خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » درآمد پایین؛ مهم ترین مشکل اساتید دانشگاه

درآمد پایین؛ مهم ترین مشکل اساتید دانشگاه

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: وضعیت نابسامان دلار در درون کشور معیشت اساتید دانشگاه‌ها را با مشکل جدی روبرو کرده است و اکنون حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها قابل مقایسه با کشورهای خارجی نیست.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

حسین حسینی تودشکی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو باخبرگزاری فارس با اشاره به کمبود دستمزد اساتید دانشگاهی گفت: متأسفانه یکی از مهم ترین مشکلاتی که امروز در دانشگاه ها وجود دارد مقوله درآمد کم اعضای هیأت علمی است که معیشت آنها را دچار خلاء کرده است که باید در این رابطه دولت یک تصمیم جدی و حمایت گسترده ای را انجام دهد.

*  برای حفظ و نگهداری سرمایه انسانی دولت گام بردارد

وی افزود: امروز بیشتر فارغ التحصیلان مقطع دکتری دانشگاه ها به راحتی در کشورهای خارجی پذیرش می شوند و تخصص خود را در اختیار آنها قرار می دهند که این موضوع به تنهایی از اهمیت بسزایی برخوردار است و باید برای حفظ و نگهداری سرمایه انسانی گام موثری از سوی دولت برداشته شود.

* جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی با حقوق ۴ تا ۵ هزار دلاری

حسینی تصریح کرد : در حال حاضر فارغ التحصیلان دانشگاهی ما با حقوق ۴ تا ۵ هزار دلاری در کشورهای خارجی و حتی کشورهای همسایه مشغول به کار می شوند که اگر این روند ادامه یابد نظام آموزشی رابا مشکل جدی رو به رو خواهد کرد.

*  اساتید جوان بیشتر از دیگر اعضای هیأت علمی در کشورهای خارجی جذب می شوند

وی ادامه داد: اکنون بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاه های تهران ، شریف و امیرکبیر به دنبال موقعیت شغلی درجه یک در کشورهای خارجی هستند چراکه با درآمد دانشگاه‌های داخلی نمی توانند حتی اجاره خانه‌شان را بپردازند، این در حالی است که اساتید جوان بیشتر از دیگر اعضای هیأت علمی در کشورهای خارجی جذب می‌شوند.

همچنین ببینید

واگذاری تصمیم برگزاری مجازی کلاس‌ها به دانشگاه‌ها

واگذاری تصمیم برگزاری مجازی کلاس‌ها به دانشگاه‌ها

وزارت علوم به دانشگاه‌ها اجازه داد در هفته‌های پایانی نیمسال اول ۱۴۰۳-۱۴۰۴ از ظرفیت‌های آموزش …

۶ دیدگاه

  1. ما هم دانشگاههای خوب فیزیک خوندیم. اوضاعمون از این هم خیلی بدتره! اصلا هیئت علمی نمیگیرند که بخواد با ۵.۵ شروع بشه!
    حق التدریس هم که میدونید چه اوضاعیه! (البته شما شاید ندونی!)
    ثانیا اون حقوقهایی که برای امریکا مثال زدی رو نباید با ایران مقایسه کنی،
    چون اونجا خرجها هم چندین برابره
    با تمام این اوصاف وضع اشتغال و درامد برای تحصیل کرده های نسل دهه ۶۰ خیلی خیلی بده!

  2. پس یک دبیر بدبخت چی بگه که استارت کارش داره یک میلیون و پونصد میگیره همه مقاطع تحصیلیشم از لیسانس تا دکتری دولتی خونده؟؟؟؟؟؟
    بنظر من حقوق اساتید از معلما باید کمترم باشه….

    • دوست عزیز، صد البته که معلمی کار بسیار با ارزش و تاثیر گزاری میباشد ولی هر شغلی قدر و منزلت خودش را دارد و ارج نهادن بر یک شغل به معنی خار شمردن دیگری نیست. مدرسی در دانشگاه هم از جنس معلمی هست.
      منتهی باید توجه نمود که فردی که استاد دانشگاه میشود در بهترین حالت از ۳۰ سالگی شروع به کار میکند در حالی که معلمی که از دانشگاه فرهنگیان شروع میکند از همان ابتدا (بهترین حالت ۱۹ سالگی) شروع به دریافت حقوق میکند. معلم با مدرک کاردانی یا کارشناسی شروع به کار میکند ولی مدرس دانشگاه با مدرک دکتری. پس علی القاعده باید تفاوتهایی در نظام دریافت این دو قشر موجود باشد. هر چند با شما موافقم که یک ونیم یا دو میلیون به عنوان حقوق برای هر کاری با این شرایط اقتصادی بسیار ناچیز است. ولی موافق نیستم که باید دریافتی مدرس دانشگاه با معلم یکسان باشد. در این صورت عدالت معنی ندارد.
      موفق و پیروز باشید

  3. با این اعضای هیت علمی این مبلغ که هیچ نصفشم زیادیه که به این اساتید ایران می دهند.

  4. متاسفانه با وجود تصوراتی که از بیرون در مورد شغل هیات علمی وجود داره، حقوق مناسبی پرداخت نمیشه و فشار کار بسیار هست. گاهی اوقات یک هیات علمی تا ۲۲ واحد در ترم تدریس می کنه که به اینها باید واحدهای پایان نامه رو هم اضافه کرد.

  5. کاملا موافقم. درامد یک استادیار شروع به کار در دانشگاه دولتی با مدرک دکتری، ۵.۵ میلیونه که میشه ماهی ۵۰۰ دلار! در حالیکه کمک کارگر ساده (نه سر کارگر) ماهی ۱۰۰۰ دلار در امریکا میگیره. من خودم با اینکه هر ۳ مقطعمو شریف و تهران خوندم، از چنین درامدی کاملا ناراضیم. در حالیکه دوستان و همکلاسیهای سابقم در حال حاضر که هیات علمی های آمریکا هستند، ماهی ۱۰۰۰۰ دلار تا ۶۰۰۰ دلار درامد دارند. (مثلا ۶۰۰۰دلار درامد دوستم به عنوان استاد دانشگاه سن دیگو هست که صرفا مقطع لیسانس تدریس داره). شاید کسی بگه ماهی ۵ تومن هم خوبه! اما برای کسی که مجموعا ۱۲ سال رشته مهندسی خونده، آنهم در برترین دانشگاههای کشور، آنهم در دهه ۸۰ که رشته های مهندسی و کنکور ریاضی فیزیک ابهت داشت و رقابت شدیدی بود، نه مثل الان، اصلا عدد مناسبی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *