خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » پرداخت وام ویژه دکتری به تمامی دانشجویان در سال ۹۶

پرداخت وام ویژه دکتری به تمامی دانشجویان در سال ۹۶

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تأکید بر اینکه دانشجویان نگران دریافت وام دکتری نباشند، گفت: میزان این وام به ۱۱۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده و تمهیداتی اندیشیده شده که به تمام متقاضیان وام تعلق می‌گیرد.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

به گزارش خبرگزاری فارس، ذوالفقار یزدان‌مهر مشاور وزیر و رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با تاکید بر اینکه دانشجویان دکتری نگران دریافت وام ویژه دکتری نباشند، گفت: میزان وام ویژه دکتری از سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان سال ۹۳ به ۱۱۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده و تمهیداتی در صندوق رفاه دانشجویان اندیشیده شده است که براساس آن به تمام متقاضیان وام تعلق می‌گیرد، بنابراین جای نگرانی از سوی دانشجویان دکتری وجود ندارد.

وی افزود: براساس نقشه جامع علمی کشور مصوب ۱۳ دی‌ماه سال ۹۰ که با عنوان «حمایت از دانشجویان دوره دکتری» است بر توانمندسازی متناسب با تکالیف آموزشی، پژوهشی و اجرایی و وظایف آنها در چارچوب اولویت‌های نقشه جامع علمی کشور و مبتنی بر نیازهای کشور تاکید شده است بطوریکه تا حد امکان از حمایت‌های بلاعوض اجتناب شود.

یزدان‌مهر در ادامه به آغاز پرداخت وام ویژه دکتری از سال ۹۲ اشاره کرد و افزود: در سال ۹۲ مبالغی تحت عنوان «پژوهانه» ماهانه به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان از طرف معاونت علمی پژوهشی ریاست جمهوری به دانشجویان دوره دکتری پرداخت می‌شد که روند پرداخت آن با کاهش اعتبارات از سوی دولت وقت متوقف شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم خاطر نشان کرد: با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در ادامه سیاست‌های حمایتی از دانشجویان دوره دکتری مقرر شد از مهرماه ۹۳ پرداخت وام ویژه دکتری در دستور کار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قرار گیرد. با عملیاتی شدن روند پرداخت وام مذکور در این سال مبلغ ۳۸میلیارد ریال تعداد ۲۵۹۹ دانشجو وام دریافت کردند.  

یزدان‌مهر تاکید کرد: روند پرداخت وام ویژه دکتری در سال‌های ۹۴ و ۹۵ ادامه یافت به طوری که در سال ۹۴ مبلغ ۲۰۱ میلیارد ریال به تعداد ۱۴ هزار و ۲۳۰ نفر و در سال ۹۵ نیز مبلغ ۵۸ میلیارد ریال به تعداد ۳۰ هزار و ۵۶۲ نفر وام ویژه دکتری پرداخت شد.

مشاور وزیر علوم با تاکید بر تلاش صندوق رفاه دانشجویان در پوشش صد درصدی متقاضیان وام ویژه دکتری در سال جاری، افزود: روند افزایشی تعداد بهره‌مندان از وام مذکور و مبالغ پرداخت شده نشان از استقبال بالای دانشجویان دوره دکتری از این وام است که این استقبال موجب شد که صندوق رفاه دانشجویان با هم‌افزایی با بانک عامل نیاز صددرصدی دانشجویان را برای پرداخت تسهیلات ویژه دکتری پاسخ دهد.

*سدی که از مسیر وام دکتری برداشته شد

به گفته وی، مطابق با دستورالعمل اجرایی پرداخت وام ویژه دکتری که از سوی وزارت علوم به صندوق رفاه دانشجویان ابلاغ شده بود یکی از شروط پرداخت وام به دانشجویان، گذراندن آزمون جامع بود که با این دستورالعمل عملا امکان پرداخت وام فقط برای دانشجویان سال سوم و چهارم میسر می‌شد. ضمن اینکه مبلغ وام ویژه دکتری از سال ۹۳ تا خرداد ۹۵ در دو قیمت ماهانه ۵۰۰ و ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شد.

رییس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: با توجه به تاکید وزیر علوم درخصوص حمایت حداکثری از دانشجویان دوره دکتری و تسریع در اجرای شیوه جدید پرداخت، آسیب‌شناسی و مطالعات کارشناسی در خصوص اعمال تغییرات در روند پرداخت وام ویژه دکتری صورت پذیرفت و از دو جنبه در جهت افزایش سطح کمی و کیفی وام اقدامات لازم صورت پذیرفت. بر این اساس مبلغ وام به منظور اثربخشی بیشتر در سطح زندگی دانشجویان و سطح پوشش پرداخت وام به منظور بهره‌مندی حداکثری جامعه دانشجویی در دوره دکتری افزایش یافت.

* افزایش مبالغ وام دکتری در سال ۹۵

یزدان‌مهر تاکید کرد: با حمایت وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه در بعدکمی، مبالغ وام‌های پرداختی از ابتدای سال تحصیلی ۹۶-۹۵ در نوع ۱ (عادی) از مبلغ ۵۰۰ به ۶۵۰ هزار تومان و در نوع ۲ (دارای پایان نامه کاربردی و تقاضامحور) از ۶۰۰ به ۷۵۰ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین از لحاظ افزایش سطح پوشش جامعه دانشجویی نیز از مهرماه ۹۵ وام مذکور به تمامی دانشجویان روزانه دوره دکتری مشغول به تحصیل در دانشگاه‌های دولتی مطابق دستورالعمل اعطا شد.

مشاور وزیر علوم یادآور شد: باتوجه به اینکه افزایش سطح پوشش جامعه دانشجویی و پیش‌بینی پرداخت وام مذکور به کلیه متقاضیان واجد شرایط نیازمند اعتبارات بیشتری بود، صندوق رفاه دانشجویان مذاکرات خود را با چندین بانک دولتی با هدف هم‌افزایی صندوق و یکی از بانک‌ها در جهت حمایت از دانشجویان آغاز نمود که پس از بررسی‌های به عمل آمده توافق لازم با یکی از بانک‌ها حاصل شد.

وی ادامه داد: براساس تفاهمنامه فوق مقرر شد بانک عامل سالیانه مبلغ ۱۱۰۰ میلیارد ریال به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد به دانشجویان پرداخت کند.

* پرداخت وام ضروری ۲۵ میلیون ریالی از مهر ۹۶

مهندس یزدان‌مهر گفت: به منظور حمایت آن دسته از دانشجویان که پایان‌نامه‌های کار بردی و تقاضا محور داشته باشند، از مهر ماه ۹۶ مبلغ ۲۵ میلیون ریال از طرف صندوق رفاه تحت عنوان وام ضروری پرداخت می‌شود. همچنین به دانشجویان دوره دکتری علاوه بر وام ویژه که از طریق بانک پرداخت می‌گردد، وام تحصیلی با ضوابط صندوق نیز پرداخت شود.

به گفته رییس صندوق رفاه دانشجویان، ‌این صندوق در کنار وام مذکور بیش از ۲۰ نوع وام دیگر نیز به دانشجویان پرداخت می‌کند و دانشجویان می‌توانند با استفاده از اعتبار تضامنی که به صندوق رفاه واگذار نموده‌اند از سایر تسهیلات از جمله وام تحصیلی، ازدواج، مسکن، ودیعه مسکن متاهلی، ضروری، پایان‌نامه و… استفاده کنند.

* ثبت‌ بیش از ۵۰۰۰ تقاضا برای وام دکتری

وی با بیان اینکه ثبت‌نام برای دریافت وام ویژه دکتری تا ۱۵ تیر ادامه دارد گفت: ثبت‌نام وام ویژه دکتری که از ۱۳ خرداد شروع شده بود تا ۱۰ تیر ادامه دارد و تا امروز تعداد ۵ هزار و ۴۰۰ دانشجو برای دریافت این وام ثبت‌نام کردند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان افزود: به منظور تسهیل در مراحل پرداخت وام کمیته‌ای متشکل از کارشناسان و مدیران صندوق رفاه و بانک عامل تشکیل شده که به صورت مداوم در حال آسیب‌شناسی، رفع موانع و مشکلات و ایجاد تسهیل در فرایند پرداخت وام مذکور خواهد بود.

*شرایط وام دکتری تسهیل شد

به گفته مهندس یزدان‌مهر، تنوع در ارائه تضامین از مهم ترین مزایای وام ویژه دکتری است، در واقع بر اساس روش جدید پرداخت، دانشجویان می‌توانند علاوه بر ضامن کارمند رسمی یا پیمانی (طرح سابق) از کارمندان قراردادی، کسبه و بازاریان نیز جهت ضمانت استفاده کنند. ضمن اینکه روند تقاضای وام در دانشگاه، ارائه درخواست و مستندات از ۴ بار در سال به ۲ بار کاهش پیدا کرده است.

مشاور وزیر علوم تاکید کرد: تضامین لازم جهت بازپرداخت وام مذکور به ازاء هر ۱۵ میلیون تومان یک ضامن معتبر است و در صورت اخذ مبالغ بالاتر ارائه ضامن دوم الزامی است. درحالی که مطابق با دستورالعمل بانک مرکزی جهت اخذ هر ۱۰ میلیون تومان باید یک ضامن معتبر به بانک ارائه نمود. همچنین با حذف سفته گام بهتری برای تسهیل در دریافت وام برداشته شد.

*تنفس دو ساله برای بازپرداخت وام دکتری

به گفته وی،‌ برای رفاه حال دانشجویان وام مذکور از مدت تنفس یکساله جهت بازپرداخت برخوردار بود که صندوق و بانک مدت مذکور را به ۲ سال افزایش دادند.

مشاور وزیر علوم با اشاره به اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومانی برای پرداخت وام ویژه دکتری گفت: در روش جدید پرداخت وام ویژه دکتری با توجه به افزایش میزان اعتبار (۱۱۰ میلیارد تومان) پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۲ هزار نفر از متقاضیان تحت پوشش وام مذکور قرار گیرند که تقریبا پوشش صددرصدی را به دنبال خواهد داشت. همچنین بازپرداخت اقساط ۶۰ ماهه در نظر گرفته شده تا دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل دغدغه‌ای نداشته باشند.

* دانشجویان نگران دریافت وام نباشند

رییس صندوق رفاه دانشجویان در پایان خاطرنشان کرد: دانشجویان نباید نگران دریافت وام باشند چراکه تمهیدات لازم برای پرداخت انواع وام‌های دانشجویی موجود اندیشیده شده و می‌توان با آرامش دوره تحصیلی خود را به پایان برسانند. بدون‌شک صندوق رفاه به دنبال آن است تا هیچ دانشجویی در هیچ دوره تحصیلی به خاطر ضعف و عدم بضاعت مالی از تحصیل باز نماند و شرایط ادامه تحصیل برای همه اقشار را فراهم کند.

همچنین ببینید

تشریح جزئیات اعلام فراخوان جذب اعضای هیات علمی

اعلام فراخوان جذب هیات علمی ۱۴۰۳ تا حداکثر یک ماه آینده

رئیس مرکز جذب وزارت علوم اعلام کرد: حدود ۲۸ روز طول می کشد تا صورت …

۷ دیدگاه

  1. من دانشجوی ترم اخر دکتری هستم رشته کشاورزی ولی متاسفانه در جامعه ما با این مدرک تحصیلی بیکار هستم اگر در حوضه اختیازات شما هست لطفا راهنمایی کنید

  2. برای شبانه ها حقوق بلاعوض تعلق بگیرد .این نوبت دومی ها آینده سازان این مملکت هستند

  3. با سلام.ریس صندوق رفاه درباره دانشجویان روزانه فرموده اند”هیچ دانشجویی در هیچ دوره تحصیلی به خاطر ضعف و عدم بضاعت مالی از تحصیل باز نماند”جناب ریس آنکه از ادامه تحصیل باز خواهد ماند دانشجوی شبانه علاقمند به علم است.اینجانب نوبت دوم هستم و با چالشهای زیادی برای ادامه تحصیل دکتری مواجه ام و بیکارم.شما اگر میخواهید عدالت برقرار باشد برای اینجانب شغل بدهید

  4. ما دانشجویان دکتری روزانه وام نمیخواهیم. حقوق میخواهیم. چه فرقی است بین ما و وزارت بهداشتی ها

  5. با سلام خدمت عزیزان فرهیخته، آیا اطلاع دارید وامی به دانشجویان دوره دکتری دانشگاه آزاد تعلق میگیرد یا خیر?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *