خانه » جذب هیئت علمی وزارت علوم » انتقاد برخی داوطلبان از دستورالعمل موقت بورس داخل سازمان امور دانشجویان

انتقاد برخی داوطلبان از دستورالعمل موقت بورس داخل سازمان امور دانشجویان

برخی از داوطلبان کنکور دکتری که متقاضی دریافت بورس داخل کشور هستند با ارسال نظرات خود به خبرگزاری مهر، از این دستورالعمل و قوانین سخت آن گله کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش سازمان امور دانشجویان، دستورالعمل موقت بورس تحصیلی داخل کشور را برای سال ۹۳ اعلام کرد اما پس از انتشار این خبر در خبرگزاری مهر، کاربران و داوطلبان شرکت در این فراخوان انتقادات و گله های خود را از این آیین نامه به بخش نظرات خبرگزاری ارسال کردند.

آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…

با مطالعه این نظرات، مشخص شد بیشترین گله از سوی داوطلبان به بند “الف” ماده ۱ این دستور العمل مطرح شده است.

بر اساس بند “الف” که به شرایط تحصیلی مربوط است، “متقاضی باید در بین دانشجویان رشته تحصیلی خود در دوره کارشناسی ارشد حائز ده درصد اول رتبه ها بین ورودیهای همزمان خود در دانشگاه محل تحصیل بوده و نیز معدل دوره کارشناسی باید حداقل ۱۵ و معدل دوره کارشناسی ارشد وی باید حداقل ۱۷ باشد.”

برخی کاربران در این باره انتقاداتی را مطرح کرده اند که می تواند قابل توجه مسئولان سازمان بورس و امور دانشجویان باشد.

یکی از داوطلبان دکتری درباره این بند از آیین نامه با انتقاد از اینکه دستورالعمل موقت بورس به هیچ عنوان عادلانه و منطقی نیست، این سوال را پرسیده است: “کسی که چندین مقاله بین المللی و داخلی دارد اما معدلش در مرز ۱۵ و ۱۷ است نمی تواند بورس شود؟”

دانشجوی دکتری دیگری از اینکه معدل ملاک پذیرش بورسیه ها شده با گله مندی نوشته است: “با این دستورالعمل فردی که برای زندگی و امرار معاش خود به سختی درس می خواند و معدل کمتر می گیرد حتی اگر جزء رتبه های برتر ارشد و دکتری باشد نمی تواند پذیرفته شود در حالیکه در دکتری باید مقالات و کارهای پژوهشی دانشجو مد نظر قرار بگیرد نه معدل.”

نظرات کاربران اما به بحث معدل محدود نمی شود، برخی از آنان در بخش نظرات خبرگزاری مهر نوشته اند که شاگرد اول شدن برای بورس دکتری شرط اول است نه ارائه مقالات پژوهشی.

داوطلب دیگری که این دستورالعمل را از دستاوردهای دولت یازدهم می داند، بر این باور است که با این شرایط سخت و دست و پاگیر بورس باید درس خواندن را کنار گذاشت.

یکی دیگر از کاربران که از دستورالعمل موقت بورس گله مند است این سوال را پرسیده آیا با این شرایط وزیر علوم می تواند بورس شود؟

اما برخی داوطلبان که دانشجویان دکتری ورودی ۸۵ هستند با خواندن این دستورالعمل، آن را اجحاف بزرگی در حق داوطلبان می دانند و می گویند این دستور العمل باید برای دانشجویان دکتری ورودی ۹۳ اعمال شود نه برای دانشجویان ورودیهای گذشته که خود را برای دریافت بورسیه از سالهای گذشته آماده کرده اند.

به گزارش مهر، با توجه به اینکه طی یکی دو سال گذشته عده ای از افراد بدون داشتن حداقل شرایط از تسهیلات بورس داخل و خارج استفاده کرده اند، وزارت علوم دولت یازدهم قوانین سفت و سختی برای بورسیه های داخل و خارج وضع کرده است.

همچنین ببینید

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

اعزام اساتید دانشگاه‌ها به دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات کشور

وزارت علوم برای حل مشکلات کشور، اقدام به راه‌اندازی مراکز هدایت تحصیلی و اعزام اعضای …

۲۱ دیدگاه

  1. با سلام
    واقعا شرایط بورسیه داخل غیرمنطفیه, مخصوصا شرایط سنی; چه گناهی کردند جوونایی که مشغول کار پژوهشی بودند, یا مثل ما دکترای رشتشون سال ۹۰ اومده تازه ; ۳۰ سال واقعا سن پایینیه, خواهشا رسیدگی کنین

  2. با سلام. به نظر من شرط سنی توجیه منطقی نداره مخصوصا جامعه ما که در حال پیر شدن هست و از اساتید بازنشسته مسن دوباره دعوت به کار می کنند، بهتر است که حداقل شرط سنی را از ۳۰ سال به ۴۰ سال افزایش بدهند.
    همچنین من با چند دانشگاه که از نیاز آن ها برای بورس دانشجوی دکتری مطمئن بودم و در فایل اعلام نیازها نبودند، صحبت کردم و گفتند که ما شدیدا نیاز داریم ولی وزارت علوم گفته است که دانشگاه های مادر حق اعلام نیاز ندارند. این قوانین وزارت علوم برای بورسیه واقعا اجحاف در حق تمامی دانشویانی است که با درس خواندن و پژوهش برای آینده خود برنامه ریزی کرده بودند.

  3. واقعا عجیبه! رشته ریاضی با این همه گرایش مختلف فقط مالی و زیست رو زدن. جالبه که چنین گرایشهایی تو ایران استاد نداره! مثلا دانشگاه علامه اخیرا ریاضی مالی راه اندازی کرده ولی خود استادهایی که اونجا مثلا هیات علمی شدن اصلا تسلطی به ریاضیات مالی ندارن!

  4. یعنی خود دانشگاه ها نمیتونن تشخیص بدن کی بورس کنن و کی استخدام کنن که وزارت علوم اینقدر دخالت کنه؟ البته من قبول دارم که پارتی بازی میشه ولی جلوی این کار زشت رو میشه خیلی ساده گرفت. کافیه وزارت علوم یه سری فرم های استاندارد به دانشگاه ها بده و اجازه بده همه شرکت کنن. این فرمها باید شامل بندهایی از جمله معدل- نوع مدرک- دانشگاه محل تحصیل- مقالات و … باشه. بعد دانشگاه ها رو موظف کنه طبق مواد این فرمها امتیاز بده. مسلما نتیجه این میشه که بهترین داوطلب جذب میشه. ممکنه شخصی بگه با این طرح بازم پارتی بازی میشه. من به این شخص اینطوری جواب میدم که وقتی تو این فرم ها همه چیز ثبت بشه در واقع یه مدرک برا داوطلب محسوب میشه که در صورت تخلف به راحتی میشه شکایت کرد. کافیه که تو این فرم ها یه تبصره کوچولو بذارن که اگه بعد از جذب تخلفی اثبات شد هم دانشگاه و هم داوطلب و هم تیم مصاحبه کننده مسئولند.

  5. به نظر من شرط سنی توجیه منطقی نداره مگر دانشجویی که در سن بالا رزومه خوبی نداشته باشه. اما دانشجویی که دارای سوابق قابل قبولیه تحت هر شرایطی بایستی بورس بشه. حتی در آمریکا هم دانشگاه های درجه ۱ شرط سنی ندارن. جعفر توفیقی هم نشون داد که دست کمی از کامران دانشجو نداره فقط تفاوتشون اینه که کامران تمام درها رو باز کرد و جعفر همه درها رو بست!

  6. اگر قراره همچین بخشنامه ای به اجرا گذاشته بشه باید منطقا زمان اجرای اون رو از سال ۱۴۰۳ قرار بدن تا انهایی قصد هیات علمی شدن دارن از الان تکلیف خودشونو بدونن و نه اونهایی که از ۳ سال پیش برای زندکیشون همچین برنامه ای ریختن. همچنین بحث معدل کاملا غیر منطقیه . هر دانشگاه معیارش با بقیه متفاوت هست و این شرط قابل قبول نیست. منطقا باید میزان پژوهش در دوران دکتری معیار باشد نه سن و نه سابق دوران لیسانس و فوق لیسانس..!!

  7. میشه در مورد شرایط بورس اعلام به خارج یه سری اطلاعات بدین؟
    کی نتایج و شرایطش اعلام میشه؟

  8. تازه این شرایط سنی که گذاشتن خیلی جالبه آخه؟
    یه بنده خدایی که مجبور بوده برای گذران زندگی اش بره دنبال کار و جند سال کنکور نده
    حالا اگه سنش به ۳۰ رسیده باشه دیگه حق نداره بورس شه؟
    اصلا شرایطشون عادلانه نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. با سلام. درباره بند الف میتوان در صورتی درحق دانشجویان اجحاف نمیشود که سخت گیری های دانشگا های مختلف به یک میزان باشد. دانشگاهی که امتحانات را به صورت ساده تری برگزار میکند طبیعتا دانشجویان نمرات و معدل بیشتری را کسب خواهند کرد اما دانشگاهی که سوالات امتحانی را معمولا سخت طرح میکند دانشجو نمره پایین تر و معدل کمتری را خواهد داشت و حال در این شرایط بورس هر دو دانشجویی که از دانشگا های متفاوت هستند به یک گونه سنجیده میشوند.

  10. با این دستورالعمل فقط شاگرد اول هایی که فقط و فقط درس خوندن و هیچ میخواهند استاد شوند. وای به حال دانشجویان آینده و دانشگاه ما….

  11. یکی از نخ نما ترین مشکلات دانشگاه های تحت نظر وزارت علوم، آموزش محور بودن آنها است و این یعنی جنگ بر سر ۱ واحد تدریس بیشتر و باز این بدین معنا است که اکثر گروههای آموزشی نسبت به جذب کادر هئیت علمی جدید دچار تنگ نظری هستند.
    چنین مکانیسمی در وزارت بهداشت بسیار کمتر جریان دارد و ماهیت پژوهش محور بودن آنها با آرمان تبدیل علم به ثروت همخوانی بیشتری دارد. چراکه بخش عمده بودجه ها به سمت امور پژوهشی سرازیر شده، و شانس تولید محصولات دانش بنیان افزایش می یابد، رقابت های دور از انتظار برای ۱ واحد تدریس بیشتر از بین رفته و احتمال خروج این همه دانشجوی دکتری از بلاتکلیفی های انگیزه سوز بیشتر می شود.

  12. ما تاوان درهای باز در دوره گذشته را میپردازیم.در آن دوره عده ای بدون حداقلهای لازم بورس شدند حالا برای اینکه جبران مافات شود شرایطی قرار داده اند که عملاً کسی بورسیه نشود. چند سالی باید این شرایط باشد تا کمی جا باز شه.

  13. نه تنهاگذاشتن شرط سنی بسیار سختگیرانه است،بلکه محدود کردن پذیرش ها در جذب هیات علمی مردم را از دولت تدبیر وامید ناامید کرده است.درشرایطی که در رشته من فارغ التحصیل دکتر ی وجود ندارد ودر فراخوان های قبلی اکثریت دانشگاه هایی که در رشته من درخواست دکتری تخصصی کرده بودند با نبود فارغ التحصیل در این رشته مواجه ودر فراخوان های بعدی به دانشجوی دکتری روی آوردند ولی متاسفانه در فراخوان اردیبهشت حتی یک نفر هم اعلام نیاز نشده است.

  14. یه داوطلب ایرانی دکتری

    حداقل این ایین نامه رو چند سال پیش میگفتین که ما دکتری رو نخونیم. یا اینگه از قبل اعلام میشد قراره از هر رشته دانشگاهی داخل کشور تنها یک نفر بورس می شه (با محاسبه اینکه ما ۱۷۶ رشته داریم تنها ۲۰۰ نفر بورس می شن). مرحبا به این همه ذکاوت. به نظر شما چند نفر از خود وزارت خانه این شرایط رو واسه استخدام خودشون داشتن …

  15. یه داوطلب ایرانی دکتری

    لطفا با حداقل با دانشجویان دکتری صادق باشید. یعنی هچ کس اعتراض نداشت که از این همه دانشجوی دکتری چرا تنها ۲۰۰ نفر بورس می شوند…

  16. با سلام
    در رشته بنده نیز همین اتفاق افتاده است دانشگاه اعلام نیاز کرده ولی وزارت جلوی آن را گرفته است تقاضا می شود این مورد را پیگیری کنید که حداقل مسئولین وزارت بیان رک بگن که خودشون این کارو کردن البته با دلایل و منطق!!!!
    حداقل ما ها از بلاتکلیفی اینکه مشکل از وزارته یا دانشگاه دربیاییم خواهشا پیگیری کنید!!!!
    آقای وزیر جواب بدن که وقتی کل کشور ۲۰۰ تا اعلام نیاز بوری شده چطور ده هزارتا دانشجوی دکتری میگیرن؟
    آیا براشون برنامه ای دارن؟؟؟؟؟؟؟؟؟ .. مسئولین توجه داشته باشن که نسل تحصیل کرده و بخصوص دانشجویان دکتری از قشر تاثیر گذار هستند همانطوری که در انتخابات تاثیر به سزایی در انتخاب دولت یازدهم داشتند میتونند زمینه های منفور شدنشون رو فراهم کنند

  17. با سلام
    اولاً بورسی وجود نداره که ما بهش امیدوار باشیم. ثانیاً متاسفانه با این دستورالعمل جدید، ناامیدی مطلق بیشتر دانشجویان دکتری را فرا گرفته است. اگر قرار بود چنین قانونی وضع شود باید زمان برگزاری آزمون دکتری اعلام میشد که ما دیگه تو آزمون دکتری شرکت نمیکردیم.
    در ضمن سیستم نمره دهی در کشور بقدری معیوبه که به هیچ عنوان نمیتوان با استناد به معدل دانشجویی را بورس کرد.
    به نظر من وزارت علوم باید هرچه سریعتر این دستورالعمل رو لغو کنه درسته که بورسیه ای وجود نداره ولی حداقل ما دلخوش باشیم که اگه روزی اعلام نیاز شد ما هم میتونیم بورس بشیم

  18. من با یک دانشگاه که از نیاز آن ها برای بورس دانشجوی دکتری مطمئن بودم و در فایل اعلام نیازها نبودند، صحبت کردم و گفتند که ما نیاز داریم و اعلامم کردیم ولی وزارت علوم توی اعلام نیازها حذفش کرده.تازه دانشگاه مادرم نیست این دانشگاه.من که موندم بهت زده

  19. رشته تحصیلی اینجانب هم با کمبود استاد در دانشگاه ها مواجه است. حتی خود ما به عنوان دانشجوی دکتری هنوز موضوعی نداریم. اما با این حال جذبی صورت نمیگیرد و تنها برای همان تعداد استاد محدود و در شرف بازنشستگی دانشجوی دکتری اضافه می کنند !
    آن ها هم بدون موضوع و هدف این دانشجویان را رها می کنند … !

  20. با سلام
    علاوه بر انتقادات صحیح مطرح شده در زمینه ی شرایط پیش نیاز باید به بحث تعداد بورسیه های رشته ها نیز پرداخت، رشته مهندسی برق با گرایش های مختلف و وجود زیاد طرفداران این رشته تنها به تعداد ۳ نفر در همه ی گرایش ها و فقط در مناطق بسیار دور ظرفیت دارد.

    آیا با این وجود رغبتی برای تحصیل دکتری در داخل باقی می ماند؟ با وجود مشکلات مالی بسیار آیا این روند به فرار مغزها تسریع نمی بخشد؟

    دانشجویان بسیار پر تلاش و مخصوصا دانشگاههای برتر کشور …….

    چاره ی کار کجاست؟

  21. من با چند دانشگاه که از نیاز آن ها برای بورس دانشجوی دکتری مطمئن بودم و در فایل اعلام نیازها نبودند، صحبت کردم و گفتند که ما شدیدا نیاز داریم ولی وزارت علوم گفته است که دانشگاه های مادر حق اعلام نیاز ندارند. این قوانین وزارت علوم برای بورسیه واقعا اجحاف در حق تمامی دانشویانی است که با درس خواندن و پژوهش برای آینده خود برنامه ریزی کرده بودند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *