خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » اعلام شرایط و ضوابط بورس دکتری خارج از کشور سال ۹۳

اعلام شرایط و ضوابط بورس دکتری خارج از کشور سال ۹۳

همزمان با انتشار دفترچه آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۹۳ شرایط و ضوابط اعطای بورس تحصیلی دوره دکتری تخصصی خارج از کشور، برای تأمین هیأت علمی و متخصصان مورد نیاز مراکز آموزش عالی و پژوهشی و سایر دستگاه های اجرایی کشور در سال ۱۳۹۳ هم اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت علوم، در راستای تأمین نیروی انسانی متخصص، متعهد، فعال، اثرگذار و توانمند در زمینه های مختلف علمی، بویژه در رشته های اولویت دار و مورد نیاز کشور، در نظر دارد تعداد ۱۰۹ نفر از افراد واجد شرایط از بین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و مربیان آموزشی و پژوهشی و کارشناسان دستگاه های اجرایی کشور واجد شرایط را برای ادامه تحصیل در خارج از کشور برگزیند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

داوطلبان پس از پذیرش اولیه در آزمون ورودی دوره دکتری (نیمه متمرکز ) سال ۱۳۹۳ ، بررسی وضعیت علمی و مصاحبه حضوری با رعایت موارد ذیل انتخاب می شوند.

شرایط اختصاصی داوطلبان ویژه بورس خارج از کشور:

حداقل میانگین (معدل) نمره های دروس کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته به ترتیب ۱۵ و ۱۷ تراز شده و دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و یا دکتری حرفه ای ۱۷

حداکثر سن داوطلب در زمان تقاضا ۳۰ سال.

تبصره ۱: حداکثر سن داوطلب حسب موارد، با توجه به شروطی می تواند افزایش یابد از جمله الف) ایثارگران (فرزندان و همسران شهدا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و فرزندان و همسران آنان، آزادگان و فرزندان و همسران آنان ) حداکثر ۳۳ سال. ب) مربیان (رسمی، رسمی آزمایشی) عضو هیأت علمی واجد شرایط: حداکثر ۳۳ سال.

نحوه پذیرش بورس و اعزام:

پذیرش اولیه در آزمون ورودی دوره دکتری (نیمه متمرکز) سال ۱۳۹۳ و اخذ بالاترین رتبه علمی و معرفی متقاضی به اداره کل بورس وزارت از طرف سازمان سنجش آموزش کشور.

تبصره ۱: داوطلبانی که در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته هستند بدون توجه به اینکه در زمان ثبت نام بند مربوط به رشته های تحصیلی بورس خارج از کشور (بند ۱۹ تقاضانامه ثبت نام اینترنتی) را علامتگذاری کرده و یا نکرده باشند، می توانند نسبت به اعلام علاقمندی خود برای شرکت در گزینش آن دسته از رشته های امتحانی که برای آنها در جدول صفحات ۴ تا ۷ ظرفیت اعلام شده است، اعلام کنند. اعلام علاقمندی داوطلبان به شرکت در گزینش رشته های بورس اعزام به خارج، در زمان تکمیل فرم انتخاب رشته اینترنتی میسر خواهد بود.

تبصره ۲: در مرحله اول، اسامی دو برابر ظرفیت از بین علاقمندان توسط طرف سازمان سنجش آموزش کشور جهت انجام مراحل بعدی (مصاحبه) به اداره کل بورس و اعزام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری معرفی خواهند شد.

قبولی در مصاحبه علمی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج و داشتن تأیید هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم از دیگر شرایط است.

پذیرفته شدگان اعزام باید حداکثر تا ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۴ ، نسبت به اخذ حد نصاب نمره زبان، اخذ اعلام نیاز از دانشگاه ها، پذیرش مورد تأیید شورای تخصصی اعزام، دریافت ویزا و سایر موارد اعزام اقدام کنند. پس از اتمام زمان مذکور، قبولی فرد (کان لم یکن) تلقی می شود.

تبصره ۲: حداقل کسب نمره زبان برای اعزام رشته های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه MSRT=55 و برای رشته های علوم انسانی و هنر MSRT=60 و یا معادل آن در آزمون های TOEFL و IELTS ، TOLIMO تعیین شده است. داوطلبان باید توجه داشته باشند که افزون بر نمره مذکور، در صورتی که دانشگاه پذیرش دهنده، قبولی و کسب نمره آزمون زبان خاصی را ملاک پذیرش خود قرار دهد، داوطلب موظف است آن شرط را تا قبل از اعزام برآورده کند.

کشور مورد اعزام به تشخیص اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خواهد بود.

دانشگاه پذیرش دهنده، استاد راهنمای خارج، موضوع رساله دکتری و استاد ناظر داخلی (یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه محل خدمت مرتبط با تخصص پذیرفته شده) می باید در شورای تخصصی اعزام اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج مورد تأیید قرار گیرند.

سپردن وثیقه که میزان آن با توجه به کشور محل تحصیل و بر اساس مصوبات شورای مرکزی بورس تعیین می شود.

طبق قانون اصلاح ماده ( ۳) قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور در شرایط مساوی اولویت با داوطلبان متاهل است.

دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد باید تا ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۳ فارغ التحصیل شوند.

سایر شرایط:

امکان تبدیل بورس خارج به داخل وجود ندارد.

اعزام داوطلبان یا مربیان آموزشی و پژوهشی واجد شرایط که محل خدمت آتی آنان در سایر دستگاه های اجرایی دولتی و غیردولتی است مشروط به تقبل ۱۰۰ درصد هزینه ها توسط دستگاه مربوط و ارائه موافقت نامه رسمی از سایر دستگاه های اجرایی، با مطمح نظر قراردادن ماده ۶۱ قانون مدیریت خدمات کشوری میسر خواهد بود.

مسؤولیت هرگونه مغایرت در میانگین دروس (معدل) و اطلاعات و مدارک مورد نظر، متوجه متقاضی است و در صورت اثبات تخلف، پذیرش فرد، ابطال می شود.

اعطای بورس تحصیلی و مزایای ناشی از آن صرفاً امتیاز اعطایی از سوی سازمان امور دانشجویان است و در صورت وجود اعتبار قابل پرداخت خواهد بود.

همچنین ببینید

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

وزارت علوم برای حل مشکلات کشور، اقدام به راه‌اندازی مراکز هدایت تحصیلی و اعزام اعضای …

۲ دیدگاه

  1. من یکی که از سازو کار وزارت علوم فعلی خسته شدم، بورس خارج رو اعلام می کنن!! من یکسال دنبال بورس داخل هستم
    موافقت نمی شه. چند سال هیئت علمی بودم، رزومه ام در حدی است که از بهترین دانشگاه ها می تونم پذیرش بگیرم، اما یک بورس داخل رو آنقدر اذیت و کاغذ بازی در آوردن، آخرش هم به یک بهانه واهی گفتن امکانش وجود ندارد.

  2. با عرض سلام و خسته نباشید

    آیا متقاضیان بورس خارج از کشور که جزء استعدادهای درخشان هستند و شرایط لازم را دارا هستند نیز حتماً باید در آزمون ورودی ۹۳ شرکت کرده باشند؟

    با سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *