خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » استخدام ۱۰۰ دانشجوی بورسیه در دانشگاه ها

استخدام ۱۰۰ دانشجوی بورسیه در دانشگاه ها

رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به استخدام ۱۰۰ دانشجوی بورسیه در دانشگاه‌ها گفت: وزیر علوم گفته است اجازه نمی‌دهد دانشگاهی که از دانشجویان بورسیه خود عضو هیأت علمی نگرفته است، هیأت علمی جدید درخواست و جذب کند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدمهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در شورای عمومی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در پاسخ به سوالی با اشاره به انتصاب علی اکبر ولایتی به عنوان رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد گفت: طبیعی است بعد از تغییراتی که در دانشگاه آزاد صورت گرفته، برخی از بیرون و داخل دانشگاه که نمی‌توانند با رویکرد جدید هماهنگ شوند و شاید منافع آنها در خطر افتاده موضع‌گیری‌هایی کنند.

وی افزود: تا جایی که من می‌دانم مسئولان دانشگاه آزاد بدون توجه به این مسائل روندی را که برای جایگاه دانشگاه آزاد در نظر دارند پیش می‌برند، ما هم باید کمک کنیم این دانشگاه به جایگاه مورد نظر نظام برسد.

زاهدی در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد: فضای مجلس با فضای دولت و قوه قضائیه متفاوت است، ممکن است برای یک موضوع بین نمایندگان یک جریان سیاسی اختلاف باشد. مثلا در بحث بودجه تعداد زیادی از نمایندگان اصولگرا موافق لایحه بودجه دولت بودند و تعدادی هم مخالف، پس مجلس یک پیچیدگی خاص دارد.

وی گفت: چون مجلس ما براساس یک نظام حزبی شکل نگرفته و باعث شده مجلس نتواند آن طور که انتظار است در خدمت کشور باشد. اگر می‌شد با تغییر قانون این مشکل حل می‌شد فکر می‌کنم کارایی بالاتری داشت.

زاهدی تصریح کرد: در آن زمان در بحث نظارت و استضیاح هم بهتر می‌شد عمل کرد ولی الان می‌بینیم مسائلی مانند تحقیق و تفحص گاهی اوقات به نتیجه نمی‌رسد.

وی در قسمت دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان گفت: امیدواریم رئیس‌جمهور بعد از ایام عید با حضور در مجلس پاسخ گوی سوالات نمایندگان که در ۵ محور ارائه شده، باشد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: گاهی مواقع عواملی در داخل و بیرون از مجلس مانع انجام تحقیق و تفحص می‌شوند. خدا را شاکریم که در دور قبل مجلس توانستیم تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را کلید بزنیم و به صحن مجلس گزارش بدهیم. در مجلس هشتم هم این بحث مطرح بود ولی به جواب نرسید.

وی ادامه داد: این دوره هم بحث تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را داشتیم و قاعدتا باید در یکشنبه آینده در دستور قرار گیرد.

زاهدی اظهار داشت: تحقیق و تفحص‌ها طبیعی است، اینگونه نیست که ما فکر کنیم تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد خطی و جناحی است. هم الان هم تعدادی از دوستان اصولگرا هستند مخالفت‌هایی در خصوص آقای رهبر و دانشگاه آزاد دارند و اینها در مجلس طبیعی است. الان بحثی که وجود دارد در مورد عمکرد آقای رهبر است.

وی در مورد سوالی درخصوص انجام نشدن تحقیق و تفحص در خصوص مدرک رئیس جمهور هم گفت: این موضوع در صحن رای نیاورد، در مورد مدرک تحصیلی برادر رئیس جمهور کمیسیون کارش را انجام داده و گزارش نهایی هم اماده شده ولی فکر می‌کنم بعد از عید بقیه کارها پیگیری شود.

زاهدی در رابطه با بحث بورسیه‌ها هم گفت: در خصوص دانشجویان بورسیه که درسشان تمام شده و به دانشگاه‌های تعیین شده مراجعه کردند و دانشگاه آنها را نپذیرفته اند می‌توانند شکوائیه‌ای بنویسند خطاب به بنده یا رئیس هیات عالی جذب و یا یک نامه به آقای فریدون در وزارت علوم بنویسند و مطمئنا این پیگیری خواهد شد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: امروز صبح در جلسه هیات مرکزی جذب وزارت علوم هم شرکت کردم و موافقت شد تا ۱۰۰ نفر از بورسیه‌ها در دانشگاه‌ها استخدام شوند.

وی با اشاره به سخت‌گیری روسای برخی دانشگاه‌ها در خصوص دانشجویان بورسیه گفت: بنده با آقای غلامی هم صحبت کردم و وی گفت اجازه نمی‌دهیم دانشگاهی که از دانشجویان بورسیه خود عضو هیات علمی نگرفته عضو هیات علمی جدید درخواست کند و بگیرد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به گلایه دانشجویان در خصوص تغییر فضای سیاسی دانشگاه‌ها هم افزود: بالاخره دولت تغییر کرده و این طبیعی است که فضای سیاسی دانشگاه‌ها هم تغییر کند. اما شما از همان نارحت هستید که ما ناراحتیم و آن این است که اقداماتی صورت بگیرد که خلاف منافع ملی، وحدت ملی و باورهای دینی ما باشد.

وی گفت: متاسفانه برخی نشریات دانشجویی در رابطه با قومیت‌گرایی با هدف اینکه تجزیه طلبی‌ را ترویج کنند، بحث می‌شود. این به مصلحت کشور نیست و ما نشریاتی داریم که علیه اسلام می‌نویسند.

زاهدی افزود: در دانشگاه تهران فضا را به کسانی داده‌اند که کاملا دین ستیز هستند، اینها بد است، از مسئولان دانشگاه‌ها و وزارت علوم انتظار داریم که در مورد اینها سکوت نکنند.

این نماینده مجلس گفت: توصیه ما به معاونان فرهنگی وزارتین علوم و بهداشت این است که مراقبت کنند تا فضای دانشگاه خلاف جهت نظام و انقلاب پیش نرود.

وی تاکید کرد: برخی از جریانات اصرار دارند که از انقلاب جدا شوند و ما خوشحالیم که جریانات انقلابی‌ مانند شما وجود دارند و مراقبت می‌کنند و وظیفه آتش به اختیاری را که رهبری معظم فرمودند را با بصیرت تمام انجام می‌دهند و در مقابل برخی از اقدامات خلاف شرع و نظام محکم می‌ایستند.

زاهدی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم حمایت مالی از تشکل‌های دانشجویی هم گفت: اگر کمک مالی نشده من متاسفم ولی این موضوع را پیگیری می‌کنم.

این نماینده مجلس در خصوص سوال دیگری یادآور شد: نظارت بر عملکرد حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که بخشی از آن توسط خود وزارت علوم و بخشی هم توسط نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مجلس هم درباره مباحث نظارتی کاملا آزاد است و اگر نیاز باشد ورود خواهد کرد همانوگونه که تا کنون ورود کرده است.

وی درباره سوالی پیرامون سیاسی شدن شوراهای صنفی هم گفت: خیلی از تشکل‌های صنفی خیلی در مدار مطالبات صنفی نمی‌گردند و رویکردهای صنفی پیدا کرده‌اند و این آسیب است و دانشجویان هم برای اینکه مطالبات صنفی خود را پیگیری کنند به یک عده رای می‌دهند ولی اینها به جای پیگیری مشکلات صنفی به مسائل سیاسی می‌پردازند. این شوراها باید مراقب باشند تا وزارتخانه براساس مصوبه‌ای که وجود دارد با آنها برخورد نکند.

زاهدی در مورد سوال دیگری هم افزود: رئیس دانشگاه و معاونان فرهنگی باید به کمک نهاد رهبری یک محیط مناسب را برای دانشجویان ایجاد کنند و از طریق کرسی‌های‌ آزاد اندیشی مباحث را مورد بررسی قرار دهند.

وی گفت: متاسفانه امروز کرسی‌های آزاداندیشی آنچنان که باید برگزار نمی شود و این فرصتی را برای برخی افراد و جریانات فراهم می‌کند تا تفکرات غیراسلامی و دینی خودشان را به دانشجویان تحمیل کنند.

این نماینده مجلس در خصوص سوالی پیرامون وضعیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: سیاست‌های خوب کلانی برای حل مشکل فارغ‌التحصیلان تدوین شده است. باید آمایش آموزش عالی سریع‌تر در کشور راه بیفتد که اگر محقق شود بسیاری از مشکلات را در این رابطه حل می‌کند و در جهت جذب فارغ‌التحصیلان در بازار کار اتفاق مهمی است.

وی گفت: باید باور کنیم دیگر نمی‌شود به صورت سنتی به دانشجو آموزش بدهیم، دانشجو باید مهارت هم فرا بگیرد و باید طوری برنامه ریزی شود که دانشجو همزمان در یک کارگاه یک مهارت فرا بگیرد.

زاهدی تصریح کرد: در بودجه‌هایی هم که تصویب شده وام‌های خوب و با شرایط خوبی هم برای فارغ‌التحصیلان در نظر گرفته شده است تا بتوانند طرح‌های خود را اجرایی کنند. قبول کنید اکثر فارغ التحصیلان مهارت کافی را ندارند و برای ورود به بازار کار به مشکل می‌خورند.

وی گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای آمادگی دارد به این عزیزان آموزش دهد. طرحی را هم در مجلس تصویب کردیم که هر کس در هر شغلی بخواهد وارد شود باید از یک جایی که قانون مشخص می‌کند، گواهی صلاحیت حرفه‌ای بگیرد.

همچنین ببینید

زمان ثبت نام جذب هیات علمی ۱۴۰۳

شروع فراخوان جذب هیات علمی ۱۴۰۳

فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی وزارت علوم ۱۴۰۳ شروع شد.آخرین اخبار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *