خانه » اخبار اساتید هیأت علمی دانشگاه ها » ساماندهی حق التدریس ها و حق التحقیق ها در دستور کار وزارت علوم

ساماندهی حق التدریس ها و حق التحقیق ها در دستور کار وزارت علوم

رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: طرح ساماندهی حق التدریس ها و حق التحقیق ها در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

سید حسن صدوق در گفتگو با خبرگزاری مهر با اشاره به طرح ساماندهی حق‌التدریس‌ها و حق‌التحقیق‌ها گفت: این طرح در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته و در واقع یک طرح جایگزین است.

وی افزود: به عنوان مثال، ممکن است استاد دانشکده ای ۶ تا ۸ ساعت تدریس کند و علاوه بر آن نیاز باشد که درسی را نیز اضافه بر این تعداد تدریس کند، این استاد دانشگاه برای تدریس اضافه ای که انجام می دهد، علاوه بر حقوق خود وجهی را دریافت می کند، ولی انتظار دانشگاه این است که استاد تدریس آن درس اضافه را جزء وظایف ذاتی خود دانسته و دیگر وجه اضافی برای آن پرداخت نشود.

صدوق ادامه داد: این کار باعث می شود دانشگاه  از محل وجهی که بابت حق التدریس و حق التحقیق پرداخت می کند، صرفه جویی انجام دهد که اعتبار این صرفه جویی نیز خود به نوعی متوجه حقوق اعضای هیات علمی می شود به عنوان مثال از این منابع صرفه جویی شده و پایه های تشویقی به اساتید ارائه می شود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: البته هدفمندسازی و بهینه‌سازی حق‌التدریس‌ها را ما در دانشگاه شروع کرده بودیم و ساماندهی وضعیت حق‌التدریس‌ها در ترم‌های اخیر منتج به ۲۰۰۰ ساعت صرفه‌جویی شد که معادل ریالی آن ۲ میلیارد تومان صرفه‌جویی برای دانشگاه همراه داشته است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: در جلسۀ مشترکی که با وزارت علوم برگزار شد، با اصل موضوع و طرح پیشنهادی به این معنی که حقوق حق التدریس دروس اضافی حذف و رساله های دکتری کاهش یابد مخالفتی وجود نداشت. در عوض با اعطای پایه های تشویقی که محل این صرفه‌جویی ها حاصل می‌شود، موافقت شد.

وی افزود: البته در خصوص روش و جدول امتیازی که جایگزین آن می شود، دانشگاه ها خواستار سپردن تصمیم‌گیری به خود هستند.

رئیس دانشگاه در ادامه تأکید کرد که این صرفا یک طرح پیشنهادی است و نبایستی دغدغه ای در شرایط کنونی ایجاد کند.

همچنین ببینید

مهاجرت ۲۵ درصد از اساتید دانشگاه در سالهای اخیر

مهاجرت ۲۵ درصد از اساتید دانشگاه در سالهای اخیر

وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که …

۲ دیدگاه

  1. با سلام .بنده فارغ التحصیل کارشناسی ارشد پرستاری دانشگاه تهران در سال۹۱،هستم و اکنون ۶ سال است که در دانشگاه آزاد ،به صورت حق التدریس و تمام وقت کار می کنم ،اما مشکل بیمه ،پرداخت کم و دیر موقع. حق الزحمه و بی ثباتی و عدم جذب همچنان وجود دارد ،آیا برنامه ای برای جذب یا تسریع جذب اساتید حق التدریس نیست ّممنونم

  2. با سلام و احترام
    در خصوص ساماندهی حق التدریسها انتظار تصمیمات مهمتری را داشتم . واقعا تکلیف یک حق التدریس با سابقه کار ۱۸ سال تدریس دز دانشگاه پیام نورو بدون سابقه بیمه ولی با داشتن سابقه درخشان تدریس و رزومه علمی چیست ؟ انصاف است برای مدرسی که برای استفاده از کلاسهایش حتی دانشجویان سایر دانشگاه ها هم استقبال می کنند بعد از ۱۸ سال تدریس هنوز هم حق التدریس باشد. شرکت مکرر در فراخوان جذب هیات علمی هم بی نتیجه بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *