دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فرآیند جذب نخبگان کوتاهتر میشود و دانشگاههایی که با مشکل پست استخدامی مواجه هستند میتوانند از پستهای شناور و در اختیار بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه ۸۴۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور عصر روز سه شنبه ۴ خردادماه، برگزار شد. سعید رضا عاملی در جمع خبرنگاران ابتدا سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر و نیز روز چهارم خرداد به عنوان روز مقاومت و پایداری و روز دزفول را گرامی داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه راهکارهای ارتقا، جذب، نگهداشت و بازگشت نخبگان، به منظور حفاظت و صیانت از نخبگان، تسهیل بازگشت نخبگان ایرانی در سطح جهان و حضور نخبگان کشورهای اسلامی در کشور مورد تصویب اعضای شورای عالی قرار گرفت.
عاملی با بیان اینکه ظرفیتهایی در این مصوبه فراهم شد که ضمن حمایت از جذب مستقیم نخبگان توسط همه دانشگاههای کشور، زیر ساختهایی را برای همکاری دانشگاههای کشور و بنیاد ملی نخبگان برای تسهیل، پشتیبانی و مانع زدایی از جذب نخبگان را فراهم کرد.
عاملی ادامه داد: با استفاده از این ظرفیت فرآیند جذب نخبگان کوتاهتر میشود و دانشگاههایی که با مشکل پست استخدامی مواجه هستند میتوانند از پستهای شناور و در اختیار بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه حمایت از بازگشت نخبگان ایرانی خارج از کشور در این مصوبات پیشبینی شده است خاطر نشان کرد: مواردی که میتواند این مسائل را تسهیل کند هم به لحاظ اداری و هم از جهت فرایندهای استخدامی پیشبینی شده است. در همین راستا، تبصرهای اختصاص پیدا کرده که دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور میتوانند نخبگان را به صورت پیمانی و موقت برای یک سال استخدام کنند تا فرآیند جذب انجام شود. معمولاً نخبگان وقتی به کشور برمی گردند، گرفتار فرآیند اداری طولانی میشوند که با این مصوبه ظرفیتهای کوتاه شدن استخدام و بکارگیری آنها فراهم شده است. همچنین مقرر شد الزام ارائه کارت پایان خدمت برای مرحله جذب نخبگان برداشته شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه موظف شدند حمایتهای اداری و مالی لازم برای نخبگانی که به کشور باز میگردند فراهم کنند، همچنین به استناد سند جامع روابط علمی بین المللی جمهوری اسلامی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موظف شد تا در تمام ارکان دولت و دستگاه اجرایی سازوکار جذب نخبگان و متخصصین غیرایرانی به کشور به ویژه از کشورهای همسایه و مسلمان را فراهم سازد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و مؤسسات آموزشی پژوهشی وابسته به دستگاههای اجرایی مجازند اعضای هیأت علمی ایرانی که در دانشگاههای برتر استخدام شدهاند با حداقل همان رتبه علمی که در آن دانشگاهها مشغول بودهاند (به عنوان مثال استادیار، دانشیار و یا استاد تمام) استخدام کنند و هیأتهای ممیزه دانشگاه این اجازه را دارند که با همان رتبه ایرانیان شاغل در دانشگاههای برتر جهان را جذب کنند.
عاملی خاطر نشان کرد: با هدف ارتقای حکمرانی و هوشمندی ملی در عرصه تبادلات بین المللی سرمایه انسانی مصوب شد «رصدخانه ملی گردش نخبگان» برای پیگیری و پیمایش رصد نخبگان در سطح ملی شکل گیرد. معاونت علمی و فناوری پس از تشکیل رصد خانه ملی مهاجرت اساسنامه آن را باید در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور به تصویب برساند. این موضوع دارای اهمیت فراوانی است تا ما با شوکهایی در جامعه نخبگانی مواجه نشویم و به صورت پیوسته پایش وضعیت مهاجرت نخبگان صورت بگیرد.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران گفت: دولت موظف شد به منظور ارتقای سهم نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی تسهیلات لازم در شرایط مالی، اداری، استخدامی را تمهید کند و معاون علمی و فناوری باید در ظرف یک ماه آئین نامه اجرایی را در هیأت وزیران به تصویب برساند.
عاملی ادامه داد: همکاری اعضای هیأت علمی مراکز آموزش عالی و پژوهشی وزارتین علوم و بهداشت با بنیاد ملی نخبگان دارای امتیاز اجرایی است و پیوستار همکاری آنها در دانشگاهها محسوب میشود. اگر اعضای هیأت علمی در وزارتین علوم و بهداشت مشغول به کار شوند ادامه فعالیت آنها محسوب میشود و از معافیت آموزشی برخوردار میشوند و تشویقی برای همکاری با بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای حمایت و تقویت مؤسسات بخش خصوصی که برای جذب نخبگان ایرانی از سایر نقاط به ایران فعالیت میکنند، بستههای حمایتی و تشویقی پیش بینی شد. همچنین مصوب شد از فعالیت نهادی، شخصی، رسانهای برای جذب نخبگان ایرانی که بعضاً با دروغهای رسانهای، ممانعت شود.
عاملی گفت: با هدف ارتقای همکاریهای بین المللی مرکز تعاملات بینالمللی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موظف شد که مسئولیت راهبری این مجموعه مصوبات را بر عهده بگیرد.