خانه » اخبار دوره دکتری » لزوم اصلاح آیین نامه فارغ‌ التحصیلی دکتری

لزوم اصلاح آیین نامه فارغ‌ التحصیلی دکتری

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آیین نامه فارغ‌التحصیلی دکتری باید اصلاح شود، گفت: با توجه به آسیب‌هایی که در حوزه اقتصادی دیده‌ایم نباید دانشجو را وادار کنیم تا مقاله بنویسد بلکه دانشجو باید مشکلی از کشور را برای دفاع از رساله حل کند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

آیین نامه فارغ‌التحصیلی دکتری باید اصلاح شود/ ارایه مقاله بعد از دفاع از رساله

محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، گفت: بحث مقالات یکی از مشکلات جدی دانشجویان دوره دکتری است به طوری که برخی از دانشگاه‌ها اصرار دارند که مقاله باید ISI باشد. متاسفانه بسیاری از مجلات در امریکا و اروپا مقالات ایرانیان را نمی‌پذیرند و به راحتی رد می‌کنند.

وی افزود: در جلسه‌ای به وزیر علوم و معاون آموزشی پیشنهادی دادم تا اگر دانشجویان دوره دکتری به استناد رساله‌‌ای که آماده کرده‌اند همراه یک گروه داوری حرفه‌ای که می‌توانند همان گروهی باشند که می‌خواهند در جلسه دفاع حاضر شوند و دانشجو مقاله خود را ارائه کند و اگر گروه داوری تشخیص دادند که قابلیت رساله دکتری را دارد به عنوان رساله دکتری پذیرفته شود تا کار دانشجو تمام و ارتباطش با دانشگاه قطع شود؛ اما مدرک را زمانی دانشگاه به دانشجو ارائه دهد که بتواند پذیرش مقاله را از یک مجله معتبر دریافت کند.

چه دلیلی دارد که از دانشجوی دوره دکتری مقاله بخواهیم

زاهدی خاطرنشان کرد: ما دانشجویانی داریم که حدود سه سال است که درگیر چاپ مقاله‌شان هستند و هنوز موفق به چاپ نشده‌اند. دانشجو نباید سنوات بخورد و روز آخر هم بگویند اخراج؛ قطعا دانشجو برای روند چاپ مقاله مقصر نیست. چه دلیلی دارد که از دانشجوی دوره دکتری حتما مقاله بخواهیم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: با توجه به روند کشور اگر دانشجویان دوره دکتری بتوانند روی موضوع اقتصاد دانش‌بنیان‌ها و استارتاپ‌ها کار عملیاتی و کاربردی انجام دهند و مشکلی از کشور و سازمان‌ها حل کنند که قابلیت خوبی داشته باشد را می‌توان به عنوان به مقاله در نظر گرفت. در این شرایط کشور و آسیب‌هایی که در حوزه اقتصادی دیده‌ایم نباید وقت بگذاریم که دانشجو را وادار کنیم تا مقاله بنویسد بلکه دانشجو باید مشکلی از کشور حل کند و اگر مشکلی را حل کرد اجازه دفاع بدهیم. از وزارت علوم انتظار داریم روی این مساله کار کند و آیین‌نامه فارغ‌التحصیلی دانشجوی دکتری را اصلاح کند.

همچنین ببینید

وام ۲۰۰ میلیونی دانشجویان دکتری آزاد ۱۴۰۳

تضاد در اظهارات مسئولین و دانشجویان درباره وام ۲۰۰ میلیونی دکتری دانشگاه آزاد

برخی از دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد گلایه‌هایی مبنی بر عدم پرداخت وام ۲۰۰ میلیون تومانی …

۴ دیدگاه

  1. سلام
    اونوقت چه فرقی بین کارشناسی ارشد و دکتری هست؟
    مقاله اگه بار علمی داشته باشه چاپ میشه
    چه خنده دار
    مدرک رو وقتی مقاله بیاره دانشجو ،میگیره
    ببخشید مدرک موقتو که میتونه بگیره ،نیاز به مدرک اصلی نداره.

  2. سلام
    اول باید برنامه ریزی دقیقی صورت بگیرد تا بر حسب نیاز واحدهای صنعتی و معدنی و کشاورزی و… کشور ایران دانشجوی لیسانس، فوق لیسانس و دکترا دانشجو در دانشگاه های سراسری ورودی داشته باشیم. در ضمن در همه دانشگاه ها نباید رشته های یکسان در یکسال به تعداد زیاد دانشجو ورودی داشته باشیم (برنامه ریزی ورودی رشته های مفید دانشگاهی در کل کشور). و از همه مهم تر اینکه دانشجوی دکتری فارغ التحصیل شده باید کار داشته باشد و فقطط مقاله نویس صرف برای استخدام هیات علمی نباشد. متاسفانه موارد کثیری و شاید از حساب خارج شده وجود دارد که با پول مقاله می نویسند کتاب چاپ می کنند و …… و اینها هم اعضای هیات علمی های امروز هستند!! الان رشته های غیر تخصص در تخصص دیگر کار می کنند متاسفانه!
    خلاصه کلام اینکه دانشگاه برنامه ریزی، نظم و بودجه ریزی لازم دارد و فارغ التحصیلان نباید به هیچوجه فراموش شوند.

  3. چاپ مقاله یک سم کشنده است در تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها پخش شده است. برای چاپ مقالات سطح بالا (به اصطلاح q1) می بایست تحقیقاتی انجام شود که پشیزی از مشکلات جامعه و کشور را حل نمیکند. مثلا در حوزه کشاورزی این همه دانشگاه و دانشجوی ارشد و دکترا ولی ابتدایی ترین کود و سم کشاورزی از خارج وارد میشود. کشاورزها به دنبال بذر خارجی هستند در حالیکه صدها پایان نامه در مورد بذر انجام گرفته است. دلم پره تا همینجا کافیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *