خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » بی‌توجهی به نیروهای توانمند با نادیده گرفتن حقوق اساتید حق‌التدریس
آغاز فراخوان جذب هیات علمی شهریور 99

بی‌توجهی به نیروهای توانمند با نادیده گرفتن حقوق اساتید حق‌التدریس

دبیر انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌های استان تهران به تبیین ۱۰ مشکل اساتید حق‌‌التدریس پرداخت.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

سیما محمدزاده، دبیر انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌های استان تهران در گفتگو با خبرگزاری آنا، با اشاره به هدررفت نیروهای فرهیخته و توانمند با نادیده گرفتن حقوق اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌ها اظهار کرد: جامعه مدرسان حق‌التدریس دانشگاه‌های کشور به‌عنوان یکی از پایه‌های توسعه علمی کشور، اشتغال به تربیت علمی دانشجویان این مرزوبوم دارند.

وی افزود: این قشر زحمتکش از طرفی از اثرگذارترین گروه‌های اجتماعی، سیاسی، علمی و فرهنگی کشور بوده و از سوی دیگر، نظام اسلامی برای تحصیل و رشد و ارتقای آنان هزینه فراوانی دربخش‌های آموزش عالی پرداخت کرده است. اما به رغم آن هزینه‌ها و بدون توجه به آن نقش پررنگ، مورد کم‌توجهی و بی‌مهری قرار گرفته است.

دبیر انجمن صنفی اساتید حق‌التدریس دانشگاه‌های استان تهران با بیان اینکه با تأیید مسئولان آموزش عالی، بخش اعظم تربیت نیروی کارآمد کشور در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی برعهده استادان حق‌التدریس قرار گرفته است، گفت: این در حالی است که گروه مذکور در مسیر انجام وظایف شغلی خود با مشکلات عدیده‌ای مواجه بوده که متأسفانه با شیوع بیماری کرونا و فشارهای اقتصادی ناشی از آن، مضاعف شده‌ است.

تبیین ۱۰ مشکل اساتید حق‌‌التدریس

محمدزاده ادامه داد: فقدان قوانین حمایتی استخدام موجب مشکلات بسیاری برای اساتید حق‌التدریس شده است که می‌توان به «نامعلوم بودن وضعیت استخدام و عدم درج سوابق کاری و مدارک علمی بالا در جذب هیئت علمی»، «عدم امنیت شغلی و به رسمیت شناخته نشدن کار حق‌التدریس در دانشگاه‌ها به‌عنوان یک شغل»، «عدم برخورداری از حداقل حقوق و مزایای شغلی؛ برای مثال ساعتی حدود ۱۸ هزار تومان و حداکثر۳۰ ساعت تدریس در هفته»، «فقدان قوانین حمایتی بیمه تأمین اجتماعی با توجه به کم بودن ساعات تدریس» و «اخذ مالیات از دریافتی اساتید حق‌التدریس با وجود قانون حذف مالیات از حداقل حقوق و دستمزد» اشاره کرد.

وی افزود: «عدم رعایت قوانین سنی استخدام؛ بر اساس قوانین استخدام کشوری مصوب ۳۱ خرداد ۱۳۴۵ حداکثر سن استخدام ۴۵ سال است که تا ۵ سال قابل افزایش است. این در حالی است که در بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دنیا شرط سنی برای این شغل ندارند»، «جایگزینی رابطه به جای شایسته‌سالاری؛ با تغییر مدیر گروه‌‍‌ها، استادان با تجربه حذف و جای آنان را افراد کم‌تجربه می‌گیرند و این در حالی است که نیروی انسانی با تجربه سرمایه آن دانشگاه محسوب می‌شود»، «تأخیر در پرداخت حق‌التدریس حتی به مدت چند نیمسال»، «عدم رعایت بخشنامه‌های داخلی مراکز دانشگاهی مبنی بر افزایش حق‌التدریس» و «ممنوعیت ارائه طرح‌های پژوهشی توسط اساتید حق‌التدریس به‌عنوان مجری طرح» از دیگر مشکلات اساتید حق‌التدریس است.

همچنین ببینید

طرح شهید احمدی روشن برای اساتید متقاضی راهبری هسته‌های مسئله‌محور

آغاز ثبت‌نام طرح شهید احمدی روشن ویژه اساتید دانشگاه‌ها

فراخوان نهمین دوره طرح شهید احمدی روشن ویژه اساتید متقاضی راهبری هسته‌های مسئله‌محور پژوهشی و …

۱۰ دیدگاه

  1. سلام و احترام
    بنده هم از سال ۸۹ در چند دانشگاه تاکنون مشغول به تدریس هستم. متاهل و دارای دوفرزند ومستاجر .
    بیش از ۲۸ عنوان کتاب تالیف وترجمه و بیش از ۱۲۰ مقاله داخلی و خارجی و ۵ سال پژوهشگر برتر استانی و دبیر اجرایی ۵ کنفرانس بین المللی و …..
    دانشجوی دکترا ودر حال انجام پایان نامه هستم. عاشق کارم هستم.
    بشدت در این ۱۰ سال با مشکلات زیاااادی دست و پنجه نرم می کنم.
    یهو یکیو میفرستند دانشگاه بدون هییییچ رزومه و سابقه می شود هیات علمی.
    این تذهبون ؟!؟؟
    فقط خدا به داد ما برسه.

  2. دكترا مهندس مكانيك

    باسلام و احترام
    بنده مدرک دکترا دارم واز سال ٨٨ در دانشگاه به صورر حق التدریسی،تدریس نموده ام
    واقعن
    کاشکی اینقدر به فکر معلمهای حق التدریسی هستن
    به فکر اساتید باشن
    چون هیچ آینده شغلی در این شغل وجود ندارد!!
    باتشکر

  3. اااااااااااااااا

    سلام. دکتری فقه و مبانی حقوق دارم و۱۲ سال سابقه تدریس در پیام نورتهران جنوب بدون وقفه تدریس داشتم و با شروع کرونا تمام اساتید حق التدریس کلاسی بهشون داده نشد و حق ما ضایع شده .کدام مرجع قانونی پاسخ گو هست ؟

  4. با سلام
    بنده نزدیک به شش سال هست حق التدریس دانشگاه ازاد. هستم و. سه سال سابقه تدریس در. پیام نور دارم با جان و. دل و علاقه تدریس میکنم اما متاسفانه این سوابق ما نادیده گرفته میشه و محدودیت سنی برا ما حق التدریس ها اعمال میشه
    ایا این انصاف است منی که جانم و. عمرام را با عشق و. علاقه جهت خدمت برا کشورم سپری کردم بعدش بگویند که شما شرط سنی را ندارید؟؟!!!! مگر سن من در کجا سپری شده ؟ ایا لازم نیست که برا ما با این سابقه تدریس محدودیت سنی برداشته شودمگر ما در. سازمانی غیر. از دانشگاه عمرمان را گذرانید
    لطفا از مسولین محترم تقاضا میشود ما حق التدریس هارو شامل معافیت سنی بنماییند

  5. سلام دوستان .
    من هم ۱۰ سال است که با مدرک کارشناسی ارشد در یکی از دانشگاههای دولتی به صورت حق التدریس کار می کنم و در حال حاضر دانشجوی دکتری هستم ، اما متاسفانه در کنار تمام مشکلاتی که قبلا دوستان ذکر کردند دانشگاه بعد از این همه سال تلاش و زحمت، هیچ امیدی برای استخدام نمی دهد «یک دفعه به بهانه داشتن مدرک ارشد و نداشتن دکتری، یک بار به بهانه مرتبط نبودن مدرک ارشد به طوری که من ارشد دوم را خواندم تا شاید شرایط استخدام را کسب کنم، یک دفعه به بهانه کم بودن تعداد دانشجوها و عدم نیاز گروه به استاد جدید، یک بار به بهانه عدم موافقت رئیس دانشگاه با جذب هیات علمی جدید و …» و حتی درصورت اعلام تمایل برای همکاری در بخش های اداری ، مسئولین دانشگاه پاسخ می دهند که اینقدر تعداد زیاد سفارش شده برای کار در بخش های اداری داریم که امکان بکارگیری شما وجود ندارد، کما اینکه در طی این سالها متاسفانه رئیس دانشگاه موردنظر باوجود شرکت من در آزمون استخدامی بخش اداری، به دلایل شخصی باوجود گرفتن نمره حدنصاب مصاحبه، افراد سفارش شده را آن هم با داشتن حداقل کارایی ، بکار گرفتند. با این شرایط واقعا نمی دانم عاقبت این همه زحمت ما چه خواهد شد؟ ای کاش مثل وزارت آموزش و پرورش که به فکر جذب نیروهای حق التدریس خود هست وزارت علوم هم فکری به حال استخدام ما نیروهای حق التدریس، آن هم با این سابقه طولانی، می کرد و اجازه نمی دادند افراد فارغ التحصیل از دانشگاههای هند و یا دانشگاههای غیردولتی داخل، رقیب ما شوند. حتی دیوان عدالت اداری هم برای ما هیچ حقی قائل نمی شود

  6. با سلام
    بنده حدود ۴ سال هستش که به صورت حق التدریس در حال کار هستم با مدرک دکتری مدیریت برای هر ترم حدود ۳ تا ۲/۵ میلیون حقوق بنده میشه که اونم بصورت سالانه و بسیار نامنظم واریز میشود … واقعا حق اساتید این نیست که با مدرک دکتری هیچگونه حقوق و مزایا و آینده ای نداشته باشیم … چرا واقعا صدای اساتید به هیچ جایی نمی‌رسه ؟!؟ حقوقی که برای یک روز کاری بنده بعنوان استاد توی دانشگاه درنظر گرفته میشود واقعا از کرایه تاکسی رفت و برگشت به دانشگاه کمتر بود … الان هم که این هزینه برای اینترنت مصرف میشه و واقعا ناراحت کننده است که بعد از این همه سال شرایط جذب برای اساتید وجود ندارد … اساتید حق التدریس واقعا از نظر جایگاه علمی و تلاش واقعا در سطح بالایی هستند و از نظر احساس مسوولیت در قبال دانشجو سنگ تمام می گذارند اما متاسفانه با این سیستم هیچ امیدی برای اساتید باقی نمی ماند …. کاش واقعا ای کاش شرایط بهتر میشد …..

    • با سلام خدمت همکار محترم
      به نظرم باید. کار جمعی انجام بدهیم مثلا یه نامه که همه ی حق التدریس امضا کنیم و. خدمت مقام رهبری و. یا دیوان عدالت بفرستیم
      در تمام سازمان های سابقه ای کاری محفظ هست و. معاف از سن میشن چرا نباید. برا ی ا این قانون. بشه در. حالی که تحربه ای کاری بسیار. مهم هست

  7. سلام با عرض تشکر از خانم سیما محمدزاده چه عجب تو این مملکت یکنفر پیدا شد حرف دل ما رو زد. من حدود ۱۵ سال است که حق التدریس هستم چه بسا از سال ۸۴ در چند دانشگاه حکم داخلی من زده میشد و متاسفانه فقط و فقط بدلیل نداشتن یک حامی گردن کلفت یا حمایت از جانب یک نماینده مجلس حکمم لغو میشد. شرم اور هست که تو این مملکت با معدل ۱۹.۱۴ در مقطع دکترا به من ساعتی ۹۰۰۰ تومان میدند. چند سالست بیمه پدرم قطع شده و ازاد دکتر میرم. مالیات را هر ترم از من کم کردند. بیمه را هر ترم کم کردند ولی ساعات ان را کم زدند مثلا سال ۸۵ برای من ثبت شده فقط ۵ روز تدریس کردم. در حالیکه در ۴ دانشگاه همزمان حق التدریس بودم در خالیکه ۱۵ سال جوانیم را برای دانشگاه گذاشتم. الان هم میگویند ۴۵ سالتونه استخدامی در کار نیست پس من که از ۲۰ سالگی درس خوندم و از ۳۰ سالگی با جون و دل درس دادم باید برم بمیرم که حتی حقوق یک منشی پزشک هم ندارم‌.

  8. با سلام
    بنده ۷ سال حق التدریس هستم. از لحاظ مالی با آنکه تقریبا انرژی من را میگیرد و مدرک بنده دکترای شیمی است اما هر ترم حدود ۵ میلیون میدهند آنرا هم یکسال بعد. اما بدتر از بحث مالی بحث آینده شغلی نامعلوم است یعنی هر ترم امکان دارد دیگر درسی به شما ندهند به هر دلیلی.
    فقط علاقه به تدریس و روزومه باعث میشود امثال من ادامه دهند. چون تدریس به کلاس اول ابتدایی درآمد بهتری دارد.

  9. من دانشجوی سال آخر دکتری هستم و چند سال است که استاد حق التدریس ام.
    حقوقی که برای این کار پرداخت میشه، بیشتر شبیه جکه
    بیش از ۹۰ درصد کسانی که برای حق التدریس میرن صرفا برای اینه که بتونن یه جاپایی برای جذب باز کنن و دانشگاه ها هم تا میتونن به اونا ظلم میکنن و مشکلات کمبود دانشجو و … را با بیگاری از اساتید حق التدریس رفع میکنن.
    دسمزد تدریس تو مقطع دبستان هم از پولی که به ما میدن (چند ماه بعد از پایان یافتن ترم) بیشتره. بدون بیمه و سایر مزایا
    راستش بعد این همه درس خوندن (بدون درآمد) بیشتر از اینکه کم بودن حقوق آدمو اذیت کنه، احساس بدی که نسبت به اینکه اینقدر شان و شخصیت آدمو پایین میارن ناراحت کننده است. من از مسئولین اگه این مطلب رو می خونن خواهش میکنم که کشور ما اینقدر دکتری رشته های غیرپزشکی نیاز نداره پس شخصیت جامعه دکتری را با افزایش بی حد و حصر فارغ التحصیل این حوزه خورد نکنید.
    سرمایه هایی که می تونن تکنیسین های موفق در صنعت بشن و موجب پیشرفت کشور شوند، در نهایت راهی جز اپلای کردن جلوی پایشان نمی گذارید.
    کسانی که دست اندرکارند اگر می خواهند روز قیامت پرونده ای سنگین از مشکلاتی که سیاست های آنان و یا سکوت در مقابل سیاست های پیشینیان ایجاد کرده روی دوششان سنگینی نکند، باید بگویم با توجه به ۱۲ سالی که در فضای دانشگاه تنفس می کنم، بیشتر دروس و همچنین جذب اساتید، طوری برنامه ریزی شده اند که اغلب فارغ التحصیلان لیسانس به دلیل عدم داشتن هیچ شناختی نسبت به صنعت (تئوری بودن دروس و عدم آشنایی اساتید با صنعت)، فرار از سربازی و فضای زیبای ترسیم شده از اپلای راهی جز ارشد جلوی پای خود نمی بینند. مشکلات این حوزه بسیار زیاد است و از حوصله اینجا خارج است …
    والسلام علی من اتبع الهدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *