خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » قانونی شدن درآمد اساتید از صنعت با اجرای طرح «الف و ب» دانشگاه آزاد

قانونی شدن درآمد اساتید از صنعت با اجرای طرح «الف و ب» دانشگاه آزاد

با اجرای طرح «الف و ب » درآمد اساتید از صنعت قانونی شده و این طرح باعث بهینه سازی زمان، عملکرد و فعالیت های اعضای هیئت علمی می شود.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش خبرگزاری آنا، در ماه های پایانی سال گذشته جمع کثیری از استادان دانشگاه آزاد اسلامی به علت نارضایتی نسبت به حقوق خود تجمع اعتراضی را در مقابل مجلس بر پا کردند. آن ها نامه ای را تدوین و امضا کردند تا به دفتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس تحویل شود در این نامه آنها خواستار حقوق و مزایای برابر اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه آزاد با دانشگا های دولتی بودند و نسبت به شرایط نامناسب این دانشگاه اعتراضاتی را مطرح کردند. در نامه این استادان، همسان سازی حقوق و مزایای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه دولتی، ساماندهی شخصیت حقوقی و اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی، منظور کردن ردیف بودجه دولتی برای دانشگاه آزاد اسلامی و اعمال افزایش ۵۰ درصدی حقوق سال ۱۳۹۹ مصوب هیأت امنا مورد توجه و در خواست قرار گرفته بود.

مطابق همین موضوع هم دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ طی بخشنامه‌ای «شیوه‌نامه همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع «الف» و «ب»» را به روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ کرد.طهرانچی در این بخشنامه تأکید کرده است که در راستای تحقق اهداف عالی دانشگاه آزاد اسلامی و سیاست ابلاغی هیأت امنای این دانشگاه ، نحوه همکاری اعضای هیأت علمی تمام‌وقت دانشگاه در دو نوع «الف» و «ب» ابلاغ می‌شود.

براساس این بخشنامه، اجرای دقیق «شیوه نامه همکاری اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نوع «الف و ب» برعهده رؤسای واحدهای دانشگاهی و نظارت بر حسن اجرای آن برعهده دبیرخانه جذب استان‌ها، رؤسای استان‌ها و مرکز جذب و امور هیأت علمی سازمان مرکزی است.چراکه بندهای این شیوه نامه، نحوه همکاری اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی به دو نوع «الف» و «ب» تقسیم می‌شود و اعضای هیأت علمی می‌توانند در صورت داشتن شرایط لازم متناسب با جزئیات ارائه شده در شیوه نامه، نحوه همکاری خود را انتخاب کنند.

موثر بودن اجرای «طرح الف و ب» برای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد

محمدمهدی عرفان منش عضو هیئت علمی حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی درباره طرح «الف و ب » دانشگاه برای بهبود حقوق اعضای هیئت علمی اظهار کرد: «یکی از دلایل عمده این طرح، بهینه سازی زمان و عملکرد و فعالیت های اعضای هیئت علمی است در واقع به منظور اجرای این طرح، اساتید بایستی زمان مشخصی را برای دانشجو صرف کنند و به همین نسبت هم به فعالیت های پژوهشی خود رسیدگی کنند و مسائل آموزشی را به بهترین شکل ممکن پیش ببرند.»

عرفان منش تصریح کرد:«علی رغم اینکه تا حدودی نسبت به این طرح اعتراضات و انتقاداتی وجود دارد، اما بنده به دانشگاه این حق را می دهم که برای به نظم کشاندن مسائل پژوهشی و آموزشی چنین طرح هایی را همواره ادامه دهد و اگر بخواهیم کلیت آن را نگاه کنیم مسائل مربوط به همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه های سراسری اگر انجام شود، به نظر طرح خوبی خواهد شد چراکه اساتید مختار به انتخاب طرح «الف و ب » برای دانشگاه آزاد اسلامی بودند و این فرصت چندین بار تمدید شد.»

وی گفت: «از آن جایی که اعضای هیئت علمی احساس می کنند که تناسبی میان حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد با دانشگاه های دولتی وجود ندارد؛ بنابراین اجرای طرح «الف و ب» برای اعضای هیئت علمی بسیار موثر خواهد بود در واقع اعضای هیئت علمی که جذب مسائل پژوهشی و آموزشی دانشگاه می شوند این موضوع باعث خواهد شد تا نقد بیشتری نسبت به موضوعات داشته و هدفمندتر عمل کنند.»

عضو هیئت علمی حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تفکیک اعضای هیئت علمی گروه «الف و ب» در زمان تدریس اظهار کرد:«از همان بدو تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی دو دسته استاد، یعنی اعضای هیئت علمی پاره وقت و نیمه وقت داشته ایم. گروه «الف» باید در زمان مشخصی در دانشگاه حاضر شوند تا بتوانند مسائل درسی، پژوهشی و پایان نامه ها و رساله های دانشجویان را همراهی کنند این درحالی است که باید به این نکته اشاره کنم که طرح «الف و ب» هم به این منظور است تا استادان طرح «الف» وقت بیشتری را به فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه اختصاص دهند و طرح «ب» هم زمان کمتری را اختصاص دهند. گفتنی است که حقوق یا دریافتی استادان «طرح الف و ب» به میزان فعالیتشان با یک دیگر متفاوت خواهد بود.»

دانشگاه آزاد حق عظیمی بر سیستم آموزشی کشور دارد

سعید قناعتی عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز درباره طرح «الف و ب» اظهار کرد:« در این بخشنامه متمم ها و اصلاحیه های پیاپی که به آن وجود دارد باید اصلاح شود زیرا به گفته تنظیم کنندگان این بخشنامه شناسایی اساتید چند شغله و نیمه وقت و قطع همکاری یا تعدیل همکاری آنها مورد نظر بوده است ولی در عمل اساتید چند شغله اکثراً بهره مند شدند و اساتید نیمه وقت نیز سالها قبل قطع همکاری شده اند. دیوار این بخشنامه بر سر اساتید بورسیه خراب شد و در این اوضاع نابسامان اقتصادی کشور ،حقوق ناچیز آنها نه تنها افزوده نشد بلکه رویه دانشگاه در جهت کاهش آن قرار گرفت.»

قناعتی تصریح کرد: «نکته مهم در این بخشنامه اعمال سلیقه مسئولان واحدها در تعیین نوع همکاری اساتید است که این مطلب باعث شکل گیری تخلفات و اعمال سلیقه خواهد شد، به طوری که هر استادی که تحول خواه و منتقد باشد مورد نوازش رئیسان قرار خواهد گرفت در واقع در بدو استخدام قراردادهای رسمی بین اعضای هیئت علمی و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک نهاد آموزشی پژوهشی منعقد شده است که این بخشنامه در موارد زیادی ناقض آن قرارداد است.»

عضو هیات علمی گروه ریاضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز افزود:« اساتید با حضور ۳۲ ساعته هیچ مشکلی ندارند ولی در عوض خواستار همسان‌سازی حقوق و وظایف با دانشگاه های دولتی هستند. این دانشگاه حق عظیمی بر سیستم آموزشی کشور دارد عده زیادی از مسئولان کشور فارغ التحصیل این دانشگاه هستند، پس کمترین توقع همسان سازی حقوق و وظایف کارکنان با دانشگاه های دولتی است از طرفی نگاه تحقیر آمیز کنونی به اساتید غیر بومی بسیار آزار دهنده است .این اساتید با کمال احترام و در زمان نیاز دانشگاه آزاد استخدام شدند و تمام توان خود را در جهت اعتلای نام دانشگاه به کار برده اند و اکنون مورد بی مهری قرار گرفته اند.»

قناعتی ادامه داد:«درآمدزایی اساتید با توجه به بستر نامناسب دانشگاه آزاد در اکثر رشته ها محقق نخواهد شد بنابراین هر ترم اساتید بیشتری در معرض آسیب به این بخشنامه قرار خواهند گرفت زیرا برخلاف گفته های مسئولان دانشگاه،انتخاب ” الف و ب” اختیاری نیست و اجباری بوده و مدارک این مطلب نیز موجود است همچنین وضعیت بیمه اساتید که با توجه به میزان حقوق آنها تعریف می شود با تغییر وضعیت های احتمالی از «الف به الف به چه صورت خواهد بود که یکی از نکات مبهم است از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که حق بیمه و بیمه تکمیلی در بعضی واحد ها از حقوق اساتید کسر می شود ولی به حساب شرکت بیمه گر نمی‌رود. علت این موضوع چیست؟ این در حالی است که حقوق اکثر واحدها به جز واحد های مراکز استان با تأخیر زیاد پرداخت می شود که این نیز باعث مشکلات عدیده‌ای شده است.»

کاهش انگیزه اعضای هیئت علمی با دریافت حقوق کم

بسیاری از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مدعی هستند که حقوق آن ها نسبت به دانشگاه های دولتی بسیار اندک بوده و همین عامل باعث شده تا آن ها نسبت به مسئولیت خود که همان تدریس است دیگر انگیزه کافی نداشته باشند و نتوانند آنطور که باید وظیفه خود را به درستی انجام دهند.

ارائه «طرح الف و ب» از سوی دانشگاه آزاد اسلامی هم بر مبنای بهبود حقوق اعضای هیئت علمی مطرح شده که هر گروه قوانین مخصوص به خود را دارد و در صورت اجرایی شدن می تواند زندگی هزاران استاد را نجات دهد.

لازم به ذکر است، تغییر وضعیت حق جذب در سال اول نیز در تابستان مشابه سال‌های آتی خواهد بود و از اول شهریور ۱۴۰۰ اجرا می‌شود همچنین مدیران اجرایی سازمان مرکزی، استان‌ها و واحدها به شکل ۴۴ ساعته، نیازی به انتخاب نحوه همکاری ندارند و الزاماً نوع «الف» خواهند بود.

براساس این شیوه نامه و از آنجایی که برنامه‌ها یک ساله تنظیم می‌شود، بازگشت عضو هیأت علمی نوع «ب» به «الف» و بر عکس در فاصله دو نیمسال در موارد خاص مورد تقاضای واحد و استان، تنها در صورت تائید امور هیأت علمی سازمان و آن هم قبل از پایان نیمسال میسر است.

همچنین ببینید

مهاجرت ۲۵ درصد از اساتید دانشگاه در سالهای اخیر

مهاجرت ۲۵ درصد از اساتید دانشگاه در سالهای اخیر

وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که …

یک دیدگاه

  1. مشکل دانشگاه ازاد اینه که دیگه کسی علاقه نداره در این دانشگاه تحصیل کنه. واقعا الان خانواده ای وجود داره که علاقه داشته باشه فرزندشو بفرسته دانشگاه ازاد؟ (البته جز رشته های پزشکی). والدین پول تحصیل را بدن و از طرفی مطمعن هستند هیچ اینده کاری ای فرزندشون نخواهد داشت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *