خانه » اخبار دوره دکتری » تحصیل بیش از ۱۵۰هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه ها

تحصیل بیش از ۱۵۰هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه ها

وزیر علوم گفت: بیش از ۱۵۰ هزار دانشجوی دکترای شاغل به تحصیل در کشور وجود دارد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل امروز در آیین افتتاح سه خوابگاه دانشجویی ضمن بیان این مطلب تاکید کرد: چه کاری بهتر و وحدت بخش‌تر از  ساخت خوابگاه‌های دانشجویی که باعث افزایش سرمایه اجتماعی نظام مقدس جمهوری اسلامی و امیدواری دانشجویان عزیز ما می‌شود.

وی اظهار کرد: تفاوت ما با دنیای پیشرفته به یک دلیل است و آن اختلاف در علم و فناوری است، بدون شک اگر ما هزینه لازم را در جهت توسعه علوم، فناوری، کارآفرینی، اشتغال‌آفرینی و اشتغال‌پذیری انجام دهیم، با دنیای پیشرفته هیچ اختلافی نخواهیم داشت.

این مقام مسؤول با بیان این‌که ما در کشورمان از نعماتی برخورداریم که دنیای پیشرفته آن‌ها را ندارد، گفت: ما از تمدن، معنویت، فرهنگ، ریشه و تاریخی برخورداریم که بسیاری از کشورهای پیشرفته از آن بهره‌ای نبرده‌اند و تاریخ آن‌ها تنها به چند قرن می‌رسد، ایران دارای منابع مادی و معنوی است که دنیای پیشرفته چنین منابعی را در اختیار ندارد و اگر مقایسه‌ای انجام دهیم، می‌بینیم تنها اختلاف ما در توسعه علم و فناوری است.

وی اضافه کرد: اگر این را باور داشته باشیم و بدانیم از این حیث، تافته جدابافته از دنیا نیستیم و علم و تکنولوژی است که میزان تاثیر کشورها را در تعامل جهانی تعیین می‌کند، حتما در این حوزه در کشور هزینه می‌کنیم، زیرا این هزینه کردن بهترین نوع تاثیرگذاری را دارد.

وزیر علوم با طرح این سؤال که چرا برخی کشورها در جهان، نسبت به انرژی هسته‌ای در ایران حساس هستند؟ گفت: آن‌ها یقین دارند جمهوری اسلامی ایران به دنبال خطراتی مانند بمب اتم در انرژی هسته‌ای نیست، اما این را نیز می‌دانند اگر در زمینه هسته‌ای، جمهوری اسلامی ایران توفیقاتی به دست بیاورد که آورده است و این توانایی را توسعه دهد، بستر و پایه توسعه بیشتر را برای خود فراهم خواهد کرد و به همین جهت با این مهم مخالفت می‌کنند تا مانع رسیدن ما به افق‌های علمی شوند.

زلفی‌گل اضافه کرد: کشوری که در حوزه علم و فناوری دست برتر را داشته باشد که به لطف خدا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی در این حوزه رشد قابل توجهی داشته است، می‌تواند به موفقیت‌های بزرگی در زمینه‌های مختلف دست پیدا کند.

وی افزود: در ابتدای انقلاب در ایران تنها ۱۷۰ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی و بعضا کارشناسی ارشد تحصیل می‌کردند، اما اکنون تنها بیش از ۱۵۰ هزار دانشجوی دکترای شاغل به تحصیل در کشور وجود دارد و ۸۰ هزار نفر عضو هیأت علمی در کشور فعالیت می‌کنند. این نشان می‌دهد در زمینه علم و فناوری و سرمایه‌گذاری در حوزه علمی در جمهوری اسلامی دستاوردهای عظیمی داشته‌ایم.

این مقام مسؤول با انتقاد از به طور شایسته نپرداختن به حوزه علم و فناوری در کشور، بیان کرد: البته آن‌چه تا کنون به دست آمده کافی نیست، زیرا طبق برنامه توسعه ششم باید چندین درصد از درآمد ناخالص ملی، صرف تحقیقات و پژوهش می‌شد که متاسفانه این رقم اکنون کمتر از نیم درصد است، این نشان می‌دهد آنچنان که شایسته است، در حوزه علم و فناوری سرمایه گذاری نکرده‌ایم. ما باید صرفه‌جویی خود را در زمینه‌های دیگر در کشور به کار ببریم، زیرا صرفه‌جویی در زمینه پژوهش و علم و فناوری ظلم به نسل‌های آینده کشور است.

وی با بیان این‌که نگاه دولت سیزدهم به بخش علم و فناوری ویژه است، خاطرنشان کرد: در بحث سرانه فضاهای آموزشی، رفاهی، ورزشی و هنری دانشگاه‌های ایران در وضعیت مناسبی هستند، اما هنوز به جایگاه مطلوب نرسیدند. اینجا جایی است که همه باید دست به دست هم بدهیم تا برای فرزندان خود شرایط مناسب را ایجاد کنیم. عزیزانی که تمکن مالی دارند، نهادهای خصوصی که از نظر مالی در وضعیت مطلوبی قرار دارند، اگر حمایت لازم را انجام ندهند و موجب شوند استعدادی در گوشه‌ای از کشور دیده و شکوفا نشود، به گمانم باید در قبال خون شهدا که همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشتند و از کیان و ناموس این کشور دفاع کردند و هم در قبال هم‌میهنان و خانواده‌ها پاسخ‌گو باشند.

همچنین ببینید

آمار اشتغال فارغ‌التحصيلان دکتری

اشتغال ۷۵ درصدی فارغ‌التحصیلان دکتری در کشور

به گفته مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، ۷۵ درصد از فارغ‌التحصیلان دکتری مشغول …

۲ دیدگاه

  1. بخش زیادی از این دانشجویان دکتری کارمندان دولت هستند اما بخش کوچکی از آن که عمدتاً نخبگان و شاگرد اول های دوران تحصیل خود بوده اند جوانانی هستند که الگوی علمی جامعه از اطرافیان خود، کودکان نزدیکشان تا سایر دانشجویان مشغول به تحصیل هستند. این جوانان عمدتاً به امید مشاغل آکادمیک و پژوهشی وارد مقطع دکتری شده اند و انگیزه و موقعیت شغلی این عزیزان در روند علمی کشور و جامعه تأثیر زیادی دارد. لازم است دولت برای جذب آنها در دانشگاه ها برنامه و توجه ویژه ای داشته باشد چرا که آنها پرچم دار علمی کشور هستند. متأسفانه در سالهای گذشته بیشتر پل های سر راه این عزیزان توسط خود مسئولان با ایجاد قوانین و حتی به صورت غیر قانونی تخریب شد. دولت برای بهبود انگیزه علمی جامعه و ایجاد انرژی دوباره باید جذب این عزیزان را در اولویت قرار دهد.

    • اونهایی که می خوان جذب بشوند کافیه یه سر تا یه دانشگاه خارجی برن و برگردند. اون موقع به اسم نخبه که از خارج از کشور بازگردانده شده حلول حلواتون میکنند. ما این مدلی هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *