خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » امکان جذب نخبگان در هیات علمی دانشگاه‌ها بدون شرکت در فراخوان

امکان جذب نخبگان در هیات علمی دانشگاه‌ها بدون شرکت در فراخوان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تکالیف وزارت علوم برای اجرای آیین‌نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی را اعلام کرد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

دکتر محمدعلی زلفی گل در گفتگو با مهر درباره تکلیف وزارت علوم برای اجرای آیین‌نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی گفت: این موضوع در هیات دولت تصویب شده است و مربوط به همه دستگاه‌های اجرایی است.

وی افزود: وزارت علوم هم یکی از دستگاه‌هایی است که در این زمینه تکالیفی دارد.

وزیر علوم تاکید کرد: آن بخشی که به وزارت علوم ارتباط دارد این است که نخبگان و استعدادهای برتری که می‌خواهند عضو هیات علمی شوند نیازی به شرکت در فراخوان‌های جذب هیات علمی ندارند.

زلفی گل خاطرنشان کرد: نخبگانی که استخدام می‌شوند نیز امتیازاتی دریافت می‌کنند.

به گزارش مهر، هیات وزیران یکشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ به ریاست آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، با آیین‌نامه پیشنهادی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و سازمان اداری و استخدامی کشور برای جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی موافقت کردند.

به موجب مصوبه هیات وزیران، تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و دانشگاه‌ها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی، مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی (در مواردی که آن بنیادها و نهادها از بودجه کل کشور استفاده می‌نمایند)، مؤسسات عمومی، بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، بنیادها و مؤسساتی که زیر نظر ولی فقیه اداره می‌شوند و همچنین دستگاه‌ها و واحدهایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر یا تصریح نام است اعم از اینکه قانون خاص خود را داشته و یا از قوانین و مقررات عام تبعیت کنند مشمول «آیین نامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعداد برتر و نخبه در دستگاه‌های اجرایی کشور» بوده و ملزم به اعمال تکالیف مقرر در آن هستند.

تشریح شرایط و ضوابط ورود به خدمت، جذب و استخدام نخبگان و استعدادهای برتر، راهکارها و اقدامات لازم برای نگهداشت نخبگان و استعدادهای برتر، امتیازات و تسهیلات در نظر گرفته شده برای برگزیدگان این آیین نامه و تشکیل کارگروه دائمی مشترک به منظور نظارت بر حُسن انجام مواد آیین نامه و نحوه رسیدگی به شکایات و اعتراضات برگزیدگان، از دیگر مواد مندرج در آیین نامه یاد شده است.

همچنین دکتر سید محمدصادق موحد؛ معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان درباره این آیین نامه یادآور شد: در آیین‌نامه جدید یک بخش ناظر به تسهیل‌گری در جذب صاحبان استعدادهای برتر در نظر گرفته شده است و در بخش دوم نیز مواردی قید شده که در فراگیری نگهداری نخبگان تمهیداتی در نظر گرفته شده است و به این ترتیب تلاش شده شرایطی برای پویایی و اثرگذاری فرد در دستگاه‌های اجرایی تا حد ممکن تضمین شود.

همچنین ببینید

تشریح جزئیات اعلام فراخوان جذب اعضای هیات علمی

اعلام فراخوان جذب هیات علمی ۱۴۰۳ تا حداکثر یک ماه آینده

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اعلام کرد: حدود ۲۸ روز طول می کشد تا صورت …

۹ دیدگاه

  1. بنده علاوه بر دو موردی که گفتم بالا یا پایین عرض کردم

    استاد موسیقی دوتار ترکمنی هستم

    ولی در تحقیقات کشاورزی مشغولم

    آیا به من رتبه یا پایه می دهند?

  2. نفرات اول تا سوم کارشناسی ارشد سازمان سنجش و اموزش کشور، نخبه به حساب می ایند یا خیر؟
    بنده سوم شدم
    نفر اول فارغ التحصیلی شدم
    معدل ارشد کتبی ۱۸/۱۳
    پایان نامه ۱۹/۷۵
    درجه عالی
    از دانشگاه تهران
    سال ۱۳۷۶/۷۷

  3. به نام خدا
    شعار نباشه درعمل ببینیم جذب نخبگان بدون نظر مثبت گروه هم امکان داشته باشه

  4. دقیقا همینطوره. بنده به تجربه خودم دیدم تا گروه یکیو نخواد اصلا و ابدا هیچ قدرتی جز قدرت خدا نمیتونه باعث جذب طرف بشه مگر اینکه طرف رانت و سفارش فوق العاده داشته باشه

  5. نوید خواجه حسینی

    با سلام و احترام
    نحوه اقدام به چه شکل هست؟و آیا این هم مانند باقی موارد رانتی هست یا از شیوه سالم بر پایه ًوابط؟

  6. بزرگترین مشکل این هست که فرد نخبه رو گروه نمی خواد اون وقت چه می شه کرد. ایا بدون فراخوان و خواست گروه در صورتی که واحد اضافه باشه برای گرفتن هیت علمی می شه کاری کرد؟نخبه ها واقعا به خمایت خاص نیاز دارند

    • با سلام
      یکی از استعداد های برتر ، مربوط به برگزیدگان دانشجویان نمونه کشوری می‌شود که متاسفانه سهمیه مجزایی جهت هیات علمی ندارد. در نظر گرفتن این اعضای این گروه مفید و ضروری می باشد.

  7. الان هم کسانی که می خواهند جذب کنند راحت دانشگاه اعمال سلیقه میکنه و حتی برای افراد خاصی فراخوان زده میشه. و روال برای اون فرد طی میشه و برای بقیه هم میزنن عدم کسب امتیاز علمی لازم. حالا این قانون فقط کمک میکنه راه برای جذب غیر قانونی بیشتر باز بشه و هر کس را بخواهند به عنوان نخبه جذب کنن.

  8. تا گروه مربوطه تایید نکند هیچ اتفاقی نمیوفته. حتی اگر طرف طلای المپیاد باشه! در واقع منظور از این اخبار این است که مثلا گروه در دانشگاهی فردی را میخوان بدون فراخوان جذب کنند. اگر ایشان عضو بنیاد نخبگان باشه، مسیر جذب بدون فراخوان قانونی هست و هیچ کسی نمیتونه ایراد بگیره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *