خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » اعلام دستورالعمل بورس تحصیلی داخل

اعلام دستورالعمل بورس تحصیلی داخل

دستورالعمل موقت ویژه سال ۹۳ برای آئین نامه اجرایی اعطای بورس تحصیلی داخل کشور اعلام شد که بر اساس آن معدل دوره کارشناسی متقاضی باید حداقل ۱۵ و معدل دوره کارشناسی ارشد وی باید حداقل ۱۷ باشد .

به گزارش خبرنگار مهر، در تبیین موادی از آیین نامه اجرای اعطای بورس داخل کشور موارد زیر برای دانشجویان دکتری متقاضی استفاده از بورس تحصیلی داخل کشور در سال ۹۳ ضروری است.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

براساس ماده یک: متقاضیان بورس (دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره دکتری ) علاوه بر احراز شرایط ماده ۴ آیین نامه باید شرایط زیر را نیز دارا باشند .

الف- شرایط تحصیلی: متقاضی باید در بین دانشجویان تحصیلی خود در دوره کارشناسی ارشد حائز ۱۰ درصد اول رتبه‌ها بین ورودی‌های همزمان خود در دانشگاه محل تحصیل بوده و نیز معدل دوره کارشناسی متقاضی حداقل ۱۵ و معدل دوره کارشناسی ارشد وی باید حداقل ۱۷ باشد.

تبصره: تمام دوران تحصیلی متقاضی باید به صورت حضوری و تمام وقت برگزار شده باشد.

ب: شرایط سنی: سن متقاضیان دردوره پذیرش در دوره دکتری نباید بیش از ۳۰ سال باشد (مدت خدمت سربازی به آن اضافه می شود)

ماده ۲: در جذب متقاضیان بورس علاوه بر اولویت های مندرج در ماده ۵ آیین نامه تصریح می شود که در شرایط یکسان اولویت جذب ابتدا با خانواده درجه یک شاهد و ایثارگر سپس داوطلبان بومی و سپس داوطلبان متاهل است.

ماده ۳: به منظور اطمینان از اجرایی شدن ماده ۸ آیین نامه لازم است متقاضیان شاغل و متعهد به دستگاه های اجرایی و سایر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی موافقت انتقال از دستگاه مربوط به دانشگاه جایابی شده را پیش از ثبت نام ارایه کنند.

ماده ۴: بررسی احراز شرایط،صلاحیت ها و اولویت ها در اعطای امتیاز بورس برعهده سازمان اموردانشجویان است.

تبصره یک: به منظور افزایش دقت در تشخیص صلاحیت های علمی متقاضیان از آنها مصاحبه حضوری به عمل خواهد آمد .

تبصره ۲: متقاضی باید در فراخوان جذب اعضای هیات علمی شرکت کرده باشد.

تبصره ۳: مسئولیت هرگونه اشتباه و مغایرت در اطلاعات تحصیلی و فعالیت های آموزشی و پژوهشی ارایه شده متوجه متقاضی است و در صورت احراز تخلف اداره کل بورس می تواند ضمن لغو پذیرش و بورس دانشجو نسبت به برآورد خسارت و مطالبه آن اقدام کنند.

ماده ۵: زمان تحویل درخواست متقاضی به اداره بورس داخل همراه با مدارک لازم شامل سوابق تحصیلی نباید بیش از سه سال از آغاز تحصیل در دوره دکتری گذشته باشد.

ماده ۶: متقاضیان جذب در دانشگاه های تک جنسیتی باید از همان جنس باشند.

ماده ۷: لازم از دانشگاه متقاضی جذب دانشجوی بورسه همزمان با معرفی وی به سازمان صورت جلسه هیات اجرایی جذب و فرم تکمیل شده حاوی شرایط و اولویت های مندرج درآئین نامه و و این دستورالعمل را به همراه اظهار نظر علمی گروه آموزشی یا پژوهشی مربوط به اداره کل بورس ارسال کنند.

ماده ۸: از آنجا که دانشجوی بورسیه باید به طور تمام وقت به تحصیل اشتغال داشته و شغل دیگری نداشته باشد در راستای مواد ۹ تا ۱۵ آیین نامه اجرایی اداره کل بورس می تواند در صورت احراز هرگونه تخلف از مقررات و یا کوتاهی در امر اشتغال به تحصیل و ارسال گزارش های لازم امتیاز بورس را از دانشجوی بورسیه سلب و مقرری وی را قطع کند. که دراین صورت جایابی نیز منتفی خواهد شد.

بورس تحصیلی امتیاز اعطائی از طرف سازمان امور دانشجویان است و این سازمان پس از احراز صلاحیت های لازم در صورت وجود اعتبار اقدام میکند.

همچنین ببینید

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

وزارت علوم برای حل مشکلات کشور، اقدام به راه‌اندازی مراکز هدایت تحصیلی و اعزام اعضای …

۴۱ دیدگاه

  1. سلام به همه دوستان، شرایط معدل نا عادلانه گذاشته شده است. هر شخصی ممکن تو زندگیش مشکلاتی براش پیش بیاد
    مثلا خود من دوره لیسانسم با زلزله بم مقارن بود. این شرط بسیار ناعادلانه است و باعث می شود عده ی زیادی از تلاش کردن نا امید شوند.

  2. سلام
    من متقاضی جذب پیمانی هستم. ولی من رو به دلیل شرط معدل در آیین نامه جذب بورسیه رد کردند!!!!….به نظرتون کاری می شه کرد؟ …واسه نامه من هم هستم…

  3. سلام کسی میدونه واسه شرکت در فراخوان جذب هییت علمی برای بورسیه که اردیبهشت ماه انجام میشه شرط گذراندن آزمون جامع هست یا نه؟

  4. آیا سنوات خدمتی شاغلین در شرط سنی لحاظ نمی شود؟با این حساب درس خواندن و کارکردن همزمان اشتباه است و بعد از استخدام شدن به کلی باید قید ادامه تحصیل را زد. شرط تاهل هم عادلانه نیست.

  5. سلام
    منم موافق مجموع معدل ارشد و کارشناسی با ضرایب قبلی هستم حداقل مجموع برای رشته های فنی ۷۵ یا ۷۰ در نظر بگیرن شاید بنا به دلایلی در یکی از مقاطع معدل پایین باشد ولی در مقطعی دیگر جبران کرده باشد ضمن اینکه بایستی بین رشته های فنی و علوم انسانی تفاوت هایی قائل شوند.
    پیشنهاد دیگر من این است که حداقل بگویند مثلا از ۴ شرط فوق حتما ۳ شرط را دارا باشند مثلا بین شروط معدل کارشناسی، ارشد، رتبه فارغ التحصیلی، سن سه شرط را داشته باشیم

  6. سلام
    امسال تو دوره دکتر دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم معدل ارشدمم بالای هیجده است تو دانشگاه سطح بالا ولی کارشناسیم زیر حد نصابه
    شما باید توجه داشته باشید دانشجوی کارشناسی خیلی جوون و بی تجربه است و واقعا باید یه تبصره ای با توجه به وضعیتش برا بورسیه در نظر بگیرید. امیدوارم مسوولان این چیزا رو در نظر داشته باشن

  7. من تو لیسانس جزء ۲ درصد اول بودم ولی توی ارشد جزء ۱۵ درصد هستم نه ۱۰ درصد و تنها کسیم که دکتری قبول شدم. این شرط ۱۰% خیلی بی انصافیه…لطفا تجدید نظر کنین
    با تشکر

  8. بنظرم باید به وزارت نامه بزنیم و در واقع به شخص وزیر. بنظرم فرمول ۳برابر معدل لیسانس + ۲برابر ارشد بالای ۷۵ مناسبتره (چرا که هیچ وقت قبول نمیکنند که این فرمول بالای ۷۰ باشه، چون قبلا ۷۰ بوده). اینطوری اگه یکی از دو مقطع معدل کم آورده باشی، جا برای جبران هست.
    از مدیران سایت هم تقاضا داریم کمک کنند.
    راهکار دیگر اینکه حتی بورس بدون حقوق هم کنند خوبه، چرا که مطمئن میشیم آینده هیات علمی خواهیم شد.

  9. واقعا شرط این استعداد درخشان خیلی جالبه، ما کلا ۱۶ نفر بودیم که نفر اول ما اصلا درس نخوند و نفر دوم هم رفت کانادا…. پس مابقی بچه های ما دیگه هیچی!!!!!!!!!!!! تاره معدل هم خیلی جالبه، من خودم از لحاظ معدل مشکلی ندارم ولی معدل ورودی ما ماکریمم ۱۸ بود ولی بچه های سال بعد ۱۹، این معدل فقط برمیگشت به دید استادا همین!!!!!! پس چرا تو این شرایط بحثی از رزومه مثل کتاب مقاله و ….. که تو همه دنیا شرطه نشده!!!!!!!!!!!!!!!!!! واقعا به خاطر عمری که برای درس گذاشتم متاسفم 🙁

  10. سلام
    انقد جوش الکی نزنید
    بنده تمام این شرایط رو دارم. هرسه مقطع روانه؛ متاهل، شاگرد دوم دانشگاه تهران بین ۲۰ نفر، دانشجوی دکترای فردوسی، ۳۲ تا مقاله و کتاب و طرح پژوهشی، جوان برتر علمی استان، مدرس دانشگاه دولتی و پیام نور، سن۲۷، ارشد:۱۸.۵، کارشناسی:۱۵.۵، چندین تا کارگاه تکمیلی شرکت کردم و ارائه کارگاه داشتم، داور چندتا همایش، رتبه تک رقمی کنکور، استعداد درخشان، خسته شدم…
    خودم هم باورم نمیشه اینقد کار رو با هم و تنهایی انجام دادم!!چندجا هم تو این دو سال دکترا دعوات به مصاحبه شدم (آزاد و دولتی) اما هیچ جا پذیرفته نشدم. وقتی ۲۰۰ تا رشته دکترا کلا ۱۹۵ نفر تو کل کشور بورسیه می خوان (اونم جاهای پرت)شماها دارید جوش چی میزنید دوستان؟ برید جدول فراخوان اردیبهشت ۹۳ رو ببینید، بسیاری از رشته ها ظرفیتش صفر هستش اصلا، شاید شما هم مثل من جزو اون رشته ها باشید، وقتتون رو صرف بورس نکنید.فرایند بورس شدن قریب به دو سال طول میکشه و اصلا معلوم نیست آخرش شما رو بورس کنن یا نه. سه چهار سال دیگه درس بخونید خدا کریمه. انشالا یک مقطع جدید بعد دکترا اکتشاف و اختراع میشه و ما ادامه تحصیل میدیم. نشد هم دوباره میریم یک لیسانس و ارشد و دکترای جدید میگیریم:-)

  11. ((((((((دانشجویان باید در دوره کارشناسی ارشد حائز ۱۰ درصد اول رتبه‌ها بین ورودی‌های همزمان خود در دانشگاه محل تحصیل باشند !!!!!!!))))))) یکی بگه این یعنی چی آخه!!!!!!! تمام ورودی ما تو ارشد ۱۰ نفر بودن و با این فرمول شما میشه فقط نفر اول که حق شرکت در بورسو داره!!!! اینم بگم که اصلا نفر اول و دوم ورودی ما ادامه تحصیل ندادن و ماها که دوم یا سوم به بعد هستیم باید قید بورسو بزنیم!!! آخه این منطقیه!!!

  12. دوستانی که از معدل می نالن خوب نگاه کنن متن خبر رو. این شرایط برای بورسیه هیات علمیه نه پذیرش هیات علمی قراردادی یا پیمانی.

  13. سلام دوستان. من امسال در دکتری پذیرش شدم. اطلاعاتی دفیفی ندارم. لطف میفرمایید راهنمایی کنید. در سایت وزارت علوم حوندم که زمان درخواست بورس داخل اردبهشت ماه است. الان این اطلاعیه مربوط به چه زمانی است؟ و این جمله در آیین نامه که ” متقاضی باید در فراخوان جذب اعضای هیات علمی شرکت کرده باشد” یعنی چی؟ مگه بورس داخل از جذب جدا نیست؟

  14. یکی به ما بگه این دستورالعمل شامل حال کسانی میشه که در فراخوان بورس ۹۱ شرکت کردند و در حال حاضر پرونده آنها برای بررسی نهایی در هیات مرکزی جذب وزارتخانه هست. یعنی عطف به ماسبق میشه. این همه وبسایت داریم با این همه خبرگزاری و خبرنگار. ۸۰ درصد کارشون کپی کاری. یکی نمیره یه چهار تا سوال درست حسابی بپرسه. بپرسید معدل تراز شده منظرتونه؟ عطف به ماسبق میشه؟ ده درصد چه صیغه ای؟ من متوجه نمیشم همه جای این دستور العمل ابهام داره. اخه تو دستورالعمل موقت ویژه ۹۳ که تو سایت فراخوان زده بود اصلاحیه زده بودن که منظور معدل ها معدل تراز شده است.

  15. من هم با شرط سنی مخالفم. استاد عزیزی داشتیم که می گفت بهترین شیوه درسخوندن اونه که بعد از کارشناسی ۳_۴ سال بری کار کنی و بعد بیای ارشد بخونی و همینطور با فاصله زمانی بعد از تجربه کسب کردن در رشته تحصیلیت بیای برا دکترا. من هم کار کردم و هم متاهلم و بخاطر بچم ۳سال ادامه تحصیل را به تعویق انداختم ، چون میخواستم در دانشگاههای خوب تهران فوق و دکتریم را بگیرم و حالا… من به راهی که رفتم و به تصمیم خودم ایمان دارم ولی متاسفانه سیاستگذاران ما بینش وسیعی ندارند و به خودشان اجازه می دهند با زندگی و اینده بچه های مردم بازی کنند….
    هر کجا اعتراض کنید من هم هستم ، شاید کسی صدایمان را بشنود.

  16. متأسفم برای این سیاست های نا کار آمد! تأسفم برای خودم که دانشجوی نخبه و استعداد درخشان ان سیستم آموزشی هستم. متأسفم … خدایا همسر مناسب من رو بفرست وگرنه امید و آینده زندگیم ، برنامهها و آرزو هام تحصیلات و بورس شدن ، عضویت در… نابود میشه!

  17. سلام.
    اگر همه شرایط رو داشته باشیم ولی مجرد باشیم. چی می شه؟

  18. منهم موافقم تبصره ی معدل لیسانس ضربدر ٣ + معدل ارشد ضربدر ٢ بزرگتر از ٧٠ اعمال بشه ! مشخصه که معدل ها توی دانشگاههای با سطح های متفاوت فرق میکنه، از طرفی روزمه افراد شرط اصلی باید باشه.

  19. با عرض سلام
    کاش این شرط سنی رو برای خانم های دارای فرزند و متاهل تغییر بدن
    من تمام شرایط و دارم اما به خاطر دوقلوهام دو سال عقب افتادم و سنم ۳۱ ساله
    به نظرتون چطور میشه اعتراض کرد

  20. معدل دکترام تا پایان ترم سه ۱۹.۵ هست. اما معدل لیسانس و ارشدم اینقد زیاد نیست!!!! کاش همون فرمول قبلی اجرا میشد. ما همیشه فکر میکردیم معدلمون واسه هیىت علمی شدن مناسبه. لطفا اطلاع رسانی کنید شرط معدل رو یک نمره پایین بیارن. لطفا به اطلاعشون برسونید. لااقل بتونیم تو مصاحبه با سواد واقعی و مقالاتمون سنجیده بشیم.

  21. به کجا میشه اعتراض کرد و آیا نتیجه ای هم داره!؟ لااقل بگن این قانون تا چند سال برقراره که ما تکلیف خودمونو بدونیم که ادامه بدیم درسو یا انصراف بدیم بریم دنبال کار و زندگیمون….

  22. بنظرم همه دوستان طی نامه ای به وزارت یا اداره دانش آموختگان بخواهند شرط معدل را حذف کنند و البته اون شرط ۱۰% برتر هم به کل باید حذف بشه. بهرحال کسایی هستند که مثلا لیسانس برق شریف خوندن و معدل ۱۴ یک معدل درخشان به حساب میاد و مثالهای دیگه. همه بخواهیم بجای این شرط معدل، فرمول زیر را بگذارند (این فرمول از فرمول قبلی بورس هم کمی سختگیرانه تره و پس میتونه نظر سازمان را جلب کنه):
    معدل لیسانس * ۳ بعلاوه معدل ارشد*۲ عددی بزرگتر از ۷۵ بشه (قبلا ۷۰ بود). اینطوری کساییکه لیسانس ضعیف کار کزدند با تلاش در ارشد میتونن جبران کنند. ضمنا حتی میشه معدل دکترا را هم لحاظ کرد. چرا که الان بورس را به کسی میدن که آزمون جامع را داده باشه و معدل دکترا همون معدلی است که تا آزمون جامع کسب شده، چراکه نمره تز دکترا همه خوب میشند. دوستان با اون فرمول اگه موافقید لطفا همگی طی نامه ای اقدام کنیم.

    • منم با نظرتون موافقم. خود من معدل کارشناسیم ۱۴.۲۶ و معدل ارشدم نزدیک ۱۹، الآن هم دانشجوی دکترام. با این وجود باید قید هیات علمی و دکتری و درس رو بزنم و انصراف بدم و برم دنبال کارم!!!! به کجا میشه اعتراض کرد آخه؟

    • منم کاملا با نظر رامتین موافقم دانشگاه های خوب که معدل ۱۸ و ۱۹ ندارن! اینطوری اونایی که تو یه دانشگاه رده پایین دوره کارشناسی یا ارشد رو گذروندن با نمره ها و معدلای بالا از ما جلو میزنن انصاف نیست بخدا، اون موقع به ما میگفتن نگران نباشید دانشگاه های خوب ضریب معدل دارن اما هیچ وقت برامون اعمال نشد تعجبی هم نداره تو نظام آموزش عالی قانون وجود نداره اگرم داره اجرا نمیشه واقعاً جوونیمون حروم درس خوندن شد آخرشم هیچ……

    • موافقم. اما چطور و کجا باید اعتراض کنیم. حتما خبر بدید

  23. شرط معدل واقعا نمیتونه همه جا و برای همه یکی بوده باشه مثلا بسیاری از اساتید اصلا اوراق را تصحیح نمی کنند و بر اساس اینکه کدام دانشجو با انها پایان نامه برداشته و کدامیک برنداشته نمره میدهند حتی بسیاری از دانشجویان بدون مطالعه سر جلسه امتحان حاضر میشوند و تنها دلیلشان هم اینست که ما با این استاد پایان نامه برداشتیم نمیتونه به ما نمره کم بدهد

  24. به نظرم باید معدل ها رو تراز شده در نظر بگیرند. خیلی غیر منطقیه که دانشگاه های درجه یک رو با سایر دانشگاه ها یکسان در نظر گرفتند

  25. خوب یهو میزدن جذب استعداد های درخشان در بورس داخل کشور! اخه یعنی چی این شرط معدل؟! مگه نحوه نمره دادن همه دانشگاهها و اساتید اونها یکسانه؟!

  26. شرط معدل خیلی ناعادلانس- به خاطر این که در دانشگاه های درجه ۱ ، رقابت دانشجوها خیلی زیاده و معدل ها خیلی به هم نزدیکه- به نظرتون کسی که توی این دانشگاه ها با اختلاف کمی جزو ۱۰ درصد اول نشده، از کسی که در یک دانشگاه سطح پائین درس خونده و این شرط را داره، سطح علمی کمتری داره؟!!!!!!!!!!

  27. از همه بدتر شرط سنیه و اینکه نباید بیشتر از سه سال از دوره دکترا گذشته باشه
    من که کلا نا امید شدم.

    • مگه تا الآن امیدی هم داشتین!؟ این نا امیدی سالهاست که تو دانشجوها دیده میشه… خودمون هم میدونیم که با درس خوندن و دکتری گرفتن به جایی نمیرسیم، ولی بازم میخونیم، چون چاره دیگه ای نداریم!!!!!

      • راست میگه بخدا. این همه درس خوندیم و هنوز عین بدبختا میخونیم
        از روی ناچاری میخونیم که اخرش بشیم همونی که مادربزرگامون بدون زحمت نشستند تو خونه و خانه داری میکنن و و بابابزرگا بدون درس رفتند سراغ صنعت و شغل ازاد. برای همه دانشجوهای ایرانی دلم میسوزه و برای مملکتمون متاسفم. همین

  28. همیشه و در همه جا ، مدت سربازی آقایان به سن آنها افزوده می شود وای برای خانمهای متاهل و دارای فرزند که برای فرزندانشان حداقل دو سال از درس و تحصیل دور می مانند چیزی در نظر گرفته نمی شود ایا این انصاف است که مثلا خانمی تمامی شرایط فوق و حتی بهتر را داشته باشد اما چون به هنگام پذیرش در مقطع دکتری مثلا سی ویک سال سن داشته ( آنهم بدلیل مادر شدن) از بورس شدن محروم گردد. هنوز هم که هنوزه انصاف و عدالت میان زن و مرد در جامعه ما برقرار نشده

  29. والا هر روز یه برنامه دارن!!! حداقل اون تبصره ی معدل لیسانس ضربدر ٣ + معدل ارشد ضربدر ٢ بزرگتر از ٧٠ رو ور نمیداشتن خیلی بی انصافیه یهو همه چیو عوض میکنن!!!!

    • اینو حداقل زودتر میگفتن که اصلا دکتری شرکت نمیکردیم و الکی وقتمونو نمیذاشتیم. میرفتیم دنبال کارمون حداقل…

  30. معدل ها آن زمان ۱۴ بود برای لیسانس و ۱۶ برای ارشد. حالا که به ما رسید یک نمره بردنش بالا. خب ما که نمیدونستیم این شرایط رو!! کاش چندسال زودتر اطلاع رسانی بشه و اینقد شرایطو تغییر ندن

    • دقیقا درست میگین… یادمه تو دوران کارشناسی به ما میگفتن که حداقل معدلتونو بالای ۱۴ نگه دارین. ولی حالا به ما که رسید…. اینو اگه زودتر میگفتن خیلیا مثل من حتی ارشد هم شرکت نمیکردن و وقت و جوونیشون رو با درس خوندن هدر نمیدادن….

  31. آخه این شروط بسیار محدود کننده است. به خصوص شرط معدل.
    در صورتی که میخوان چنین شروطی بذارن حداقل باید چند سال قبل اطلاع بدن نه یک دفعه.
    بعد هم با این سیستم نمره دهی در کشور معدل نشاند دهنده چه چیزی است؟!

    • کاملا موافقم با نظر شما علی آقا. اینجوری که هر روز یه سازی میزنن اصلا آدم انگیزه خودشو از دست میده.

    • اگه حتی این معدلها رو هم نداری پس چرا میخوای بورس شی؟

      • آقا ایمان، این شرط معدل ته نامردیه… آخه یه بنده خدایی تو کارشناسی کم کاری کرده ولی تو ارشد جبران کرده، چرا باید چوب ۶-۷ سال پیششو بخوره؟ در ضمن به نظرت شرط معدل برای رشته های مهندسی و رشته های دیگه واقعا باید یکی باشه!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *