ایجاد امنیت شغلی و عدم برخورد سلیقهای با اعضای هیئت علمی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی از جمله دغدغههای آموزش عالی در دورههای مختلف بوده است ولی شواهد نشان میدهد در عمل اقدام چندانی جهت برطرف کردن این دغدغه صورت نپذیرفته و این مشکل همچنان باقی است.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، ایجاد امنیت شغلی و عدم برخورد سلیقهای با اعضای هیئت علمی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی از جمله دغدغههای آموزش عالی در دورههای مختلف بوده است ولی شواهد نشان میدهد در عمل اقدام چندانی جهت برطرف کردن این دغدغه صورت نپذیرفته و این مشکل همچنان باقی است.
حتی اختیارات مربوط به اخراج سلیقهای اعضای هیئت علمی پیمانی به عنوان اختیاری قانونی در آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صراحت ذکر شده است.
در بند الف ماده ۷ آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (شماره ۲۷۳۲۹۸ مورخ ۱۳۹۰/۱۲/۲۷) که از ابتدای اسفند ماه سال ۱۳۹۰ قابلیت اجرایی داشته است، استخدام پیمانی اعضای هیئت علمی و تمدید آن منوط به کسب حداقل امتیازات لازم و همچنین موافقت رئیس موسسه یا مقام مجاز از طرف وی شده است. بدین ترتیب در صورتی که هرکدام از اعضای هیئت علمی پیمانی که با طی روال قانونی به استخدام دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی در آمدهاند، حتی اگر موفق به کسب امتیازات علمی لازم مطابق ضوابط آموزش عالی شوند، در صورتی که مشمول بی مهری رئیس موسسه آموزش عالی
خود قرار گیرند، استخدام پیمانی آنها تمدید نشده و از خدمت منفک خواهند شد.
از آنجایی که دانشگاهها موسسات آموزش عالی و پژوهشی به موجب بند ب ماده ۲۰ برنامه پنجم توسعه کشور اختیار دارند که تنها بر اساس مصوبات هیئت امنای خود که حسب مورد به تایید وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میرسد، عمل کنند، مراجعه اعضای هیئت علمی که تنها به دلیل بی مهری رئیس موسسه آموزش عالی خود اخراج شدهاند، به دستگاه قضایی نیز راه به جایی نمیبرد.
استخدام پیمانی، نوعی از استخدام است که اعضای هیئت علمی در بدو ورود به آموزش عالی در این قالب بکارگیری شده و پس از کسب امتیازات لازم در یک بازه زمانی مشخص (دو تا پنج سال) به وضعیت استخدامی رسمی تبدیل وضعیت میدهند.
در آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی موارد مربوط به از دست دادن شرایط عمومی و اختصاصی، تخلفات اداری و رکود علمی به صورت جداگانه پیش بینی شده است.
دانشگاه پیام نور اخیرا با ارسال نامه ای به استان ها خواستار عدم تمدید قرارداد و اخراج تعدادی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا دانشگاه پیام نور با ارسال نامه به استانها خواستار عدم تمدید قرارداد با اعضای هیئت علمی (عدم اولویت جذب) که چند سال سابقه همکاری داشته اند، شده است.
یکی از این اعضای هیئت علمی در این خصوص توضیح داد: این نامه برای حدود ۵۵ نفر از اساتید ارسال شده است، این اعضای هیئت علمی طبق آیین نامه و مجموعه قوانین و مقررات جذب اعضای هیات علمی در سال ۱۳۹۰ یعنی زمان ثبت نام در فراخوان تمام مراحل را سپری کرده و حتی در سال ۱۳۹۶ نیز مجددا مراحل جذب را از ابتدا طی کرده و از بین سایر متقاضیان واجد شرایط شناخته شده اند.
وی ادامه داد: اعضای هیئت اجرایی جذب دانشگاه پیام نور پس از بررسی پرونده های این افراد آنها را در اولویت جذب هیئت اجرایی جذب قرار داده و با استخدام پیمانی آنان موافقت بعمل آورده اند که مستندات آن موجود است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور افزود: حال سئوال اینجاست که چگونه یک عضو علمی بعد ازدومرحله تاییدیه هیات اجرایی جذب دانشگاه در سنوات گذشته اخیرا نامه ای مبنی بر عدم اولویت جذب در هیات اجرایی دانشگاه و عدم تمدید قرارداد دریافت کرده است.
به گزارش مهر درحالی حکم عدم تمدید قرار داد برای این اساتید ارسال شده است که پیش از این دانشگاه اعلام کرده بود، تصمیم دانشگاه و هیئت مرکزی جذب وزارت علوم بر حفظ و عدم اخراج اعضای هیات علمی این دانشگاه بود.
مخاطب این سخن وزیر محترم علوم است، جناب وزیر ه عنوان یکی از اعضای هیات علمی موسسات غیرانتفاعی که پس از دو سال توانستم پس از مصاحبه ها و رفت و آمد های فراوان از وزارت علوم و بصورت قانونی مجوز بگیرم، خواهشمندم به داد ما برسید ما گناهمان چیست که به فراخوان وزارت علوم اعتماد کردیم و جذب موسسات شدیم، سرنوشتمان به دست کسانی افتاده است که صلاحیت ندارند به ما نظارت کنند، تعداد زیادی از این موسسات با مدرک چند دکتر تاسیس شده ولی هیچ دکتری در موسسه و هیچ استادی در راس تصمیم گیری وجود ندارد و عده ای سودجو دارند به افرادی که سرنوشتشان دست آنهاست حکومت می کنند، از بابت حقوق شدیدا تحت فشار قرار می دهند و بند ها و تبصره های خودشان را به آنها تحمیل می کنند، آیا موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی فروشگاه شخصی است که هر چه بخواهند بخرند و هر چه بخواهند بفروشند، شما را به خدای بزرگ قسم می دهم که به خاطر آینده جوانان مملکت هم که شده به داد ما و دانشجویان این موسسات برسید، به خدا قانونی در این موسسات وجود ندارد و همه با قانون خود سازمان را اداره می کنند، موسسه ای هست…
بایستی جلوی همچنین اعمال ناپسندیده ای گرفته شود، زیرا به نحوی دارد به اعضای هیئت علمی توهین می گردد ! وقتی یک عضو هیئت علمی به طور منظم به کار خود در دانشگاه مشغول است دیگر بحث سلیقه های شخصی رئیس دانشگاه معنایی ندارد
با سلام
خاستم ببینم که مرحله بعدی جذب هیئت علمی چه زمانی است.
با تشکر