رئیس مرکز جذب وزارت علوم در پاسخ به این انتقاد که استقلال دانشگاههای کشور با متمرکز شدن زیر سوال رفته، تاکید کرد: دانشگاهها محور و حلقه اولیه و اصلی در فرآیند جذب هیأت علمی هستند.
آخرین اخبار جذب هیات علمی و اساتید دانشگاه ها در کانال تلگرامی هیات علمی و یا پیج اینستاگرام اطلاع رسانی خواهد شد…
محمدرضا مردانی در گفتگو با خبرنگار مهر، تاکید کرد: در فرآیند کنونی جذب اعضای هیأت علمی نه تنها از اختیارات و نقش دانشگاه ها کم نشده بلکه هیأت های اجرایی جذب دانشگاه ها محور و حلقه اصلی فرآیند جذب هیأت علمی به شمار می آیند، افرادی که از فرآیند جذب شناخت کافی دارند و در این مسیر با مرکز همراهی داشته اند، فرآیند جذب اعضای هیأت علمی را از نظر سرعت، دقت و کیفیت قابل قبول ارزیابی می کنند.
وی با اشاره به نقش اصلی هیأت مرکزی وزارت علوم، گفت: در این فرآیند، هیأت مرکزی جذب به عنوان بخش نظارتی بوده و مسئولیت اصلی و حلقه اولیه و عنصر تعیین کننده جذب نیز دانشگاهها هستند. در واقع ارزیابی توانمندی علمی فرد متقاضی، در کارگروه بررسی توانایی علمی متشکل از رئیس دانشکده، رئیس گروه و دو نفر از اعضای گروه یا متخصصان و افراد دارای تخصص در گرایش مورد نظر صورت می گیرد. حتی دانشگاهها می توانند به منظور جلوگیری از اعمال سلیقه از اعضای هیأت علمی سایر دانشگاهها دعوت به همکاری کنند، بنابراین مرحله اولیه بررسی پرونده متقاضیان جذب توسط اعضای هیأت علمی همان دانشگاه صورت می گیرد.
مردانی درباره یک وظیفه مهم دانشگاهها در فرایند جذب، اظهار داشت: مسئولیت اعلام نیاز بر حسب رشته گرایش و محل و اولویت بندی نیازهای جذب همچنین انتخاب متقاضیان داوطلب عضویت هیأت علمی با توجه به ضوابط و آئین نامه ها، نیز بر عهده هیأت اجرائی جذب دانشگاه ها است، البته نظارت بر عملکرد دانشگاهها در راستای تحقق آئین نامه و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی هیأت مرکزی و مرکز جذب اعضای هیأت علمی انجام می شود.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم یادآوری کرد: هم اکنون نزدیک به ۵ هزار عضو هیأت علمی به عنوان همکار افتخاری جذب دانشگاهها در راستای جذب اعضای هیأت علمی مستقیم و غیرمستقیم همکاری می کنند که اعضای این شبکه بزرگ همگی عضو هیأت علمی بوده و در این زمینه با دانشگاهها همکاری می کنند.
مردانی در ادامه درباره یک اختیار دانشگاهها در فرایند جذب، گفت: هیأت های جذب دانشگاه بر مبنای نظر کارگروه های علمی و عمومی احراز صلاحیت متقاضیان را بر اساس امتیازات کسب شده بررسی و تصمیم نهایی را می گیرند، به دانشگاه این اختیار داده شده که بعد از احراز صلاحیت، برای افراد حکم یکساله صادر کند تا متقاضی با سرعت بکارگیری شود و زمان مراحل جذب کاهش یابد، سپس پرونده متقاضی برای بررسی نهایی پرونده ها به هیأت مرکزی ارسال می شود و توسط هیأت مرکزی نظارت کلی صورت می گیرد که آیا فرآیند جذب به درستی طی شده است یا خیر.
وی به یک راه بررسی شکایت متقاضیان اشاره کرد و ادامه داد: اگر متقاضی، از روند جذب دانشگاه رضایت نداشته باشد، مراتب در هیأت مرکزی جذب قابل بررسی و پیگیری است و پرونده هایی که در هیأت های اجرایی دانشگاه بررسی شده و دارای نقائصی باشند در هیأت های مرکزی کامل می شوند و متقاضیانی که از اولویت بالاتری برخوردار باشند انتخاب شده و افرادی که در اولویت های بعدی قرار گیرند می توانند در دانشگاه های دیگری ثبت نام کنند.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم همچنین درباره سامانه جذب، خاطرنشان کرد: سامانه جامع جذب وزارت علوم در حقیقت وبگاهی است که برای سرویس دهی به تمام دانشگاه ها طراحی شده و کنترل و نظارت الکترونیکی بر فرآیند جذب توسط هیأت مرکزی از طریق این سامانه صورت می گیرد. گاهی با توجه به اعلام فراخوان سراسری و ثبت نام متقاضیان برخی گمان می کنند که جذب متمرکز و از سوی وزارت علوم صورت می گیرد، که در واقع اینگونه نیست و همانطور که پیش از این اعلام شد این نقش تقسیم شده
و بخش های مختلفی در دانشگاه ها مسئولیت اصلی این امر را عهده دارند.
آقای مردانی یا شما نویسنده داستانهای علمی تخیلی هستی یا ما رو سرکار گذاشتی
با سلام.
واقعا برای نظام آموزشی متاسفم.با رزومه و سابقه طولانی در تدریس و استقبال قوی دانشجو ها تو آموزشگاه های آزاد عالی،اصلا دعوت به مصاحبه نشدم.واقعا که .به جرات و به صراحت میگم .۸۰% اساتید حسابداری در دانشگاه ها بی سوادند و یا قدرت بیان ضعیف دارند.بابا جان تدریس یک حرفه و هنره ،داشتن عنوان مدرس نمیسازه.این درد دانشجویان خودم هست که میگم
به آقای دکتر مردانی بگید ما اعتراض هم گذاشته ایم هیچی توی این شکایات نیست چون شما اصولی به شکایات رسیدگی نمیکنید و اعتراض ما را میفرستید درست پیش کسی که ما بر کارکرد و بی عدالتی او اعتراض داریم. البته ناگفته نماند همان زمان که برای اعتراض هم مراجعه کردیم برخورد و صحبتهای بخش نظارت نشان داد که شما کاملاً مطلعید و نمیخواهید اقدام درست را کنید چون واقعاً سرتان برای ما درد نمی کند که چه بلایی سر ما خواهد آمد. شما تمام اختیار را به رئیس دانشگاه داده اید و خدا می داند این از خدا بی خبران چه جنایاتی که در حق جامعه علمی نمیکنند. فردی که اگر آزمون دکتری اینقدر مسخره نمیشد تا ابد چشمش دکتری نمی دید الان روزی که دکتری قبول شده از طریق رئیس دانشگاه بورسش تضمین شده هست و امتیاز گروه علمی اصلاً اهمیتی ندارد. ما اگر ریش نداریم لااقل از خدا و روز قیامتمان میترسیم ولی این رئیس دانشگاه هایی که داریم ریش دارند ولی خدا و روز قیامت ندارند
کاملا درسته آقای مردانی اگر دوست دارند با فرایند جذب بیشتر آشنا شوند خودشان در قالب یک داوطلب با رزومه قوی ثبت نام کنند تا متوجه شوند چه میگذرد و آنوقت ادای آدمهای مطلع را در نخواهند آورد. جناب مردانی فرایند جذب با مدیریت شما در بدترین وضعیت خود قرار دارد کوتاه بیایید.
ما باید دردمون را به کی بگیم؟!
به خاطر اینکه یک مقطع تحصیلی از ۳ مقطع دانشگاهی را (ارشد را) دانشگاه آزاد بودم دانشگاه جتی به مصاجبه مرا دعوت نمیکند؟ در صورتی که اگر به مصاجبه دعوت میشدم و رد میشدم مشکلی نداشتم.
لطفا بگید این مسیله چطوری قابل پیگری است. یعنی حتی نباید فرصت دفاع از خودت داشته باشی
مگه جرم کردیم رفتیم دانشگاه آزاد (اونم دانشگاه آزاد درجه یک) اونجا هم که شاگر اول شدم
آخه ادم دردش را به کی بگه
با سلام
قطعا در حال حاضر هم کاملا دانشگاه ها مستقل هستند، زیرا هر فرد مورد نظر را می گیرند . افراد با رزومه قوی را حذف و فرد مورد علاقه گروه را می گیرند. امروز به جایی رسیدیم که اطلاعات علمی و توانایی های علمی مهم نیست، اسم دانشگاه دکتری مهم است! بیسواد باش اما در دانشگاه دارای اسم باش! خدا به داد همه برسد آقای مردانی که اطلاعی هم از اوضاع جذب اصلا ندارند.