیاز برای پذیرش آن ها تامین کنیم و از طرف دیگر از طریق قراردادهای دانشگاه با جامعه و صنعت، منابعی را جذب کنیم.

مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم بیان کرد: یکی دیگر از طرح هایی که برای پژوهشگران پسادکتری پیگیری می شود، به کارگیری آن ها در قالب سربازی است. براساس این طرح، آن دسته از فارغ التحصیلان دوره دکتری که به سربازی نرفته اند، در قالب طرح های پسادکتری در مراکز آموزش عالی به کار گرفته می شوند که اجرای این طرح هنور قطعی نیست.

همچنین ببینید

جذب محقق پسادکتری دانشگاه حکیم سبزواری

فراخوان جذب پسادکتری دانشگاه حکیم سبزواری ۱۴۰۳

دانشگاه حکیم سبزواری از میان دانش‌آموختگان دکتری، در سال ۱۴۰۳ پژوهشگر پسادکتری می‌پذیرد.آخرین اخبار جذب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *